Thomas van der Biezen
Door Thomas van der Biezen

Zo’n acht jaar geleden hebben D-Block & S-te-Fan & MC Villain met ‘Keep it Coming’ het hardstyle vuurtje in mij aangewakkerd en mijn voorkeur voor hen als producers en DJ’s is nooit verdwenen. Sinds het begin van dit jaar produceren D-Block & S-te-Fan, na een duidelijk persmomentje, naast hardstyle ook house tracks. Zij doen dit onder de alias DBSTF.

Begin juli draaiden zij op WiSH outdoor zowel op de hardstyle als op de house stage en zij plaatsten na afloop onderstaande post op hun social media kanalen. Een en al liefde.  Mooi om te zien dat zij op een respectvolle manier deze stap gezet hebben. Hoewel DBSTF nog beide stijlen produceren is het toch verbazingwekkend hoe anders de ‘overstap’ bij Headhunterz verging.

headhunterz final sacrifice 1

Een statement?

Headhunterz. Vanaf zijn optreden op de purple stage op Defqon.1 Festival 2006 waren alle ogen op hem gericht. De protegé van The Prophet was voorbestemd de onbetwiste #1 hardstyle act te worden in de geschiedenis. Smaken verschillen maar Headhunterz heeft het waargemaakt.  Vanaf begin 2014 beginnen zijn studiosessies met Wildstylez, Audiofreq en TNT zich steeds vaker af te wisselen met Dyro en Oliver Heldens. Een overstap naar house lijkt aanstaande. Hoewel Headhunterz eind 2014 nog wél een hardstyle classics set op X-Qlusive Legends draaide en ook op Qlimax acte de présence gaf, was hij waarschijnlijk al met zijn gedachte bij 128 BPM.

Dat Headhunterz inspiratie haalt uit de spirituele wereld is geen geheim, hoe ontzettend cryptisch hij het jaar afsloot op social media (zie foto) was voor mij wel een verrassing. Was dit dan het einde van Headhunterz in de hardstyle scene?

headhunterz final sacrifice 2

Het sterfbed van Hard with Style

Sinds 2015 lijkt Headhunterz elke band met de hardstyle scene te hebben verbroken. Desondanks worden we nog maandelijks aan hem herinnerd door ‘zijn’ podcast Hard With Style. Voor hoe lang dit nog mag duren. De laatste aflevering die door Headhunterz zelf gepresenteerd werd dateert alweer van 26 september, waarna vervolgens zonder enige aankondiging de presentatie keer op keer door een andere artiest op zich genomen werd. Noisecontrollers, Crystal Lake, Bass Modulators, Atmozfears, Dr. Rude, Audiotricz en Wasted Penguinz. Allen namen zij de honneurs waar over over Heady’s podcast.

Toen laatst een tweet online verscheen van Hard with Style, waarin cryptisch werd gevraagd wat we er van zouden vinden als de komende HWS de laaatste zou zijn, die werd opgevolgd door een Headhunterz Classics episode vernoemd naar zijn ‘Origins’ reeks wist ik voldoende: dit was het einde van de podcast en daarmee een einde aan het tijdperk Headhunterz in de hardstyle scene.

The Final Sacrifice

Dat Headhunterz een andere weg heeft gekozen kan ik begrijpen en natuurlijk respecteren, de manier waarop hij zijn fanbase achterlaat vind ik echter respectloos. Waar bij DBSTF de open communicatie over hun de stappen die zij willen zetten in de house scene eerder voor respect en waardering dan voor afkeer en onbegrip heeft gezorgd, is dit bij Headhunterz totaal het tegenovergestelde.  Hardstyle liefhebbers vragen zich daar in de comments nog steeds dagelijks af wanneer hij zijn nieuwe Hardstyle plaat gaat releasen. De onwetendheid is haast triest.

Deze comments, ik kan het ze haast niet kwalijk nemen. Datgene wat zij na jarenlange support verdienen hebben zij namelijk niet gekregen: een waardig afscheid. Aangezien het voor Headhunterz of zijn management blijkbaar te ingewikkeld is om een duidelijk statement over zijn toekomst naar buiten te brengen en duidelijkheid te scheppen is er mijn inziens maar één manier om de heersende impasse van negativiteit te doorbreken en  om te zetten in iets positiefs: één laatste show. Nóg één keer volle bak. Out with a bang. En na die avond:  Move on, chapter closed.

