Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Op 12, 13 en 14 april is het eindelijk weer tijd voor ons geliefde festivalseizoen. Traditiegetrouw is REBiRTH Festival dé place to be voor de kick-off van het seizoen, maar dit jaar heeft de organisatie óók nog eens groter dan ooit uitgepakt. Dit is waarom jij deze editie van REBiRTH echt niet wil missen. 

1. Dé kick-off van het festivalseizoen

REBiRTH Festival markeert de start van het festivalseizoen, waarop jij en je vrienden al maanden lang hebben moeten wachten. De tijd van nachtfeesten, ongemakkelijke ochtendtreinen en brakke zondagen zijn hiermee dan definitief voorbij: op REBiRTH waan je jezelf wederom in de prachtige wereld van festivals.

2. Niet één, niet twee maar drie dagen lang feesten

Het is vrij standaard dat je op een festival alleen op zaterdag uit de voeten kan. REBiRTH is echter getransformeerd tot een waar weekendfestival en zal Haaren verblijden met welgeteld drie dagen feest. Waar je voorheen op de zaterdag en zondag terecht kon op REBiRTH Festival, zal 2019 de eerste keer markeren dat je ook op vrijdag met je vrienden het paradijselijke festivalseizoen kunt inwijden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en menigte

3. Groots uitgepakt met vele unieke live-sets

REBiRTH Festival heeft meer dan groots uitgepakt voor de line-up van dit jaar, wat betekent dat je ook deze editie weer talloze unieke live-sets terug zal vinden. Zo zullen deze editie onder andere Angerfist, Rebelion, Phuture Noize presents ‘Black Mirror Society’, Delete VIP, Killshot en E-Force ervoor zorgen dat jullie bezoek aan REBiRTH er ééntje voor in de boeken wordt.

4. Kamperen met je vriendengroep op de splinternieuwe REBiRTH Residence

Nog een reden waarom je deze editie van REBiRTH absoluut niet wilt missen: de organisatie heeft dit jaar voor het eerst een festivalcamping toegevoegd aan het driedaagse evenement. Deze camping zal compleet van A tot Z voorzien zijn, met heated bath houses, heated dinner rooms, een BBQ area, een movie theater, chill-out plekken, een pre-party op vrijdag én drie dagen op rij een silent disco afterparty. Daarnaast kun je je eigen tent meenemen, maar mag je ook plaatsnemen in het speciale Flexhotel, Festipi of in een Kartent. Luxe in overvloed, dus!

5. Niet één, maar twee éxtra stages

Voor REBiRTH 2019 heeft de organisatie ook nog eens twee nieuwe stages aan het festival toegevoegd. Sta je bekend als een hardcore- of classics liefhebber? Dan ben jij tijdens REBiRTH gegarandeerd in je nopjes! Op de zaterdag zal je voor het eerst op de REVENGE Stage terecht kunnen voor het beste van hardcore, en op zondag zal je voor de eerste keer op de RECHARGE Stage een tripje terug in de tijd kunnen maken met de lekkerste classics van raw hardstyle.

6. Ook op de zaterdag genieten van hardcore

Waar je vorig jaar alleen op de zondag kon genieten van een lekkere dosis hardcore, gaan we dit jaar twee dagen knallen! Als hardcore-liefhebber wordt je met een weekendticket twee dagen lang op je wenken bediend. Zo geniet je tijdens de start van het festivalseizoen op REBiRTH van o.a. Partyraiser, Deadly Guns, Sefa, N-Vitral, Miss K8, Destructive Tendencies, Dr. Peacock, F. NoizE en Korsakoff.

7. Speciale Sub Zero Project hosting op zondag

De heren van Sub Zero Project mogen op de zondag van REBiRTH hun eigen stage hosten: Sub Zero Project presents ‘Contagion’. Dit succesvolle duo zal dan ook een groot deel van de dag achter de draaitafels te vinden zijn, onder andere in battle met collega DJ’s Phuture Noize en D-Sturb. Daarnaast lijkt het er sterk op dat de mannen van Sub Zero Project hier hun debuutalbum Contagion zullen premieren, wat je natuurlijk echt niet wil missen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, menigte
8. Enorme variatie in muziekstijlen

Op REBiRTH wordt je een zeer grote variatie aan muziekstijlen aangeboden. Zo kun je naast het gebruikelijke hardstyle, raw hardstyle, freestyle en hardcore ook nog eens genieten van raw hardstyle classics en euforische hardstyle. Daarnaast is er zelfs een feest arena voor je favoriete Nederlandstalige hitjes, én een urban stage waar artiesten als DYNA en Freddy Moreira voor je klaarstaan wanneer jullie wat rustigere deuntjes verlangen.

9. Exclusieve hardcore showcases

Het is inmiddels wel duidelijk dat er voor hardcore-liefhebbers véél meer te vinden is op REBiRTH Festival deze editie. Toch heeft de organisatie voor nog meer unieke sets gezorgd: zo presenteert Nosferatu zijn ‘Approach to Midnight’ Showcase van zijn gelijknamige nieuwe album, en presenteert Tha Playah zijn ‘Sick and Twisted’ Showcase. Van beide heren kun je niet anders dan een spectaculaire set verwachten.

10. Een indrukwekkende 140 artiesten achter de booth te vinden

Voor REBiRTH Festival 2019 staat er een arsenaal aan artiesten voor je klaar om jullie het hele weekend lang los te laten gaan. Met headliners als Gunz for Hire, B-Freqz, Sefa, Sub Zero Project en Wildstylez ben je gegarandeerd van een goede set en is er met 140 verschillende artiesten voor ieder wat wils. Bekijk hier de volledige line-up.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en menigte
11. Talloze battles tussen je favoriete artiesten

Tijdens REBiRTH zal je kunnen genieten van talloze battles tussen je favoriete artiesten. Zo staat de welbekende én exclusieve Roughstate Alliance er: Adaro vs. B-Front vs. Frequencerz vs. Ran-D. Daarnaast zijn B-Front vs. MYST, Radical Redemption vs. Act of Rage, Tuneboy vs. Isaac, Luna vs. Chain Reaction en Da Tweekaz vs. Sub Zero Project samen achter de booth te vinden voor de enige muzikale hoogstandjes.

12. Nog geen 100 euro voor een compleet verzorgd weekend

Met de bovenstaande redenen kan je het je haast niet voorstellen dat een weekendticket nog geen €100,- kost. Toch is niets minder waar en betaal je voor drie dagen feest en toegang tot de nieuwe REBiRTH Residence Camping maar €94,- inclusief servicekosten! Mocht je nu geen weekend willen kamperen, is er natuurlijk ook keuze uit dagtickets en combitickets voor de zaterdag en zondag.

REBiRTH Festival 2019 – Guardian of Eternity zal 12, 13 en 14 april plaatsvinden in Haaren. Wil jij ook deel uitmaken van de kick-off van het festivalseizoen? Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement

Afbeeldingen via Facebook-pagina REBiRTH Festival

Reageren