Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Essential Festival slaat vanaf dit jaar een compleet nieuwe weg in: het concept is geheel vernieuwd, van de line-up tot aan de locatie van het festival. Wij zetten hier 10 redenen voor je op een rij waarom jij het vernieuwde Essential Festival 2019 absoluut niet mag missen.

1. Dansen op het gras, relaxen aan het water én raven in het bos

Essential verlaat dit jaar de locatie in Heerlen voor een gloednieuwe locatie: het Recreatiepark Oost-Maarland. Deze locatie biedt volgens de organisatie véél meer beleving en zelfs de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden naar een weekender… Daarnaast ligt aan het water, tussen de bossen en op de grote velden. Meer dan genoeg ruimte om te genieten, dus!

2. Meer genres voor de Essential Family

Dit jaar wil de organisatie een nog breder publiek bij de Essential Family betrekken, dus naast de oude vertrouwde genres hardstyle en house zullen ook de genres pop, urban en techno op het festival te vinden zijn. Op Essential Festival 2019 wordt het werkelijk voor ieder wat wils!

3. Super dikke line-up

Als je de Facebook-pagina van Essential in de gaten hebt gehouden, zal het je vast zijn opgevallen dat ze druk bezig zijn met het releasen van de line-up. De organisatie vertelt met trots dat dit de dikste line-up is die ze ooit hebben gehad, en deze bestaat onder andere uit Dr. Peacock, Mark With A K & MC Chucky, Frontliner, Deadly Guns, Angernoizer vs. Cryogenic en ga zo maar door.

Angernoizer vs. Cryogenic
Audiotricz
Code Black
Deadly Guns
Dr. Peacock
Frequencerz
Frontliner
Jebroer [LIVE]
Mark With a K
Sub Zero Project
MC Syco

4. Enter the Maze of Symphonies

Het thema van dit jaar is Maze of Symphonies, ontstaan uit het feit dat de organisatie voor deze editie zoveel verschillende muzikale genres zal uitnodigen. Dit thema zal je overal in terug zien tijdens Essential Festival; van stage namen tot de magische aankleding van het terrein zelf. “Instagram waardig”, zoals de organisatie het noemt.

5. Van stage naar stage met de tofste hostingpartners uit de regio

Essential Festival heeft dit jaar maar liefst 8 stages. Op de mainstage geven de beste artiesten uit ieder genre een eigen show, maar er zijn natuurlijk véél meer plekken waarop jij een dansje kan gaan wagen. Dit zijn alle stages die je terug zal vinden op Essential Festival 2019:

  • Mainstage (1) Heart of Symphonies
  • House stage (2) House of Leaves by SLAM FM
  • Hardstage (3) Hard Eagle
  • Urban stage (4) Urban Veins by TIKTAK
  • Techno stage (5) Rave Forest by Rave Atelier
  • Pop stage (6) Garden Of Songs
  • Terug Naar Toen (7)
  • Papi Chulo (8)

6. Genieten van zomerse temperaturen

Ook dit jaar kun je weer je zonnebril meenemen en je mooie zomerse festival outfit aan. De organisatie heeft het weer van de afgelopen jaren op 7 september op een rijtje gezet, en volgens de voorspellingen kan je gelukkig zomerse temperaturen verwachten op Essential Festival. Van 13:00 tot 23:00 kan je dus heerlijk lang van het zonnetje genieten. En, als de zon ondergaat dan staan er natuurlijk alweer vette licht- en vuurwerkshows op je te wachten!

7. Tickets zijn een dikke vette betaalbaar

De kaartverkoop voor de 2019 editie is al goed op weg, Essential Festival zit op dit moment namelijk al in de derde ticketfase! Voor alle 5-sterren artiesten uit verschillende genres die je op dit event gaat terugvinden zijn de tickets ook nog eens een dikke vette betaalbaar: voor €39,99 exclusief servicekosten heb je de jouwe al in de pocket.

8. Essential is voor mensen met een talent voor feesten

Ben jij altijd de laatste die op de dansvloer staat? Dan is dit zeker een reden om naar Essential Festival te komen! De Essential Family staat namelijk bekend om haar “talent voor feesten”. Sluit je aan bij de Essential Family en je bent gegarandeerd van een groot feest én natuurlijk een splinternieuwe rave familie.

9. Voel je als een echte VIP

Klinken een privé-bar en een privé-toilet jou als muziek in de oren? Hoef jij niet in de drukte bij de mainstage te staan, maar wil je als het even kan wél het beste uitzicht hebben? Dan kan je je hart ophalen bij Essential Festival! Essential biedt namelijk (een gelimiteerd aantal) VIP tickets, die net als de reguliere tickets op de website te koop zijn.

10. Je vakantie in stijl afsluiten

Zit je alweer in een dipje omdat je school of werk bijna begint? Haal nog even alles uit dat laatste weekend vakantie, en sluit samen met je vrienden de zomer af bij Essential Festival! Geniet van de laatste zonnestralen, het laatste weekend zonder verplichtingen en dat onder het genot van enkele van de grootste artiesten binnen de hardstyle en hardcore.

Essential Festival vindt plaats op zaterdag 7 september 2019 op de gloednieuwe locatie aan de meren van Oost-Maarland in Maastricht. Voor tickets en meer informatie, ga je naar de officiële website van het evenement.

Afbeeldingen via Facebook-pagina Essential Festival

Reageren