Maartje Hagenbeek
Door Maartje Hagenbeek

Op zaterdag 7 juli is het tijd voor alweer de achtste editie van Daylight Festival. Met vier stages belooft ook deze editie weer één groot feest te worden. Maar in de zomer zijn er zo veel keuzes die je moet maken: ga ik wel op vakantie of niet en – misschien wel belangrijker – welk festival moet ik nu kiezen uit al die verschillenden? Wij hebben voor jou 10 redenen gevonden waarom je een vliegreis moet boeken naar Daylight Festival.

1. Verschillende stijlen

Zoals eerder genoemd, zijn er vier stages op het terrein van Daylight Festival: Flightbase, Tibet Trip, Blackhills en Flight Academy. Deze locaties staan allemaal voor een verschillend subgenre uit de scene. Hardstyle, freestyle en raw worden allemaal vertegenwoordigd door artiesten als B-Front, D-Sturb, Paul Elstak en vele anderen op de luchthaven en zelfs een aantal hardcore artiesten zijn van de partij.

10 redenen waarom je de vlucht naar Daylight Festival niet mag missen

2. Dikke live-acts

Naast dat de line-up er eentje is om van te kwijlen, zijn er ook speciale live-acts overgevlogen. Zo is er een liveset van Phuture Noize die onlangs nog zijn nieuwe album Black | Mirror Society uitbracht. Ook het freestyle duo Rät N FrikK staat klaar om een liveset weg te geven. Maar het opvallendste is de nieuwe act Lunatics of the Sky. Niemand minder dan Zany en MC DV8 hebben deze live-act speciaal voor het evenement opgericht. Bovendien heeft de organisatie ons al verklapt dat er een unieke Live Ammo show zal plaatsvinden, waarbij verschillende geweren gebruikt worden. Als dat geen knallen wordt…

3. Steeds maar harder

Er zijn natuurlijk vier stages en je zou overal even naartoe moeten vliegen om de beste impressie te krijgen van het festival. Maar wanneer je ervoor kiest om de hele dag bij Tibet Trip te blijven, dan staat je een flinke dag te wachten. In het begin zal het goed te houden zijn want dan is het nog rustig, maar richting het einde kan je al je laatste energie er compleet uit stampen op Angernoizer en D-Fence.

4. We gaan op reis

Voor de vierde keer is Breda International Airport de locatie voor het evenement en dat is eens een keer een leuke ervaring op het vliegveld. Normaal moet je je altijd haasten op een vliegveld en altijd ligt er een tijdsdruk op je schouders. Tijdens Daylight Festival is dat niet het geval. Nu kun je lekker rustig aan doen en eens kijken wat er nou allemaal staat op dat vliegveld.

10 redenen waarom je de vlucht naar Daylight Festival niet mag missen

5. Uitgesproken thema

De locatie van het evenement biedt natuurlijk veel ruimte voor creativiteit en dat heeft de organisatie dan ook gedaan. Het gehele festival hangt rondom de uitgesproken locatie van een vliegveld en het thema The Flight of Madness. Van de Flightbase kun je een vlucht pakken naar de Flight Academy of naar Blackhills. Het luchtruim ligt volledig voor jou open.

6. Gezellige mensen

De sfeer op een festival is altijd heel belangrijk. Op het inmiddels failliete CRAFT festival, was iedereen altijd te spreken over de gezelligheid die hier hing en die mensen zullen nu rondlopen op Daylight Festival. Bezoekers die een kaartje hadden voor de editie van CRAFT die niet doorging, konden dit om laten zetten tot een toegangsbewijs voor Daylight. Nu al die mensen op International Airport in Breda rondlopen, kan het ook hier niet anders zijn dan bere gezellig.

7. Centrale ligging

Een vliegveld moet natuurlijk goed bereikbaar zijn en International Airport Breda heeft daar de perfecte ligging voor. Breda is goed bereikbaar voor zowel mensen vanuit de randstad als van het platteland. Met zowel de auto als het openbaar vervoer is het goed geregeld en voor je er erg in hebt ben je op het terrein aangekomen. Misschien ben je nu een keer op tijd op het vliegveld.

10 redenen waarom je de vlucht naar Daylight Festival niet mag missen

8. Goed zomerweertje

Daylight Festival vindt plaats in het tweede weekend van, jawel, de zomer. Op de afgelopen edities was het altijd goed weer en dat is erg belangrijk natuurlijk. Niks is zo vervelend als op vakantie gaan en op je bestemming aankomen in de stromende regen. Helaas is niets zo onvoorspelbaar als het weer, maar de kans zit er dik in dat het stampen in de zon wordt.

9. Gekkigheid op en top

Met een thema als The Flight of Madness, kan je maar één ding te wachten staan: gekkigheid. De trailer van de editie van 2018 staat al vol met allemaal vreemde maar gezellige shots en dan ben je nog niet eens op het festivalterrein. Als je deze zomer dol dwaas en knotsgek wilt doen, boek dan een vlucht naar Daylight Festival.

10. Get your boardingpass

Dus pak je koffers en vlieg mee met The Flight of Madness op 7 juli. De laatste boardingpasses voor Daylight Festival (97% uitverkocht!) gaan nu in de verkoop en kosten €36,50 ex fee. Dat is waarschijnlijk één van de goedkoopste vliegtickets die je ooit zult vinden. Tickets zijn verkrijgbaar via de officiële website van het evenement.

Reageren