Hard News
Door Hard News

Door: Stan Klein Gunnewiek
Foto’s: Rossumedia

Inleiding

Waar MegaBase voorheen een stage was op het bekende Fusion of Dance festival in Zwolle was het dit jaar een enkele stage, volledig uitgerust met het bruutste arsenaal in de hardere stijlen. De eerste editie was dan ook gelijk een nauwe samenwerking met platenmaatschappij Scantraxx die, met het thema van Digital Punk zijn podcast ‘Unleashed’ , hier de stage hostte. Met het uitbrengen van de line-up was het al duidelijk: High Energy en Scantraxx hebben alles uit de kast gehaald om de (RAW)Hardstyle fans in de watten te leggen.

Where the freq?!

Na het succes van vorig seizoen is er besloten om een tweede seizoen van “Where the Freq?!” te doen en waar beter te beginnen dan op MegaBase, samen met een bus vol mensen! Om 13.00 was de locatie al aardig druk bezet, de eerste fans hadden aan de hints die van tevoren online kwamen al genoeg om de Frequencerz te vinden. Waar we, na het verwelkomen van alle winnaars, in een geweldige sfeer door gingen naar MegaBase. Na de stagedives in de bus, het herhaaldelijk zingen voor Peter Nooijens zijn verjaardag en alle andere chaos in de bus was bij aankomst het sloopwerk van Phuture Noize al te horen, hoog tijd dus om eens te gaan kijken hoe de sfeer er in zat met dit heerlijke weer!

20140523-Megabasee-Rossumedia-038-2674

Outbreak LIVE

Outbreak, een naam die sinds Defqon.1 2013 niet meer weg te denken is, liet op MegaBase even zien waarom. Met zijn laatste plaat genaamd ‘Bassface’ wist deze Australische DJ heel het publiek mee te laten schreeuwen, kippenvel!

20140523-Megabasee-Rossumedia-003-2230

Digital Punk, Unleashed

Het thema van de podcast was dan ook zeker van toepassing. Digital Punk stond zelf maar liefst 5 uur lang op de stage waar hij, in vorm van battles, Zwolle liet zien waar Unleashed voor staat! Zo stond Digital Punk in battles tegen Alpha² & E-Force, B-Front & Frequencerz en Crypsis & Radical Redemption. De diversiteit van de podcast werd dan ook in de line-up gepresenteerd, van het talentvolle duo Audiotricz tot sloopkogel Radical Redemption, er was aan alles gedacht!

20140523-Megabasee-Rossumedia-024-2513

Conclusie

De denderende vuurwerkshow betekende helaas het einde van deze geweldige dag, High Energy Events en Scantraxx hebben een top feest neergezet dat zeker voor herhaling vatbaar is. Met perfecte weersomstandigheden voor een festival, een ideale sfeer in het publiek en een line-up waar elke Hardstyle liefhebber zich bij thuis kan voelen was dit er zeker een voor de boeken. Tot volgend jaar MegaBase!

Reageren