Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Affection is het nieuwste hardere stijlen festival in Duitsland, dat bestaat uit 2 dagen feest en 4 dagen camping. Hiervoor hebben ze van donderdag 11 juli t/m zondag 14 juli de dikste namen uitgenodigd, vanuit de hardstyle, raw hardstyle tot aan hardcore; er is voor iedereen wat wils. Wij vonden 10 redenen waarom je dit gloednieuwe festival niet mag missen. 

1. Het hardste meerdaagse outdoor festival van Duitsland

Affection wordt dit jaar voor de allereerste keer georganiseerd en de organisatie (ook wel bekend van het evenement Pumpkin) haalt alles uit de kast. Met voor het eerst in Duitsland: een hardere stijlen festival van niet 1, maar 2 dagen! Voor de echte die hards die hier nog steeds geen genoeg van kunnen krijgen: er is ook een camping, waardoor je 4 dagen eigenlijk op een soort mini vakantie bent. Maar hier komen we verder in het artikel nog even bij je op terug!

2. Dikke mainstage met vuurwerk en lasers

Normaal is het zo dat je moet wachten om de mainstage te kunnen bewonderen. Vaak zie je dit pas op het evenement zelf, maar niet bij Affection. De organisatie heeft namelijk al een pressfoto geplaatst van hoe de mainstage eruit komt te zien, zie afbeelding hieronder. Deze stage bevat maar liefst 500 lampen, een eindshow met veel vuurwerk en lasers, confetti, opblaasspeeltjes en nog veel meer. Dat belooft veel goeds!

Affection

3. Meer dan 70 artiesten verdeeld over 2 dagen

De organisatie pakt gelijk groots uit voor de allereerste editie van Affection. Zo hebben ze meer dan 70 artiesten uitgenodigd die worden verdeeld over 3 area’s in 2 dagen. De 3 area’s staan in het teken van hardstyle, raw hardstyle en hardcore. De verschillende stijlen worden onder andere vertegenwoordigd door artiesten als Headhunterz, Radical Redemption, Angerfist en Scarphase.

4. Minus Militia enters the holy grounds!

Militants, opgelet! Niemand minder dan de formatie Radical Redemption, Crypsis en Chain Reaction, beter bekend als Minus Militia, is te vinden op Affection. Het laatste optreden dateert alweer van afgelopen november en de act was bijna 15 maanden geleden voor het laatst in Duitsland te vinden, maar dit keer komen ze keihard terug. Wie weet kunnen we dus wel gloednieuwe Militia muziek verwachten op het festival…

5. Makkelijk reizen vanwege de centrale ligging

Affection is te vinden in het plaatsje Hünxe. Dit is 20 minuten vanaf Oberhausen en is dus super centraal gelegen, of je nou vanuit Nederland of Duitsland komt. Het gebied is op allerlei manieren te bereiken, met de auto, openbaar vervoer, maar ook rijden er georganiseerde bussen. Het vervoer regelen hoeft dus zeker geen problemen op te leveren.

6. Voor de echte raw-liefhebbers

Ben jij een echte raw-liefhebber? Dat zit jij bij dit festival wel goed. Ze hebben namelijk genoeg harde acts uitgenodigd waar jij lekker op kan rammelen. Zo zijn er onder andere artiesten als Delete, Rebelion en E-Force. Ook de sfeer op de dansvloer is er één die de meeste fans wel kunnen waarderen. De mensen kennen de nummers door en door, en weten precies wanneer welke kick komt.

7. Hak je suf op de lekkerste hardcore

Naast de verschillende genres in hardstyle, biedt Affection ook hardcore. Zo is er beide dagen mainstream hardcore en uptempo te vinden, met onder andere artiesten als N-Vitral, Deadly Guns en DRS. Dit betekent dat je dus echt niet stil hoeft te staan: trek je Air Max aan en hak totdat je niet meer kunt.

8. Ga lekker op vakantie en maak er 4 dagen van

Eerder kwam al naar voren dat het festival ook een camping heeft. Dit betekent dat je van donderdag t/m zondag er even lekker tussenuit bent. Op de camping zullen verschillende feestjes georganiseerd worden om het feest compleet te maken: gevuld met de hardste acts om er een weekend van te maken die je nooit meer zal vergeten. Bovendien is het campingterrein maar een paar meter verwijderd van het festivalterrein. Dus als je niet meer kan lopen van al dat stampen, kun je altijd nog kruipen naar je tentje.

9. Bijzondere VIP-kaartjes

Naast de normale kaartjes, kun je natuurlijk ook een VIP dag- en weekendkaartje kopen. En dit is niet zomaar VIP, je hebt namelijk ontzettend veel en leuke voordelen. Als VIP zijnde heb je ook toegang tot een warm- en koud buffet allebei de dagen en kun je zelfs je drankjes goedkoper krijgen in de speciale area. Verder heb je uiteraard ook een aparte ingang, een eigen VIP area en krijg je een armbandje. Ga voor meer voordelen naar de website.

10. Waar voor je geld

De organisatie heeft er alles aan gedaan om de eerste editie eentje te maken die je niet snel zal vergeten. Voor al die artiesten zou je denken dat een kaartje onbetaalbaar is, maar niets is minder waar. Zo kost een dagticket €49,50 en een weekendticket €74,90. Daarnaast heb je voor maar liefst €20,00 euro de camping er al bij.

Genoeg redenen dus om de allereerste editie van Affection niet te missen. Ben er snel bij en koop je tickets nu. Voor kaarten en meer informatie, ga je naar de officiële site van het evenement. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Pumpkin

Reageren