Peter de Valck
Door Peter de Valck

Het begin van 2016 mag bestempeld worden als een historische periode in de geschiedenis van hardstyle. B-Front en Pulse, beter bekend als 2-Sidez, sloegen de handen weer ineen en lieten bij menig hardstyle liefhebber de harten sneller doen kloppen. Het energieke duo, die haar hoogtijdagen kende in 2009, staat aanstaande zaterdag op Fantasy Island op de SUPERBASH Classics area. We spraken met Bob (B-Front) en Jaimy (Pulse) over het verleden, Fantasy Island en de toekomst.

2-Sidez is een naam die de laatste tijd weer steeds vaker opduikt. Jullie hebben de afgelopen vijf jaar nauwelijks meer opgetreden. Wat was de reden dat jullie in 2011 besloten om meer naar de achtergrond te gaan?
Bob wilde zich gaan richten op zijn solocarrière, omdat hij daar op dat moment behoefte aan had. Hij zat ook nog niet zolang bij Fusion en wilde deze uitdaging aangaan.

Hoe voelt het om na al die tijd weer terug te komen?
Hartstikke leuk natuurlijk. We gaan het heel exclusief houden hoor. Bij speciale gelegenheden zijn we in ieder geval van de partij!

Wat was daar de reden van?
Na X-Qlusive B-Front kwam er natuurlijk weer vraag naar de act. Je ziet nu dat early hardstyle weer populair is en we hebben overlegd dat we dit exclusief willen houden! Een andere belangrijke reden is natuurlijk dat we nog steeds goede vrienden zijn.

Hoe voelt het om samen weer op het podium te staan?
Jaimy: Zoals vanouds. Op het podium staan met Bob is echt cool. Bob is energiek op het podium en ik ook.

Bob: Met Jaimy hetzelfde verhaal! Hij is een echte Duracel batterij on stage, haha!

2-sidez fantasy island 2

Wat is jullie bedoeling geweest van deze comeback? Zijn jullie van plan om met nieuw materiaal te komen?
Omdat de early hardstyle steeds populairder wordt, is 2-Sidez automatisch ook weer meer in trek. Zoals er het nu voor staat zijn we niet van plan om met nieuw materiaal te komen. De exclusieve tracks zijn ook de kracht van 2-Sidez. Het is ook gericht op early, dus waarom zou je dan nieuwe tracks gaan maken?

Veel fans vragen nog steeds om tracks als ‘Nomansland’ en ‘God’. Ook hierbij geldt dat we de exclusiviteit van 2-Sidez graag willen behouden Bovendien kwam rond die tijd de splitsing, dus hebben we er voor gekozen om 2-Sidez geen nieuwe lading te geven. Uiteindelijk bleef zo het vuurtje altijd wakkeren.

De hype rondom 2-Sidez werd nog groter omdat er ineens merchandise, zoals petjes en shirts, opdoken. Komen deze binnenkort beschikbaar?
De snapbacks en shirtjes zijn zeker in aantocht. Goed onze Facebook en Instagram in de gaten houden dus, haha. Ook is er een 2-Sidez website in de maak, waar je ze binnenkort op kan bestellen.

Jullie geven aan dat jullie optredens zeer exclusief zullen zijn. De eerstvolgende is Fantasy Island aanstaande zaterdag. Wat kunnen mensen van deze set verwachten?
2-Sidez tracks, natuurlijk! Maar het is een DJ set, dus je kunt ook veel tracks verwachten die wij in die tijd vet vonden en veel draaiden! We gaan lekker ouderwets knallen, zoals mensen van ons gewend zijn.

Fantasy IslandDe set vindt plaats in de Classics area. Vanzelfsprekend staan jullie dus tussen andere namen die ook hun favorieten van het verleden laten horen, zoals Crypsis, Alphaverb en Luna. Hoe voelt het om zo’n dagje terug in de tijd te gaan?
Het is altijd leuk om de bekende, oude platen te draaien! We zijn de tracks al een beetje aan het selecteren. Je ziet ook dat de vibe altijd keigoed is in deze area’s!

Bob (B-Front), deze vraag is aan jou. Hoe ver gaat jullie vriendschap terug en hoe zou jij Jaimy omschrijven?
Onze vriendschap is ontstaan vanaf het begin van 2-Sidez, dus ik denk al bijna tien jaar. Na de ‘pauze’ van 2-Sidez zijn we nog steeds bevriend gebleven. Jaimy is een lieve, maar ook gekke jongen, haha! Je kan altijd met hem lachen en een avondje met hem chillen is heel relaxed. Hij is gepassioneerd en dat zie je ook terug op het podium!

Jaimy (Pulse), dan is de volgende vraag voor jou. Wat is je meest memorabele moment met Bob on stage?
Daar hoef ik niet lang over na te denken, want dat is namelijk X-Qlusive B-Front. Alles klopte aan dit feest, de sfeer, het publiek, de saamhorigheid. Als ik er nu nog aan terugdenk, krijg ik opnieuw kippenvel. Ik heb veel feesten meegemaakt, maar ik denk dat dit het beste indoor feest was wat ik in jaren heb mogen meemaken. We gaan dit weekend ons best doen om tijdens Fantasy Island ditzelfde gevoel op te wekken!

Nog een vraag voor Jaimy, zou je ons kunnen vertellen wat je in de tussengelegen periode, toen 2-Sidez naar de achtergrond verdween, hebt gedaan?
Sindsdien werk ik bij Defensie, dus ik was toen vaak weg en had het erg druk.

“Now fucking listen here, and listen well. It’s time for the 2-Sidez’ magic spell!”

Om af te sluiten. Welke 2-Sidez track is jullie favoriet en wat is jullie beste herinnering aan deze track?
Jaimy: Eigenlijk alle tracks wel, maar als ik een keuze zou moeten maken, zou het ’Nomansland’, ‘God’ of ‘Noise (Sound Is Not Just Noise)’ worden.

Bob: Elke track heeft iets moois vind ik! Ik krijg deze vraag vaker over de tracks waaraan ik heb meegewerkt. Maar dat is hetzelfde als het kiezen tussen je kinderen, haha! ‘Nomandsland’ heeft altijd iets speciaals. En zelf geniet ik altijd van ‘Noise (Sound Is Not Just Noise)’, maar ook ‘God’, zoals Jaimy zegt. Of ‘Freakin’ of ‘Fuck It’, haha! Zoveel tracks die allemaal op hun eigen manier vet zijn!

Winactie

Speciaal voor de echte 2-Sidez fans hebben we een hele mooie actie. We mogen namelijk een echte
2-Sidez Snapback + bandje weggeven. Daarnaast hebben we van Fantasy Island ook nog eens 2×2 tickets gekregen om weg te geven!

Hoe kun je meedoen?
– Volg deze link en tag jouw vriend/vriendin die deze prijs verdient.
– Deel het bericht op je tijdlijn.

De winnaars maken we bekend op vrijdag 13 mei. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom 2-Sidez en volg ze op FacebookTwitter en Instagram.

Reacties

  • Henk 14 mei 2016 - 10:50

    Er zouden toch kaartjes geloot worden, inmiddels al 14 mei en nog niemand bekend

    Quote

Reageren