Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

The R3belz, voor het eerst in 4 jaar
Je leest het goed! The R3belz zal na een periode van bijna 4 jaar afwezigheid weer voor het eerst op het podium staan. Daar zal hij al zijn klassiekers voorbij laten komen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Pattern 2’ en ‘Straight To Da Beat’, maar ook ‘Motherland’ en ‘Bionicle’. Zijn terugkeer op het podium werd onthuld tijdens Shockerz 2017, waar bezoekers een voorproefje kregen van Origins tijdens een showcase.

LEES OOK: Interview met The R3belz over zijn terugkeer

Verschillende live-acts en speciale sets
Ook zullen er tijdens Origins veel verschillende live-acts en speciale acts plaatsvinden. Zo zullen Chris One, Hard Driver, Donkey Rollers en AVIO live staan, maar daar blijft het niet bij. Digital Punk gaat terug naar zijn roots met een exclusieve TiLLT / Seismic set en Chain Reaction & Luna presenteren het beste van Minus is More.

Ook in Area 2 zullen er flink wat speciale sets plaatsvinden. Zo zal Thera, naast een classic Thera set, ook verder terug duiken met een Therabyte set. Ook Project Exile zal teruggaan naar zijn roots met een Catatonic Overload set, perfect voor de die-hard liefhebbers. En als klap op de vuurpijl gaat Psyched, net als Digital Punk, terug naar zijn TiLLT roots als Solutio & The I’s.

Minstens 13 labels vertegenwoordigd
Fusion, A², TiLLT, Seismic, Minus is More, Theracords, The Magic Show, Dirty Workz, Activa, Sys-X, AVIO, Mythica en DJS. Allen labels waar artiesten die tijdens Origins zullen optreden bij aangesloten hebben gezeten, of waar zij meermaals tracks hebben uitgebracht. Deze diversiteit maakt Origins – The Darker Side of Classics een event waar niet alleen de bekende platen, maar ook de tracks voor de echte liefhebbers voorbij zullen komen. Om jezelf een beetje op te warmen voor de 24e kun je alvast naar de officiële Spotify playlist van Origins luisteren.

Voor het eerst een event in het teken van Raw Classics
Waar er meerdere concepten bestaan die zich richten op de classic hardstyle sound, denk bijvoorbeeld aan een ‘Vroeger Was Alles Beter’, zal Origins als eerste event volledig in het teken staan van classic raw, de duistere kant van de hardstyle. Artiesten als B-Front, Chris One, High Voltage, Activator, AVIO, Digital Punk en Donkey Rollers zullen bezoekers meenemen op een muzikale reis door de begindagen van raw, de sound waar de hedendaagse hype allemaal mee begon.

Een voorproefje met de Origins Showcase
Tijdens Shockerz 2017 vond er een speciale Origins Showcase plaats, waarin binnen een half uur zo’n 33 classic raw tracks voorbij kwamen. De volledige registratie staat inmiddels in glorieuze 4K op YouTube (zie hieronder). Hoewel dit uiteraard vooral de grootste hits zijn en artiesten tijdens Origins zich ook zullen richten op de minder bekende tracks uit die tijd, krijg je zo toch een beetje een idee wat je kunt verwachten.

Alleen maar liefhebbers
Het lijkt zo logisch, maar een event waar vrijwel alleen maar liefhebbers te vinden zijn is vandaag de dag vrij zeldzaam. Je merkt het steeds meer tijdens classics feesten, dat hier voornamelijk de echte liefhebber te vinden is. Het begin van raw behoorde voornamelijk toe aan de underground, exact de doelgroep die Origins wenst te bereiken. Zij voelen de duistere sound door hun hele lichaam pompen en weten op 24 februari iedere snaar te raken en (gated) kick te pakken.

Wacht nooit en te nimmer op je biertje
Jij die dit leest weet natuurlijk als geen ander dat je liever staat los te gaan, dan staat te wachten tot je eindelijk een drankje in je handen gedrukt krijgt. Tijdens evenementen van Shockerz Events wordt daar altijd extra rekening mee gehouden, door extra lange barren te plaatsen met extra veel personeel. Als extra extra’tje houdt het barpersoneel zelf ook altijd van een feestje en is dat goed te zien. Dat voegt in principe niets toe aan de smaak van je biertje, maar is wel altijd leuk om te zien.

Area 2 presents Theracords Classics
Naast de grootste pioneers van de raw hardstyle in zaal 1, zal area 2 volledig in het teken staan van Theracords. Artiesten als Thera, Geck-o, Wavolizer en Degos & Re-Done treden op als ambassadeurs van de pure Theracords sound, gedurende de hele dag.

Festival tijden op een indoor locatie
Mensen die bekend zijn met concepten van Shockerz Events, weten dat zij tijden van 14:00 tot 01:00 hanteren. Hoewel dat op het begin wat tegenstand ondervond, begint het meer en meer de standaard te worden. Zo hoef je ook niet (per se) je hele zondag te verspillen aan op bed liggen en uitbrakken.

Genoeg ruimte, ook al raakt het uitverkocht
Het is fijn voor de organisatie als een event uitverkocht raakt. Alleen gaat dat meestal ten koste van de ruimte. Een halfvolle zaal is niets, maar geen enkele ruimte hebben door de drukte ook niet. De organisatie van Origins heeft laten weten minder kaarten te zullen verkopen dan bij bijvoorbeeld Shockerz, toen het nog plaatsvond in de Maaspoort.

Op dit moment zijn meer dan 85% van de tickets verkocht en de organisatie verwacht daarom vroegtijdig te zullen uitverkopen. Tickets zijn op dit moment nog te verkrijgen bij www.originsofhardstyle.nl.

Legendarische broodjes beenham
Zeg je Maaspoort event, dan zeg je broodje beenham! De inmiddels legendarische broodjes zullen uiteraard ook op 24 februari te verkrijgen zijn. Mocht je er al bekend mee zijn, dan kun je vast gaan watertanden en voor iedereen die er nog geen kennis mee heeft mogen maken, raden we je aan om wat honger te bewaren.


AREA 1: Origins
The R3belz • B-Front • Frequencerz • Ran-D • Dj Adaro • Zany • Digital Punk presents ‘TiLLT’ • Donkey Rollers LIVE • Chain Reaction & DJ Luna present ‘Minus is More’ • Hard Driver LIVE • Alpha² • Chris One LIVE • Activator • High Voltage • AVIO LIVE • Hosted by MC Da Syndrome & MC Nolz

AREA 2: Theracords
Dj Thera • Degos & Re-Done • Blackburn • Geck-o • Project Exile presents ‘Catatonic Overload’ • Geck-e • Psyched presents ‘TiLLT’ • Thera presents ‘Therabyte’ • Wavolizer • Hosted by Mc I See

Reageren