Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hardcore-liefhebbers opgelet, want de zomer is in aantocht en daarmee dus ook Forbidden Island. Met toenemende temperaturen blikken we alvast vooruit naar deze 2e bomvolle editie: Beter Kom Je Wél naar Kroatië!

LEES OOK: BKJN introduceert programma voor 4-daagse hardcore vakantie: ‘Forbidden Island’

1. Forbidden Island is een unieke Hardcore vakantie

Het bekende Zrće Beach is de afgelopen uitgegroeid tot de ultieme vakantiebestemming onder fans van de hardere stijlen. Een evenement zoals deze van het bekende BKJN Events – waarbij je letterlijk op zonvakantie gaat naar een festival – vind je namelijk nergens anders dan hier in het zonnige Kroatië.

Bovendien biedt de mogelijkheid om er langere vakantie van te maken, met mega populaire bestemmingen als Split en Hvar in de buurt. Een ideale combinatie van feesten én chillen.

2. Hardcore aan het strand

Ja, je leest het goed. Forbidden Island biedt met verschillende locaties en clubs namelijk de mogelijkheid om ECHT aan het strand te feesten. Terwijl de beste DJ’s op het podium staan te draaien, kijk jij vanaf de dansvloer uit op een azuurblauwe zee.

Als je vooraf zou moeten bedenken hoe een combinatie tussen de zomervakantie en festivals eruit zou moeten zien, dan is Forbidden Island hier het perfecte voorbeeld van.

Forbidden Island 2023 Croatia

3. Uitstekende line-up: met de grootsten binnen de Hardcore

Forbidden Island duurt maar liefst 4 dagen, dus heeft organisatie BKJN een uitgebreid aanbod aan artiesten voor alle feesten, pool parties en zelfs bootfeesten (hierover lees je straks meer!) naar Zuid-Europa gehaald.

Met een brede programmering staan de beste Hardcore, Frenchcore, Uptempo en Terror iedere dag achter de draaitafels: van Dr. Peacock tot Partyraiser en van Angerfist tot Sefa – de allergrootsten zijn hier aanwezig. En iedere dag is anders door de diversiteit binnen deze line-up.

4. Once in a lifetime experience: join the artists on a hardcore holiday

Door de intieme setting is Forbidden Island ook geliefd bij de artiesten: zij blijven vaak alle vier de dagen op deze feestbestemming. Ook zij liggen namelijk – net als jij – aan het zwembad met een drankje in hun hand (of feesten door op het strand tot de zon opkomt).

Alles is lekker dichtbij, zodat je het gevoel hebt dat je samen met iedereen aan het feesten bent. Voor DJ’s is Zrće Beach een vakantie om even te kunnen genieten aan het einde van het drukke festivalseizoen: het is niet voor niets dat 40+ van de dikke artiesten naar dit hardcore paradijs komen!

5. Stap aan boord van de bootfeesten

Fanatieke vaarders zijn het eens dat boottochten bij een vakantie horen. Daarom heeft Forbidden Island verschillende bootfeesten letterlijk aan boord gehaald, waarbij je op de Adriatische zee feest met de dikste artiesten en zelfs tijdens golden hour: het moment waarop de zon op z’n mooist is.

Zet je schrap voor grote kapiteins aan het roer: met de BKJN vs Partyraiser Boat Party op maandag, Dr. Peacock’s Trip To Zrće op woensdag en Dimi & Major’s Floating Fiesta op donderdag. Het landschap van het Pag-eiland ziet er vanaf het water bovendien adembenemend uit en biedt een unieke kijk op de Kroatische kust. Inclusief een korte stop om in de zee te kunnen zwemmen, zijn deze cruises een aanrader tijdens je vakantie op Forbidden Island.

6. De pool parties zijn een unieke ervaring

Stel je voor: je staat met je voeten in het zwembad, te dansen in je zwembroek of bikini met een heerlijk zonnetje op je bol. Je gaat los met je vrienden, het water spat omhoog en de DJ draait een knallende set. Dit zijn toch de perfecte ingrediënten voor een pool party..?

Met meerdere zwembadfeestjes in één van de openlucht clubs, waar de vrouwen de boel tijdens All Girls Allowed overnemen en met Duitse organisatie Inurfase als host, is dit een unieke manier om te feesten. Het zou je niet verbazen dat er hier altijd een dikke sfeer hangt. Mensen gaan uit hun plaat en aan het einde van de dag zit er bijna geen water meer in het zwembad. Puur genieten.

7. Gegarandeerd mooi weer

De afgelopen dagen zijn we alweer ‘blij’ met een graadje of 30, maar nergens kan het weer zo omslaan als bij ons in Nederland en België (en die hitte hier is niet uit te houden). Voor je het weet is het bovendien alweer grijs en bewolkt…

De zomers in Kroatië daarentegen zou je een garantie voor succes kunnen noemen: het is dagelijks tropisch warm (met gemiddeld 15 uur aan zon) en de gemiddelde zeetemperatuur is heerlijk op 25 graden. Kortom, dit is precies wat je wil als je op vakantie bent.

8. Een enorme keuze aan villa’s en hotels

Wie het rijtje aan alle verblijfsmogelijkheden van Forbidden Island opnoemt, krijgt spontaan de zomer in de bol. Van appartementen met een zwembad, tot villas, hotels en standhuizen: deze ultieme hardcore vakantie heeft alles voor jou en je vrienden.

Op slechts 1 minuut lopen van zo’n beetje alle clubs en andere feesten kun je terecht in jouw accommodatie. Sommigen hebben een privézwembad en anderen hebben een chill balkon waarop je van de zonsondergang kunt genieten – hoe zomers wil je het hebben?

9. Kroatië is één van de populairste vakantiebestemmingen

Kroatië is niet alleen een mooie plaats met een rijk nachtleven: het staat zelfs in de Top 10 van populairste vakantiebestemmingen in Europa. Steeds meer jongeren bezoeken het land en naast het veel gekozen eiland Pag (waar Forbidden Island plaatsvindt) heeft het land nog veel meer te bieden.

Denk aan de prachtige landschappen en populaire plaatsen als Hvar en Split. Kroatië staat bekend om het kristalheldere water en het heerlijke eten (probeer bijvoorbeeld eens de Kroatische risotto). Van low budget tot grote luxe: dit land heeft voor iedereen wat wils.

10. Je bent bij Forbidden Island aan het goede vakantieadres

De vakanties met hardere stijlen hebben de afgelopen jaren hun sporen verdiend op het eiland van Zrće Beach. Veel vakantiegangers spreken dan ook vol lof over het 4-daagse festival. “Een dikke aanrader voor iedereen die van zon en Hardcore houdt!”

De organisatie van Forbidden is dit jaar op zijn sterkst en kijkt er samen met de artiesten naar uit om je te verwelkomen. Van prijsvriendelijke accommodaties tot reusachtige villa’s (inclusief eigen zwembad en barbecue). Handig, toch?

Kortom, deze ultieme Hardcore vakantie heeft alles in huis wanneer je met je vrienden wil feesten in de zon. Forbidden vindt deze zomer plaats van maandag 28 t/m donderdag 31 augustus in Kroatië: ga voor tickets en meer informatie naar de officiële website.


Omslagfoto via Facebook-pagina Forbidden Island

Reageren