Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het aankomende weekend staat alweer de negende editie van Dream Village op de planning en dit jaar gaan ze het nét even iets anders doen dan de voorgaande jaren. Daarom hebben we 10 redenen voor je op een rijtje gezet waarom je de droomwereld van Dream Village niet mag missen.

1. Laatste weekend outdoor festival van het seizoen

Het lijkt wel de dag van gisteren dat het festivalseizoen begon, maar de hete zomer is werkelijk voorbij gevlogen. Een weekendje van Dream Village biedt daarom voor jou de uitkomst om nog één allerlaatste keertje die tent op te zetten en samen met je vrienden feestend afscheid te nemen van de weekendfestivals (voor 2018 dan).

2. The Story of the 7 Districts

Ten oosten van Breda ligt een dorp dat is ontstaan vanuit één ideaal; het creëren van een omgeving die zich afzet tegen de dagelijkse sleur. Speciaal hiervoor is het volledige terrein omgedoopt tot één groot spektakel voor het oog en het oor, waarbij het thema een belangrijke rol gaat spelen bij alle zeven verschillende stages.

3. Perfect festival weer

Als we Piet Paulusma mogen geloven, dan wordt het ontzettend lekker weer tijdens Dream Village. Een zonnetje, tussen de 21 en 25 graden en geen regen zijn voorspeld voor het aankomende weekend (de zondag krijgt zelfs een weercijfer 10!). Niet te warm, niet te koud en vooral niet te nat dus. “Oant moarn!”

weekendfestival afsluiter dream village

4. Alle muziekstijlen aanwezig

Op zaterdag zijn er maar liefst zeven(!) stages waar alle muziekstijlen goed vertegenwoordigd worden. Door al deze verschillende area’s is er meer dan genoeg aanbod – binnen en buiten de hardere stijlen, zoals D-Block & S-te-Fan, Da Tweekaz, Malice, Rooler en Delete. Bekijk hier de volledige line-up.

5. De allereerste hosting van Sefa

Als er één iemand binnen de hardere stijlen is die het afgelopen jaar flink aan de weg heeft getimmerd, dan is het wel Sefa. Deze frenchcore DJ lijkt steeds populairder te worden en daarom zal hij de Red Light District/Vendetta-area hosten. Hiervoor komen onder andere Deadly Guns, Spitnoise en N-Vitral naar de Lage Aard bij Breda om bij het (kinder)feestje van de pas 18-jarige artiest te zijn.

6. Een Dream Resort vol dorpsgekken

Een festival meemaken vanaf de camping op het terrein is altijd wat meer speciaal dan wanneer je fris en fruitig vanuit huis vertrekt. Zo gaan er verschillende legendarische verhalen rond over de camping van Dream Village, die voor deze gelegenheid omgedoopt is tot het Dream Resort. Hier zal overigens ook op vrijdag het weekend worden afgetrapt met een pre-party en zullen de silent disco-afterparties op zaterdag en zondag plaatsvinden.

7. ‘Ik loop rondjes, rondjes, loop alleen maar rondjes’

Naast dat het festivalterrein is opgedeeld in verschillende districten, is nog veel meer te zien dan alleen het thema. Zo host Jebroer op zaterdag zijn eigen area Paranoia-area op het festival, waarbij onder andere Dr Phunk, Mental Theo en Paul Elstak achter de draaitafels plaats zullen nemen.

8. Het afscheid van Jos bij Bass Chaserz

Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Jos de deur achter zich dicht zal trekken voor wat betreft Bass Chaserz. Zijn laatste boeking zal plaatsvinden op Dream Village, waar hij nog één keer samen met Marco op de mainstage gaat optreden, om vervolgens afscheid te nemen van Jos.

Dream Village 2018 timetable

9. Keiharde live-acts

Naast wegdromen in een sprookjeswereld, is er tijdens Dream Village meer dan genoeg ruimte om ook goed hard los te gaan. We noemden eerder al dat Sefa een eigen hosting heeft, maar wist je dat hij ook nog eens LIVE de mainstage zal gaan afsluiten op zijn piano? Daarnaast zullen ook de gemaskerde mannen van Greazy Puzzy Fuckerz een liveset gaan verzorgen. Bekijk

10. Goed bereikbaar

Ook niet geheel onbelangrijk! Het festivalterrein van Dream Village ligt vlakbij de afslag van de A58 bij afrit Bavel. Hierdoor is het met de auto goed bereikbaar en hoef je niet lang rond te rijden voordat je bij het festivalterrein aan komt. Lekker handig dus.

Ben jij klaar om het festivalseizoen nog één keer met een feestje af te sluiten? Ga dan naar de officiële website van Dream Village en haal nu de allerlaatste kaartjes!

Reageren