Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

In februari van 2016 sprak Hard News de heren van Main Concern over hun aangekondigde vertrek uit de hardstyle scene. Main Concern’s End Of Days. De Spoontech heren, John en Nick, kregen hun roosters niet meer gecombineerd door studie. Helaas betekende dit dat de heren een punt achter hun carrière als Main Concern zetten. Niet alleen gingen de heren als vrienden uit elkaar, ze sloten hun carrière af op spetterende wijze met een eigen afscheidstour: Main Concerns End of Days. Maar nu lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn, de heren kondigden een reünie aan via Facebook.

LEES OOK: Main Concern’s End Of Days

Tekenen voor herstart voor Main Concern

Het Zweedse duo besloot in 2016 dat het beter was om hun project te stoppen, dan om het op pauze te zetten. Op die manier konden de heren Main Concern nog een knallend afscheid geven en alles eruit halen wat erin zat. Hun stop was het begin van een radiostilte. Dit duurde tot de aankondiging van Vazard zijn album. De kapitein van het Spoontech label maakte begin februari de tracklist van zijn aankomende album bekend. Hierop was de naam Main Concern te vinden. ‘Vazard & Main Concern – Wonderland Destroyed’, dat was het eerste nieuws van de Zweedse heren in tijden. Toen werd in maart de omslagfoto van de Main Concern Facebook-pagina veranderd: drie gekleurde cirkels sierden de social media. Ook werd ineens onderstaande foto geüpload op het kanaal van Main Concern. De drie gekleurde cirkels keren terug in dit filmpje.

Dit was het begin van een enorme berg aan speculaties: ‘Zou dit wijzen op de terugkeer van Main Concern naar de hardstyle wereld?’ Deze vraag werd beantwoord toen de volledige line-up van Defqon.1 werd gepubliceerd. Main Concern staat op de zaterdag van Defqon.1 in de BLUE. Of het een eenmalige komst naar het grootste podium uit de scene is of een volledige terugkeer naar de hardstyle wereld, is nog niet duidelijk.

LEES OOK: Vazard maakt tracklist ‘Chapters Of The Mind” album bekend

Main Concern: start of days?

In hun relatief korte carrière hebben de mannen van Main Concern op vele grote evenementen gestaan: b2b2b met Vazard & Delete de Loudness stage op Decibel Outdoor afgesloten, de INDIGO stage van Defqon.1 met de grond gelijk gemaakt en meerdere malen waren de heren op labelnights van Spoontech te vinden. Het duo heeft hun sporen dan ook meer dan verdiend en zal met open armen weer ontvangen worden door de hardstyle-wereld.

Omslagfoto via Facebook-pagina Main Concern.

Reageren