Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

Sinds 2014 vieren wij in Nederland niet meer feest ter ere van de koningin, maar ter ere van haar zoon: koning Willem Alexander. Het leven van een koning gaat echter niet over rozen. Als vorst ben je een volksvertegenwoordiger en moet je in de smaak vallen bij de onderdanen. Door zijn koninklijke titel vergeten we nog wel eens dat onze Willy ook maar gewoon een mens is. Vandaag werpen we dus een blik op onze vader des vaderlands en kijken we of Wil-Lex niet net zo’n feestbeest is als wij. Het kan namelijk niet zo zijn, dat we ons niet herkennen in onze koning. Om deze reden geven we jou in kijkje in het leven van onze leider, zodat jij kan uitzoeken welke Willy in jou schuilt. Op 27 april is het tijd voor Supersized Kingsday Festival, om voorbereid koningsdag te vieren, nemen we je mee naar dit koninklijke feest.

1: De diervriendelijke Willy:

Welke willy ben jij?
Ben jij net zo’n dierenvriend als onze vorst? Ren jij elk festival naar de beveiliging om onze harige vrienden te aaien? Maakt het voor jou niet uit of je te maken hebt een vis, vogel, kat of mens? Dan ben jij Willy 1: de dierenvriend. Koning Willy moet natuurlijk met ál zijn onderdanen kunnen opschieten: mens of dier.

2: De koning van haute-couture:

Welke WIlly ben jij?
Ben jij geen enkel feest in dezelfde outfit te vinden en kun je het niet aan om niet op je paasbest voor je favoriete DJ te verschijnen? Of het nu voor de perfecte feestfoto is, om andere feestvierders te versieren of omdat je je dan gewoon op je lekkerst voelt, in een oude outfit zullen we je niet zien. Als dit voor jou heel bekend in de oren klinkt, dan ben jij de haute-couture koning(in) van je groep.

3: De chauffeur:

Welke willy ben jij?
Zoals jij zouden er meer moeten zijn: kosteloos je auto ter beschikking stellen voor het festivalvolk. Of je nu een BOB bent op het festival of een ouder, broer, zus, tante of oom thuis: je wordt gewaardeerd en een plek in de orde van Oranje Naussau is dan ook het minste dat je verdient. Gelukkig voor deze chauffeurs is Supersized Kingsday Festival goed te bereiken: via de snelweg wordt de weg gemarkeerd met gele borden. Als je met het openbaar vervoer komt, rijden er pendelbussen vanaf station Best.

4: Prins Pils

Welke willy ben jij
Klinken een lege portemonnee, 5x per feest muntjes halen en een kater jou bekend in de oren? Dan ben jij overduidelijk van blauw bloed. Je vrienden mogen je voortaan Prins Pils noemen. Als al die katers en ritjes om munten in te slaan jou niks uitmaken, of jij simpelweg niet kan stoppen met “Ha, bier!” roepen, dan is er slechts één titel die jouw royale liefde voor bier eer aan kan doen. Als al deze punten betrekking hebben op jou, dan ben jij bij dezen benoemd tot Koning Gerstenat in orde van Goudgele Sapjes.

5: De koning van de dansvloer

Welke Willy ben jij?
De dansvloer is jouw jachtgebied, de speakers vertellen je het tempo en de bass geeft jou een feilloos ritmegevoel, of juist helemaal niet. Als jij elke kickroll misslaat, omhoog springt als de rest van het publiek omlaag komt en als jij altijd per ongeluk anderen hun bier uit de handen slaat, dan ben jij Willy: de koning van de dansvloer.

6: Keukenprins

Welke Willy ben jij?
Elke groep heeft er een: zo’n vreetzak die vanaf moment 1 honger heeft, naar de foodcourt wil en telkens zeurt “loopt iemand even mee om een banaan te halen?”. Ken je niet zo iemand? Dan ben jij waarschijnlijk de Keukenprins van de groep.

7: OnVORSTelbaar

Welke Willy ben jij?
Staat jouw mond open van verbazing als er een gigantische plaat door de speakers klapt? Weet jij niet wat je moet doen als jouw favoriete track gedraaid wordt? Vind jij het ook lastig om geen “OOOOH!” te schreeuwen als er een super harde kick naar het publiek gesmeten wordt? Deze vorstelijke muzikale verbazing kan alleen omschreven worden als onVORSTelbaar. Herken jij je hier in? Dan ben jij overduidlijk Willy nummer 7: de onVORSTelbare

8: De intolerante vorst

welke willy ben jij?
Als je vrienden beweren dat ze liefhebbers zijn, maar de meeste bekende tracks niet kennen, brengt dit jou verbazing en irritatie: jij bent een intolerante vorst.  Gelukkig is er op Supersized Kingsday Festival voor elke liefhebber een stage waar je kan genieten van je favoriete nummers: dus als je vrienden niks weten, stuur je ze gewoon naar een ander podium.

9: Kroonprinsje

Welke willy ben jij?
Geen baard, geen levenservaring, geen eigen baan om festivaltickets te kopen: het spijt me dat ik je dit moet vertellen, maar jij bent de jongste van de groep en dat maakt jou geen koning Willem-Alexander, maar kroonprins Willy. Hou er wel rekening mee dat het jongste kroonprinsje op Supersized Kingsday Festival 18 moet zijn om binnen te mogen.

10: Kickroll koning

Welke Willy ben jij?
Als jij geen genoeg kan krijgen van flinke bass, harde kicks en knallende screeches, dan ben jij de ongetwijfelde kickroll koning. Bassfaces, spierpijn van het meeslaan met de kicks en versleten benen zijn jouw ministers en Supersized is jouw koningshuis.

Supersized Kingsday Festival 2018

Wil jij ook Koning voor een dag zijn? Je helemaal in de watten gelegd laten worden met de beste beats, gezelligste sfeer op de grootste podia? Dan is Supersized Kingsday Festival de perfecte bestemming op Koningsdag. Samen met een gigantische line-up, een groot terrein en de gekste oranje-sfeer van Nederland, kun jij vieren dat Willy gewoon een superkoning is. Tickets voor Supersized Kingsday Festival zijn hier te verkrijgen.

Reageren