Door Feije Tinnevelt

Het is spijtig, maar waar. Het festivalseizoen van 2016 is na de laatste paar events afgelopen weekend dan toch echt afgelopen. De dagen van zon, bier en buiten kunnen we vergeten, wat bij veel mensen niet in goede aarde valt. Om het leed wat te verzachten kwamen we met 10 gouden tips om ervoor te zorgen dat je de komende maanden niet huilend in de foetushouding hoeft te liggen.

 1. In plaats van een Narcos of Stranger Things marathon kun je deze dagen beter een aftermovie marathon houden. Op deze manier kun je mooi terugkijken op een geslaagde zomer!
  Foto aftermovie
 2. Maak een altaar van al je bandjes, foto’s en waaiers, steek kaarsjes aan en houd een mis terwijl je alle anthems draait. Zo kun je de weergoden vragen of ze ons volgend jaar kunnen trakteren op wat beter weer.
  Altaar
 3. Maak een fotoboek van al je festivalfoto’s van dit jaar en verbrand ze ritueel. Op deze manier kunnen je herinneringen je niet meer achtervolgen.
  Foto kampvuur
 4. Denk aan de overeenkomsten tussen buiten- en binnenfeesten. Je kan bij binnenfeesten je zonnebril evengoed ophouden! Plus, zweten doe je bij binnenfeesten net zo hard.
  Foto zonnebril
 5. Oriënteer je op de pracht en praal van het binnenseizoen. De dagen worden korter en de nachten langer. Het is dus alleen maar logisch dat we ons van buiten en overdag naar binnen en ’s nachts verplaatsen.
  Foto Loudness
 6. In plaats van modder hoef je nu ‘alleen’ bierresten van je Air Max af te krabben. Dit scheelt uiteraard in de stomerijkosten! Dat geld kun je dan weer gebruiken voor meer feestjes.
  Foto Nike Airmax
 7. Om alvast in de stemming te komen voor grote binnenfeestjes, kun je je vrienden uitnodigen om op je kamer een rave te houden.
  Foto Kamer
 8. Om de overgang wat beter te accepteren kun je alvast beginnen met de airco aan te zetten in je huis, op deze manier ben je voorbereid om na het feest om 7 uur ’s ochtends uit een feestzaal te lopen.
  Foto airco
 9. Maak een playlist met al je favoriete livesets en luister deze onder de zonnebank om nog een laatste zomergevoel te krijgen.
  Foto zonnebank
 10. En mocht je dan echt geen afscheid kunnen nemen van het festivalseizoen, dan organiseer je maar gewoon je eigen festival in de ijskoude winter.
  Foto festival

Reageren