Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Het festivalseizoen staat alweer bijna voor de deur, wat óók betekent dat je kan gaan uitkijken naar het sprookjesachtige Fairytale Festival. Twee dagen lang kun je hier genieten van ruim 35 grote acts op meerdere stages, en dit plus nog 8 redenen zorgen ervoor dat je het festival absoluut niet wil missen. 

1. Fairytale Festival: “Where Fantasy Meets Reality”

2020 wordt het zesde jaar op rij dat Fairytale Festival je meeneemt in een muzikaal sprookje, een plek “Where Fantasy Meets Reality”. De duizenden bezoekers zijn dan ook altijd te spreken over het mooie thema van het festival, waarmee de organisatie dit jaar wederom flink gaat uitpakken. Tijdens deze editie ‘The Church of Happiness’ zal je namelijk een mis te wachten staan die je nooit meer gaat vergeten!

2. Genieten van de grote outdoor hardstyle stage

Hardstyle-liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens Fairytale Festival, want voor de allereerste keer kan je nu ook outdoor genieten op de mooie hardstyle mainstage ‘The Church’. Door de jaren heen hebben al vele sprookjes zich in de indoor area afgespeeld, maar is het genre de tent volledig vergroeid. Dit jaar is dus jouw ultieme kans om deel te nemen aan dit zonnige spektakel, met het beste van wat het hardstyle genre te bieden heeft.

Fairytale Festival 10 redenen 2

3. Met de hardste namen uit de scene & Jay Reeve als anthem maker

Om ‘The Church of Happiness’ the vullen heeft Fairytale Festival meer dan 35 grote muzikale acts uitgenodigd. Ook méér dan genoeg hardstyle namen zullen de magie tot leven laten komen in Kaatsheuvel, met artiesten als Act of Rage, D-Sturb, KELTEK, Rejecta en Warface die plek zullen nemen achter de Fairytale draaitafels. Daarnaast is niemand minder dan Jay Reeve verantwoordelijk voor het anthem, dat ieder jaar het sprookjesachtige thema volledig tot haar recht laat komen.

Dit is de Fairytale Festival hardstyle line-up: 

Act of Rage | D-Sturb | Demi Kanon | Jay Reeve | KELTEK | Primeshock | Rejecta | Warface | Voidax | MC Barricade 

4. Niet één, maar twee dagen flink festivallen

Het Fairytale Festival sprookje duurt niet één, maar twee volle dagen. In het tweede weekend van mei zal je hier al van het warme lentezonnetje kunnen genieten. Kun je het je al voorstellen: een drankje, een dansje onder het genot van betoverende aankleding en een magische sfeer? Klinkt als een héle dikke prima!

5. Feesten in het magische Kaatsheuvel

Kaatsheuvel is al 6 jaar de thuisbasis voor Fairytale Festival. Dit is natuurlijk de perfecte plek om deze sprookjesachtige dag te beleven, aangezien deze stad internationaal bekend is door themapark de Efteling. Als kers op de taart bevindt deze plaats zich óók nog eens in Brabant, waardoor Fairytale dus garant staat voor ultieme gezelligheid met een zachte G.

Fairytale Festival 10 redenen

6. Kom maar door met die verzoekjes!

“Val jij de DJ constant lastig met verzoekjes? Dan hebben wij de perfecte oplossing!” De organisatie van Fairytale Festival weet als geen ander hoe vervelend het is als die éne track – waar je wekenlang naar uit hebt gekeken – niet gedraaid wordt. Compleet in stijl hebben zij dus The Wishing Well stage geïntroduceerd: hier kan je aanvragen wat je maar wil, wanneer én hoe vaak je maar wil. Hoe tof is dat?

7. Los op welgeteld 7 area’s

Verdeeld over 2 dagen zal Fairytale Festival welgeteld 7 area’s voor je klaar hebben staan tijdens ‘The Church of Happiness’. Van house, urban en bigroom tot hardstyle en raw hardstyle op stages als Buren van de Brandweer presents Brandstichter, de SMÈRRIG Hosting en de Disco Snolly Hosting: tijdens dit sprookjesachtige festival zal er voor iedere muziekliefhebber wat wils zijn.

8. Eindshow die je gegarandeerd kippenvel bezorgt

Nog zoiets waar Fairytale Festival om bekend staat is haar indrukwekkende eindshow. Met hardstyle tracks waar je u tegen zegt, een flinke dosis aan vuurwerk en een lichtshow die je rijkelijk om de oren vliegt garandeert deze eindshow ieder jaar weer kippenvel momenten. Bekijk hieronder de volledige Fairytale eindshow van de vorige editie.

9. “Het is het dubbel en dwars waard om je mee te laten slepen in dit sprookje!”

Afgelopen jaar stuurden wij onze reporter naar Fairytale Festival om deze twee dagen tot in detail vast te leggen. Hieruit werd één ding overduidelijk: dit evenement wil je écht niet missen.

“Wat mij betreft is dit een festival om in de gaten te houden. Het concept wat Fairytale Festival vertelt is geweldig en zie je overal in terug. Het is het echt dubbel en dwars waard om je ook volgend jaar weer mee te laten slepen in dit sprookje!”

LEES OOK: Fairytale nam ons mee in een wonderlijk sprookje

10. Early Bird tickets zijn al 90% uitverkocht!

Wil jij nu ook dit muzikale sprookje betreden? Begeef je dan snel naar de officiële ticketshop van Fairytale Festival, want de verkoop gaat ontzettend hard! Inmiddels zijn alle zaterdag Early Bird tickets uitverkocht, net als 90% van de vrijdag én combi Early Birds. “Samen met jullie komt de echte magie wederom tot leven!”

Fairytale Festival 2020 – The Church of Happiness zal op 8 en 9 mei plaatsvinden in Kaatsheuvel. Kaarten voor dit dromerige weekend zijn nu nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement, waar je ook meer info kunt terugvinden. 

Afbeeldingen via Facebook-pagina Fairytale Festival

Reageren