Peter de Valck
Door Peter de Valck

Zet je schrap! Pak je agenda + viltstift erbij en zet een groot kruis bij 24.02.18. Op deze datum wordt om exact 20:00 uur het startschot gegeven voor de 13e editie van ons aller Reverze. Wij hebben speciaal voor deze editie 13 redenen voor jou op een rijtje gezet waarom je dit spektakel absoluut niet mag missen!

1. Grootste indoor Hard Dance evenement van ‘onder de rivieren’

Met 20.000 liefhebbers vanuit meer dan 40 verschillende landen, 35 wereldacts vanuit alle uithoeken van onze aardkloot, maar liefst 8 artiestennamen die de illustere Top 100 van DJ MAG hebben mogen aanschouwen – allemaal verenigt in het immense Sportpaleis en bijbehorende Lotto Arena – mag Reverze met stip hét grootste indoor Hard Dance evenement van België en de zuidelijke Nederlanden genoemd worden.


2. Splinternieuwe & speciale live-acts

Hardstyle revelatie Sub Zero Project komt op Reverze met de Europese première van ‘THE XPRMNT’, de huiveringwekkende live-act van het Nederlandse duo, waarbij experimenteren en karakteristieke kicks hoog in het vaandel staan!

Niels Koster en Pepijn Hol zullen met hun unieke act het toegewijde Reverze publiek trakteren op Frenquencerz’ delicatesse: een flinke dosis drive en klankrijke kick-screech combinaties, ditmaal mét een speciaal ‘Stealth Mode’ sausje.

Daarnaast zullen Public Enemies en Rebelion alles uit de kast halen voor een levensbedreigende live-performance waar regelrechte, rauwe pit in zit. Mark With a K verzorgt samen met zijn brother in arms MC Chucky een Mass Hysteria showcase, waarbij zijn gelijknamige en tevens gloednieuwe album ten gehore wordt gebracht.

Bovendien mag de Reverze Flashback uiteraard niet vergeten worden (zie puntje 10).

3. Magische show

Unieke decors, superstrakke lichtshows, een spinnenweb van full color laserstralen, verbazingwekkende videocontent, een arsenaal aan pyrotechnische effecten, knallende CO2 kanonnen, oogverblindende LED verlichting en een optimale geluidservaring: Reverze heeft het allemaal!

4. Primeur

Herinneren jullie de klok tijdens Guardians Of Time nog? Jullie ganse gebeden zijn gehoord: na 4 jaar zullen tijdens ‘Essence of Eternity’ de bewegende attributen en elementen in de stage terugkeren!

5. Diversiteit

Maar liefs 35 acts, deel uitmakend van de crème de la crème van de scene, zullen een verscheidenheid aan genres binnen de Harder Styles vertegenwoordigen. Denk hierbij aan stijlen als Hardstyle, RAW, Hardcore, Freestyle, Tek & Jump, Classics & Frenchcore.

Een speciale shout-out naar de debutanten, die voor de allereerste keer hun opwachting maken in het Sportpaleis & Lotto Arena én die nu onderdeel zijn van de Reverze familie: Clockartz, Crisis Era, Devin Wild, Ecstatic, KELTEK, Rebelion, Sound Rush en The Sickest Squad. Reverze heet jullie van harte welkom.

6. 5 Meet & Greets én Signing Session

Uiteraard zullen de trotse anthemmakers met alle liefde en plezier een signing session houden voor de échte doorgewinterde Reverze ravers. Met als klap op de vuurpijl kunnen de meest fortuinlijke fanatics van Ran-D, B-Front, Zatox, D-Block & S-te-Fan en de knotsgekke Da Tweekaz door middel van de ‘Meet & Greet Monday’ winactie op Facebook een Reverze rendez-vous met hun favoriete artiest winnen.

7. Da Tweekaz Anthem & mysterieus thema

Het mystieke thema van dit jaar, “Essence of Eternity”, zal je als bezoeker meenemen op een zoektocht naar het eeuwige leven door middel van een adembenemende show waar Reverze natuurlijk bekend om staat. Bij dit unieke thema hoort uiteraard ook een anthem van topkwaliteit, geproduceerd door niemand minder dan de Noorse wereldveroveraars Da Tweekaz.

“Beneath the reality of our existence lays a question of great power.
In the realm of mortality, we spend our lives searching for the Essence of Eternity.”

“Essence of Eternity” is een typische Da Tweekaz plaat, die het mysterieuze thema perfect tot leven brengt en de harten van de bezoekers sneller laat kloppen.

8. Locatie

In het magische Sportpaleis en de legendarische Lotto Arena te Antwerpen zullen artiesten, bezoekers, organisatoren, fotografen, personeel en vrijwilligers aller landen zich verenigen onder de Reverze vlag.

Kom je met het OV, een georganiseerde busreis, met de auto, de fiets of zelfs met de benenwagen? De venue in de Belgische havenstad is perfect bereikbaar. Bovendien reis je bij het aanschaffen van je Reverze ticket geheel gratis met de diensten van ‘De Lijn’ in Antwerpen.

9. 20.000 bezoekers, meer dan 40 nationaliteiten

Van Australië tot Zweden en van Buenos Aires tot New York, allerlei culturen komen weer bijeen tijdens de 13e editie van Reverze. De feestvierende mensenmassa voelt zich ‘interconnected’ met elkaar. United as one!

10. Terug in de tijd met de Reverze Flashback

Reverze en haar Flashback zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Reverze zonder Flashback is namelijk als Hardstyle zonder kick. De uitverkorenen Pat B & Ruthless zullen heel hun ziel en zaligheid in deze revolutionaire reis door de tijd stoppen. “There’s not a problem that they can’t fix. Cause they can do it in the mix!”

11. Sfeer

Reverze staat natuurlijk bekend om de spectaculaire shows, maar ook om haar razend enthousiaste menigte. Deze toegewijde fans maken dit evenement écht bijzonder. Hun dedication is terug te vinden in de sfeer van het evenement en op social media. Sinds de geboorte van Reverze met de allereerste editie in 2006 tot en met de aankomende 2018 editie, die binnen no time plaatsvindt, creëert het concept een fabelachtig familiegevoel.

12. Boven jezelf uitstijgen

De muziek, mensen en line-up van Reverze brengen je gedurende het evenement in hogere sferen. Je lichaam en geest gaan 11 uur lang op een ‘trip’, ver weg van de dagelijkse rompslomp. Niets hoeft en alles kan en mag!

Vergeet ook niet dat je niet de enige bent die gedurende het feest aanwezig is. Schroom dus niet om even je buurman of buurvrouw aan te spreken. Wie weet hebben jullie beiden hetzelfde favoriete nummer en eindigen jullie uiteindelijk samen linksvooraan. Impossible is nothing!

13. Besluit van de Vlaamse regering met betrekking tot ‘HEE-HOO verbod’

Conform artikel 13 zal er in België vanaf 24.02.18 een algeheel ‘HEE-HOO verbod’ van kracht zijn. Lap je dit verbod dan tóch gewoon aan je Nikes? Dan riskeer je een taakstraf die kan oplopen tot maar liefst 681 uur mondharmonica spelen in Schlagerband ‘De Vlaamse Vinkenvaantjes’. Wees gewaarschuwd!

Reageren