Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Nu het einde van 2017 nadert, kunnen we ons al gauw klaar gaan maken voor de jaarwisseling. Maar hoe kun je nou het nieuwe jaar met een knaller inluiden? Gelukkig zijn de mensen van het Freestyle-label Foolish hier maanden op voorbereid en deze wijsheid willen ze maar al te graag delen met jou. Daarom hebben wij hier 10 Foolish Facts voor je om de aanloop naar Oud & Nieuw nog wat dragelijker te maken.

1. Let’s get Foolish!

Vanaf de allereerste dag dat Foolish bestaat, heeft het freestyle label maar liefst 55 releases uitgebracht. Van albums tot EP’s, niets is te gek voor het freestyle label. De meeste releases staan op naam van één dwaze DJ, die ook aanwezig zal zijn op NYE. Crude Intentions mag zich de gelukkige winnaar noemen met 9 verschillende releases met in totaal 16 tracks op Foolish.

2. “Feesten alsof elke dag hier mijn laatste is”

Eén van de meest spraakmakende releases dit jaar was veroverde als een duveltje uit het doosje de hitlijsten, maar werd als allereerst gereleased met het album van Dr Phunk op Foolish. Overal waar je keek kwam ‘Kind van de Duivel’ voorbij en inmiddels heeft de teller van de videoclip de 20 miljoen al gepasseerd op YouTube en de dubbel platinum status behaald op Spotify! Tijdens de jaarwisseling zullen we deze hit ongetwijfeld horen tijdens één van de sets van Paul Elstak en Dr Phunk.

3. De perfecte gastheer

Voor het eerst trok het complete Foolish-circus het hele land door om zich op verschillende festivals van zijn gekste kant te laten zien. Free Festival, Supersized Kingsday en AIRFORCE Festival kregen allemaal te maken met de hostings van Foolish en namen hun hooggeëerde gasten zoals Darkraver, Korsakoff en Mental Theo mee. Lekker, toch? Dit was echter nog maar het topje van de ijsberg in vergelijking wat er ons te wachten staat in de Brabanthallen.

10 Foolish Facts on Friday

4. Wie is de échte stage-koning van Foolish?

Over hostings gesproken: de manschappen van Foolish zijn erg in trek, maar wie hebben we het vaakst gezien bij één van hun freestyle stages? We geven je even een paar seconden om hierover na te denken…. Weet je het al? Het is natuurlijk MC Alee, die de hele dag op alle drie de hostings de microfoon in zijn handen had. Ook hij is er met NYE natuurlijk weer bij.

5. Een goede voorbereiding is het halve werk

Wat is een feest nou zonder muziek? Maak alvast een flesje open en schenk voor jezelf een drankje in, want met deze krankzinnige Spotify-playlist heb je maar liefst méér dan 5 uur aan muziek in huis. Zo ben jij helemaal voorbereid voor 31 december en ken jij straks alle nummers uit je kop, want deze lijst bevat alle freestyle knallers van dit moment, tracks van elk optredende artiest plus nog wat andere NYE-gekkigheid.

6. Warface gooit er een ander sausje overheen

Wat jullie nog niet weten, is dat organisatoren b2s en Art of Dance een klein foutje hebben gemaakt in de line-up. Onze excuses, maar het is ook zo verwarrend. We weten in ieder geval wel dat hij van alles door elkaar gaat mixen met allerlei mash-ups en zijn eigen sausje over zijn set heen gooit. Give it up for Warface The Ketchup Master!

10 Foolish Facts on Friday - warface the ketchup master

7. Wat artiesten nodig hebben om te draaien

De DJ’s van tegenwoordig moeten van alles en nog wat hebben, om zo de beste set te kunnen leveren tijdens een feestje. Maar weet jij toevallig wat sommige artiesten van Foolish allemaal op hun rider hebben staan? 20 flessen Bacardi, 50 trossen bananen en een paar Dr. Oetkers staan allemaal op het verlanglijstje van de artiesten. Bizar!

8. Het regent champagne showers

Met Oud & Nieuw staat het vieren van het nieuwe jaar natuurlijk op de eerste plaats en daar hebben we natuurlijk de standaard ritueeltjes voor. De Foolish artiesten lusten ook wel een bubbeltje en het schijnt dat er daarom een karrenvracht aan champagne besteld is. Champagne everywhere!

9. “Bam, bam, bam!”

Daarnaast hebben we ook gehoord dat er genoeg geknald gaat worden, maar binnen mag er natuurlijk niet zomaar vuurwerk afgestoken worden. Daarom heeft Foolish een aantal pyro-experts ingehuurd om op deze manier een hele dikke vuurwerkshow op te zetten! We gaan met een hoop geknal het nieuwe jaar in en schieten het dak van de Brabanthallen eraf. Er zouden zelfs artiesten naar België zijn gereden om wat vuurwerk potten op te halen…

10. Mega lange madness-set

Soms is een set van één uur lang nét iets te weinig om je feestelijke ei kwijt te kunnen. Ook hier is aan gedacht, want The Viper, Panic, Crude Intentions en Shadowfact hebben de koppen bij elkaar gestoken om op NYE de dansvloer ondersteboven te draaien. Tijdens deze uitgebreide set zullen de vier artiesten twee uur lang back 2 back het beste van Foolish en Freestyle laten horen, om de toon van de avond (en de rest van het jaar) te zetten.

Nu jij alle ins & outs weet over het gekste freestyle feest met Oud & Nieuw, weet jij dat je dit feest niet mag missen. De ticketverkoop is inmiddels gestart, dus wees er snel bij en haal ze hier in huis. Kortom, vier je NYE op de meest krankzinnige manier mogelijk en we zien je op Foolish New Year’s Eve!

Reageren