Toen the Swedish House Mafia ophield te bestaan gaven zij 55 show over de gehele wereld. Willem, ik zal je geruststellen dat hoef je niet te doen. Maar AUB:

één nacht
Amsterdam
Ziggodome
Q-dance

23.01.2016 – Q-dance presents: Headhunterz – The Final Sacrifice

Het eerste ticket is bij deze verkocht. Wie komt er nog meer?
Ps. Willem, mocht je aan mijn verlangen gehoor geven. Doe er dan ook gelijk een Project 1 liveset bij.

Reacties

 • Tak 24 juli 2015 - 00:34

  Op zich is het niet heel gek dat Heady het anders aanpakt qua communicatie. Toen hij de stap richting House zette heeft hij al aangegeven dat hij vooral z’n creatieve vrijheid terug wilt nemen en dat hij zich niet meer in hokjes wilt laten stoppen. Op dit moment haalt hij z’n voldoening buiten de Hardstyle, maar hij wilt de deuren ook niet dicht gooien. Sta niet raar op te kijken als er hier en daar nog eens een keer een track/act van hem op en Hardstyle podium gaat komen in de toekomst!

  Quote
 • Niels 23 juli 2015 - 17:10

  En headhunterz vs Psyko Punkz – disrespect part 2 dan?

  Quote
 • Andy 23 juli 2015 - 16:42

  He-le-maal waar, top post!

  Quote
 • Jeroen 23 juli 2015 - 17:52

  één nacht
  Amsterdam
  Ziggodome
  Q-dance

  + laat er dan alsjeblieft geen gezeik over leeftijd komen q-dance

  Quote
 • Ramon 25 juli 2015 - 20:27

  Helemaal mee eens,

  nog 1 keer volluit gaan om alle trouwe fans een afscheid te laten nemen.

  nog een keer die goeie oude tracks als dragonborn, sacrifice, the power of music en rock civilization.

  Deel dit zoveel mogelijk zodat we dit ooit nog mogen meemaken!

  Quote
 • Timo 29 juli 2015 - 16:22

  Niet in t ziggo dome duidelijk in THE HARDSTYLE TOMBE HMH voor de rest zou t super zijn. Kippenvel als k er al overnadenk

  Quote
 • ralf 05 augustus 2015 - 11:14

  Jeroen: één nacht Amsterdam Ziggodome Q-dance

  + laat er dan alsjeblieft geen gezeik over leeftijd komen q-dance

  helemaal mee eens!!!

  Quote
 • jari 17 augustus 2015 - 22:54

  Jeroen: één nacht Amsterdam Ziggodome Q-dance

  + laat er dan alsjeblieft geen gezeik over leeftijd komen q-dance

  nee idd alle leeftijden!

  Quote
 • Q-Dance presents: Headhunterz – The Final Sacrifice – Bassmusic Bassmusic 06 september 2015 - 01:27

  […] Van Der Biegen en su artículo (ver aquí), destaca lo bien que lo ha hecho D-Block & Stefan quienes al utilizar ese alias en sus eventos […]

  Quote
 • Jan 30 september 2017 - 06:40

  Als je dit bericht terug leest… vanavond is het zover: xqlusive headhunterz the return in het ziggodome… wie had dat toen gedacht en ohja afgelopen Defqon schreef hij een excuusbrief aan z’n fans

  Quote
 • No HHZ 24 juli 2015 - 14:29

  Mij niet gezien. Deze sukkel heeft ze strepen al verdient en verpest. Willem aka hairhunterz hoeft niet nog 1 optreden te doen. beter behoud hij zijn laatste beetje glorie wat hij nog heeft voor zichzelf. project 1 was top. Laten we hem daar aan herinneren. Anders wordt het: kan je dat laatste feest van hem herinneren? Wat een k*t feest. Net zoals zijn liveset bij qlimax, en freaqshow. wat een klote sets. Nee hoor ik kom niet als hij nog ergens hardstyle mag draaien.

  Quote
 • FM 23 juli 2015 - 16:47

  Laat die man toch.. Hij heeft al zijn “final sacrifice’ gedaan bij Xqlusive Legends en qlimax.

  Quote

Reageren