Bas van Herk
Door Bas van Herk

Op 16 december staat er een nieuwe editie van Shockerz op de planning. Deze editie staat in het teken van Conflict Override, een mysterieus thema waarbij een onbekende partij de aanval inzet op Project F.E.A.R, de benaming voor de aanwezige artiesten en bezoekers. Omdat het event de afgelopen twee jaar volledig was uitverkocht, vorig jaar zelfs 1,5 maand van tevoren, gingen we op zoek naar 10 redenen waarom je dit feest dit jaar niet mag missen.

1. Gratis War Force album voor iedere bezoeker
War Force komt eind dit jaar met een nieuw album. Voor veel fans goed nieuws, want ze zitten al langere tijd te wachten tot de tracks eindelijk een release krijgen. Onlangs werd met een trailer duidelijk dat de live-act zal optreden tijden Shockerz en dat alle bezoekers gratis het album krijgen wanneer ze naar huis gaan. Een flink presentje en iets dat veel mensen een zetje kan geven om toch maar even langs te komen.

..
2. Raw classics tijdens de Origins showcase
Ook is er tijdens deze editie van Shockerz sprake van een splinternieuwe act. Origins, zoals de show heet, is een half uur lang genieten van een selectie van de beste raw hardstyle ‘classics’. Denk maar aan tracks als ‘B-Front & Frontliner – Magic’‘The R3bels – Pattern 2’ en ‘Chris One – Psycho’. Stilstaan is hier geen optie en nostalgie voert de boventoon. De show is daarnaast ter voorbereiding van het losse event van Origins, dat plaats zal vinden op 24 februari.

..
3. Uitverkochte edities

De titel van deze alinea spreekt eigenlijk al voor zich. Shockerz is al twee jaar uitverkocht geweest. Vorig jaar waren zelfs 1,5 maand van tevoren alle kaarten voor het evenement weg. Op TicketSwap zochten er uiteindelijk meer dan 1500 mensen onverhoopt naar een ticket. Wees dus bij deze gewaarschuwd en zorg ervoor dat je op tijd bent met het kopen van je ticket.

Tickets zijn verkrijgbaar via de officiële website.

4. Veel b2b optredens
Naast een aantal live-acts zullen er op Shockerz 2017 ook een hoop verrassende b2b’s staan. Een b2b is een samenwerking op het podium, ofwel twee of meer artiesten die samen zullen optreden. Zo staat Radical Redemption samen met Regain, E-Force samen met Rebelion en Ncrypta samen met Luminite. Andere b2b’s zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

..
5. Zeven speciale live-acts
Tijdens Shockerz 2017 zullen er maar liefst zeven live-acts optreden. Meerdere daarvan werden aangekondigd met een geheel eigen trailer, zoals Minus Militia en War Force. Daarnaast komt Act of Rage met een speciale ‘Sabotage’ album showcase, komen D-Sturb en Sub Sonik met een live-act en zal MYST voor de allereerste keer ooit zijn kunsten vertonen in een live-act. Meer informatie hierover zal binnenkort bekend worden in een speciaal interview. Als laatste brengt B-Front zijn magische act ‘Beyond Reality’ naar Autotron.

6. Nieuwe en grotere locatie
Shockerz is verhuisd. Waar het twee jaar met uitverkochte edities in de Maaspoorthal heeft gezeten, zal Shockerz dit jaar plaatsvinden in het Autotron. Autotron is een enorme evenementenlocatie, waardoor de capaciteit van het evenement flink verhoogd zal worden. Ter vergelijking, zaal twee van Autrotron heeft ongeveer de grootte van zaal 1 in de Maaspoorthal. Mensen die eerder bij Shockerz zijn geweest zullen hierdoor wel in de gaten hebben hoe groot het gaat worden.

..
7. D-Sturb is verantwoordelijk voor het anthem

De verantwoordelijke voor het anthem van dit jaar is D-Sturb. Dit werd duidelijk in een mysterieuze live-video op zijn Facebook. De jonge artiest gaat als een trein en zal met een live-act op Shockerz laten zien waarom hij van plan is om de scene over te nemen.

8. Voor het eerst MYST Live
Voor de allereerste keer ooit zal MYST met een live optreden komen. Maanden is hij al bezig met voorbereiden en binnenkort zal Hard News een speciaal interview plaatsen, waarin we dieper ingaan op zijn idee van een live-act en hoe hij het publiek zal gaan verrassen. MYST is momenteel steengoed bezig, met tracks als ‘Before You Go’, ‘Hear My Breath’ en ‘Never Look Back’ die een enorme support krijgen van zowel fans als artiesten. In een korte periode is MYST bezig aan een flinke opmars binnen de scene.

9. Act of Rage ‘Sabotage’ album release
Naast een speciale Sabotage live-act zal Act of Rage zijn album uit gaan brengen tijdens Shockerz. Dat betekent dat bezoekers naast het album van War Force, ook nog eens het album van Act of Rage als eerste kunnen bemachtigen.

10. Flinke diversiteit in de line-up
De line-up van Shockerz 2017 is gevuld met zeer uiteenlopende namen. Om dat kracht bij te zetten, wordt duidelijk dat de aanwezige artiesten gezamenlijk bij maar liefst 13 verschillende labels zijn aangesloten. Hoe divers wil je het hebben?

THE FEARLESS
Minus Militia – War Force (including Free Album) – B-Front Beyond Reality – Radical Redemption – Frequencerz – Warface – Fear the Public Enemies – Shockerz presents Origins – E-Force – Crypsis – D-Sturb LIVE – Sub Sonik LIVE – Regain – Delete – Requiem – High Voltage – Rebelion – Act of Rage LIVE – Bass Chaserz – MYST LIVE – RVAGE – Artifact – Killshot – MC Nolz

THE RECKLESS
Clockartz – Malice – Rooler – Apexx – Ncrypta – Luminite – Resist – Enemy Contact – The Machine – Deluzion – Re-Mind – Retaliation – Mind Dimension – Solutio – Physika – Gearbox New Blood Showcase: Chemical Soldiers, Sins of Insanity, Necrosis & Bestia – MC Livid

Tickets voor Shockerz zijn verkrijgbaar via de officiële website. Meld jezelf aan voor het event om op de hoogte te blijven over updates.

Reageren