Hard News
Door Hard News

Na het zien van de vele beelden en geweldige stages van vorig jaar hebben wij Fantasy Island opgeschreven in de agenda, hier moesten we bij zijn! Dit jaar was er een Hardcore anthem, gemaakt door Ruffneck & Ophidian.

Ontvangst

Eenmaal aangekomen bij het terrein was de entree opgedeeld in een VIP/Guest en Bezoekers ingang. Na een snelle controle en het scannen van de tickets konden we de mainstage en de SuperBash RAW tent al gelijk zien staan. De munten kon men ook direct bij de ingang verkrijgen zodat het feesten echt zo snel mogelijk van start kon!

fanta3sy

Line-up

Met zo’n beetje elke grote naam in de hardere stijlen op het moment heeft Fantasy Island echt een klapper van een feest neergezet, er was voor ieder wat wils. Er kon makkelijk van stage gewisseld worden door de ligging van de stages. Daarnaast was er ook een Captain Morgan boot om vanaf de Mainstage naar de Ran-D stage te varen.

Ran-D

De man die de SuperBash RAW stage hostte liet zelf en samen met B-Front weten waarom dat zo was. Het was wel hollen geblazen tussen de Unity stage en de Ran-D stage om alle sets mee te kunnen maken. We hebben een nieuwe Ran-D track gehoord met een kick om je vingers bij af te likken, hopelijk krijgen we hier snel meer nieuws over!

fant2asy

Drink & Food aanbod

Waar je op sommige feesten erg weinig keuze hebt aan eten was dat op Fantasy Island totaal geen probleem, van pannenkoeken tot chinees, alles was er. Bij elke stage was wel een bar in of bij de tent te vinden zo kon je overal zonder ver te hoeven lopen wat te drinken of te eten halen.

Radical Redemption & Crypsis

De mannen van Minus is More hadden dit keer een thuis wedstrijd, ze draaiden als één na laatste, maar zeker niet als slechtste. Er kwamen onder andere Minus Militia platen voorbij en een aantal nieuwe tracks. Een hoogtepunt was toch zeker de track die Hard Driver & Radical Redemption net af hebben, het publiek werd hier niet alleen tijdens de set van Hard Driver op getrakteerd maar ook nog eens een keer tijdens die van Radical Redemption & Crypsis!

Perfect weer

Gedurende de hele dag was het weer perfect. Het leek even te gaan regenen maar dit waaide al snel over. De tenten waren niet te warm binnen, want de organisatie had namelijk goed ingespeeld op het weer door de zijkanten van de tenten open te laten.

fantas1y

Twee Hardcore live acts

En twee van de bovenste plank, namelijk Angerfist LIVE en Noize Supressor presents: Sonar! Beiden hebben hun wonderen laten zien op Fantasy Island. Wat blijft de Sonar van Noize Supressor vet, voor het eerst in 2009 maar zeker niet voor het laatst op Fantasy Island. Deze mannen weten tegelijkertijd te zorgen dat je los gaat en geïmponeerd bent door het werk op de Sonar.

Later die dag kwam Angerfist ook nog zijn thuiswedstrijd doen, live wel te verstaan. Angerfist weet toch elke keer het hele publiek tot het uiterste te laten gaan, zeker met de live act en de oudere platen die hij draaide was dit een toppunt!

Frequencerz

De Frequencerz waren de laatste act op de mainstage. Hun platen als Hollow, Rockstar en de nieuwe B-Freqz plaat trokken de laatste druppels energie uit de bezoekers waarna het vuurwerk volgde. De show van een dikke 15 minuten was erg vet in elkaar gezet, deze begon met de wat meer toegankelijkere Hardstyle en eindigde met Hardcore.

fant4asy

Conclusie

Al met al was het een top feest. Er was voldoende aanbod met het eten en de muziek en een toffe vuurwerk show en de Captain Morgan boot te samen met het weer zette hier de puntjes op de i. De organisatie heeft flink zijn best gedaan op deze editie en wij zetten die van 2015 alvast met koeienletters in de agenda!

Reageren