Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De mensen uit het zuiden zijn het er unaniem over eens: carnaval is het mooiste feestje van het jaar. Maar is 5 dagen “hoempapa”-muziek jou iets te veel en gaat jouw hart sneller kloppen van de grootste uptempo namen? Dan heeft Hardcore Carnaval 11 redenen waarom je daar wél aan het juiste adres bent.

LEES OOK: MC DV8 als eerste Hardstyle artiest ooit uitgeroepen tot Prins Carnaval

1. Carnaval maar dan met uptempo

Liefhebbers van carnaval kunnen nummers als ”T Dondert En ‘T Bliksemt’ en ‘De Gròzzie van Mèn Buurvrouw’ wel van voor naar dromen. Maar na 1 dag dan weet je het wel weer: geef dan maar liever een hoog aantal BPM op het grootste Hardcore Carnaval-feestje van het jaar. “We gaan bijna het klokje rond beuken!”

2. Geen last van slecht weer: want binnen gaat het feest altijd door

Niets is zo veranderlijk als het Nederlandse weer. Nog nooit eerder begon januari met zo’n warme temperatuur, maar met dit record op zak zitten we inmiddels weer in de regen. Met carnaval is dat niet anders: gelukkig hoef je je tijdens Hardcore Carnaval hier geen zorgen over te maken. De Time-Out is heerlijk overdekt en dus regent het hier alleen meters bier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hardcore Carnaval (@hardcorecarnaval)

3. Het enige 100% uptempo carnaval

In de binnenstad hebben wij niets te zoeken, want namen als Spitnoise en DRS ga je in de buurt van de Sint-Jan in Oeteldonk of het Stratumseind van Lampegat echt niet tegenkomen. Zij staan allemaal (met 19 van de dikste artiesten in totaal) gas te geven in het Brabantse Gemert: Hardcore Carnaval is namelijk het enige 100% uptempo carnaval feest, dat je niet wil missen.

4. Hoe je ook verkleed komt: dit wordt één groot gekkenhuis

De outfits tijdens carnaval kunnen niet gek genoeg: dit is een essentieel onderdeel van carnaval vieren. Sommigen werken hier zelfs maandenlang aan (behalve als je uit Den Bosch komt, dan pak je die krokante kiel van vorig jaar weer uit je kast). Wat je ook doet, trek vooral je gekste outfit aan tijdens Hardcore Carnaval: ook de artiesten zullen stuk voor stuk verkleed (hierover lees je later meer!) achter de draaitafels verschijnen.

5. Al jarenlang dé carnavalsplek voor echte liefhebbers van een echt hard carnaval

Hardcore Carnaval wordt voor de derde keer gehouden en deze keer vindt het plaats in de Time-Out. Het heeft inmiddels een feestelijke reputatie opgebouwd, want met duizenden uptempo fanaten en de grootste artiesten, is dit de ontmoetingsplek voor iedereen die van een tandje harder houdt. Want zeg nou zelf: het liefste draag jij toch ook gewoon je Air Max onder je carnavalsoutfit?

6. Geen drukte in de kroeg met vervelende zatte mensen

Het is in de plaatselijke cafés tijdens carnaval soms zo druk dat er geen bierviltje meer tussen past. Alsof heel de binnenstad dit jaar heeft afgesproken om massaal verkleed te gaan als sardientjes in blik – in iedere kroeg sta je helemaal opeen gepakt. Bij Hardcore Carnaval weten ze gelukkig dat jij ruimte nodig hebt om te kunnen hakken en hossen: dat is weer een probleem minder voor een onbezorgde carnaval.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hardcore Carnaval (@hardcorecarnaval)

7. Niet dweilen van kroeg naar kroeg, maar los in 1 zaal met gelijkgestemden

Je vrienden kwijtraken is al vrij ellendig – laat staan dat je ze stuk voor stuk ook nog eens verliest tijdens de kroegentocht (lokaal ook wel ‘dweilen’ of ‘stropdaszuipen’ genoemd). Hardcore Carnaval heeft integendeel alle grote artiesten voor je verzameld in één enorme area! Naast dat dit veel overbodige meters scheelt, blijft de sfeer bij deze stage top en kun je samen met nog eens duizenden andere genieten van de beste uptempo.

8. Het perfecte geluidssysteem: “Harder dan de feesttent!”

“Die bass moet je niet horen, die moet je…” Wie iets anders heeft ingevuld dan ‘voelen’ is af en gaat niet door voor de wasmachine… Weet jij wel hoe je deze zin afmaakt, dan zit je bij Hardcore Carnaval helemaal goed. Het geluidssysteem is hier piekfijn in orde, zodat die volumeknop volle bak open kan voor de muziek van al deze DJs.

9. Losgaan met je favoriete artiesten in gekke outfits

Want over DJs gesproken: zij trekken jaarlijks hun feestelijkste kleding uit de kast voor Hardcore Carnaval. Iedere keer verbazen ze ons weer! Vorig jaar spande Tha Playah wellicht de kroon, door niet als de verwachte Joker te verkleden maar als hippie in alle kleuren van de regenboog. De koning van carnavalsoutfits blijft echter de vaste MC van het feest: Tha Watcher. We zijn nu al benieuwd waar hij dit jaar in op zal komen dagen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tha Watcher (@thawatcher)

10. 11 uur lang non-stop uptempo carnaval

Elf is het getal van de gekken, een nummer dat carnaval op het lijf geschreven is. Maar dit is ook nog eens het aantal uur dat Hardcore Carnaval zal duren. De deuren van de Time-Out zijn geopend vanaf 15:00 (dus genoeg tijd om je roes van de vorige dag uit te slapen) en duurt tot 2:00 in de avond. Je hebt dus 11 uur de tijd om gas te geven op de dikste uptempo!

11. Geen prins carnaval, maar Major Conspiracy, Dimitri K & meer!

Niet geheel onbelangrijk: de Hardcore Carnaval line-up is er eentje waarmee iedere uptempo-liefhebber uitstekend uit de voeten kan. We noemden al Dimitri K en Major Conspiracy, maar wat dacht je van Trespassed, Soulblast en DRS? Het is knotsgekke verzameling van namen, die met 19 man en vrouw sterk het dak eraf zullen blazen.

Dit is een polonaise waarbij je wél wil inhaken. Hardcore Carnaval op zaterdag 18 februari plaatsvindt, dus wacht niet langer en haal je tickets via de officiële website van het evenement. Nog maar 1 maand te gaan!

Hardcore Carnaval 2023 line-up Time Out Gemert

Omslagfoto via Facebook-pagina Hardcore Carnaval

Reageren