Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

3 The Hard Way, de nieuwe act die bestaat uit Regain, Requiem & Jason Payne, trad afgelopen editie van Hard Bass voor het eerst op. Hoe kan je beter beginnen als act dan af te mogen sluiten voor een uitverkocht GelreDome? Dat vonden de heren ook en ze konden hun geluk dan ook niet op. Door dit optreden werden we benieuwd of de heren Pawel (Regain), Boray (Requiem) en Sanjay (Jason Payne) nog meer plannen in het verschiet hebben.

Tijd om ze eens te onderwerpen aan een vragenvuur!

1. Dag heren, wat betekent 3 The Hard Way voor jullie en hoe is het om lid te zijn van deze groep?
Sanjay: 3 The Hard Way is voor mij een sterk verbond tussen drie verschillend klinkende artiesten tot één krachtige nieuwe sound! Deel uitmaken van deze groep is een hele eer, het is zo nice om samen te kunnen werken met Pawel en Boray, die ik allebei op zowel muzikaal als op persoonlijk gebied heel hoog heb zitten.

Boray: Het is precies wat Sanjay zegt. En afgelopen jaar is natuurlijk een topjaar voor mij als Requiem geweest. Dus om dan ook nog eens dat telefoontje te ontvangen of ik het zag zitten voor een live-act met deze twee mannen was natuurlijk top! De klik was er al lang, buiten optredens kunnen we het ook goed met elkaar vinden, dus het was voor ons niet zo moeilijk om een keuze te maken.

Pawel: Het is geweldig om onderdeel te zijn van deze groep. Ik sprak voorheen al veel met Boray en Sanjay, dus we voelen elkaar goed aan als het gaat om het combineren van onze stijlen. Als je naar onze persoonlijkheden kijkt, zijn we best wel verschillend van elkaar, maar ik ben van mening dat we een goede match zijn en iets origineels hebben weten te brengen.

2. Wat is het verschil tussen optreden als Regain/ Jason Payne / Requiem solo en als 3 The Hard Way?
Sanjay: Wanneer je solo optreedt, kun je alle kanten op met je set. Als 3 The Hard Way willen we toch echt onze eigen tracks samen brengen.

Boray & Pawel: Inderdaad, en tijdens onze solo optredens komen de mensen echt voor ons als artiest.

3 the hard way interview
3. Wat maakt 3 The Hard Way zo uniek?

Sanjay: De samenkomst van onze stijlen en onze energie! Ik denk dat we samen gewoon zo’n goede combinatie zijn, dat we echt wat nieuws naar het publiek over kunnen brengen. Op Hard Bass was de sfeer ook echt perfect, dus we willen zeker meer!

Pawel: We hebben alle drie onze sterktes en door middel van deze groep maken we daar een knallend geheel van.

Boray: We willen ook laten zien dat je als live-act niet per se allerlei dingen eromheen hoeft te hebben. Het moet een goede combinatie zijn tussen team en solo-act. Dit zien de mensen denk ik ook terug in de sets.

4. Hard Bass was de première van jullie act en daarbij waren jullie ook nog eens de afsluiter in een ramvol GelreDome! Hoe hebben jullie ernaartoe geleefd?
Sanjay: Slapeloos, haha! Niet zozeer door de zenuwen, maar vooral door het produceren van de nieuwe tracks voor de act! Ondertussen kwam de officiële aankondiging en dan is het toch heel vet om felicitaties te krijgen op feesten vanuit het publiek!

Boray: De eerste dagen heb ik echt met een hele brede glimlach over straat gelopen. Het mooiste is dat mensen zien dat er iets met je is, maar je mag niet zeggen wat het is, haha! Dat was ook meteen heel moeilijk, dat ik moest achterhouden dat ik samen met Sanjay en Pawel de GelreDome mocht afbreken. De laatste weken waren hectisch, je bent natuurlijk zenuwachtig en daardoor niet altijd te genieten. Gelukkig liep alles lekker vlot door, dus we waren goed voorbereid.

Ik heb tijdens dit optreden voor het eerst m’n vader, broer en nicht meegenomen, want dit mochten ze natuurlijk niet missen!

Pawel: Toen ik het voor het eerst hoorde, was ik gewoon sprakeloos. Het was en is altijd mijn droom geweest om op Hard Bass te staan. Toen we een fotoshoot hadden bij het hoofdkantoor van b2s begon het pas echt tot me door te dringen. Het was leuk om dit samen met Sanjay en Boray mee te kunnen maken.

3 the hard way 3
5. Jullie opkomst op Hard Bass was spectaculair. Hoe kijken jullie terug naar het allereerste optreden als 3 The Hard Way?

Pawel: Ja, dat was echt geweldig. Het publiek en de showelementen klopten gewoon helemaal. Alles aan het optreden deed me versteld staan. We hadden van tevoren met b2s afgesproken hoe we het podium op zouden komen, dus alles moest perfect gepland worden. Als ik er nu op terugkijk, had het eigenlijk niet beter kunnen gaan.

Sanjay: Wat Pawel zegt, dat optreden is gewoon iets om nooit meer te vergeten. Als je op dat gigantische podium staat, in een vol GelreDome, met al die energie van het losgaande publiek. Het personeel van b2s moest me na afloop het podium afsleuren, want ik wilde er niet af, haha!

Boray: Haha, ja dat was een mooi moment. Ik was er zelf ook erg tevreden over en binnenkort gaan we even samen zitten om te kijken hoe we het nóg vetter kunnen maken.

6. Wat waren de reacties van familie en vrienden op jullie eerste optreden?
Boray: Die vonden het natuurlijk super tof. Het was een geweldig gevoel om m’n vader en broer met zo’n brede glimlach te zien. Zodra je aan je familie vertelt dat je in uitverkocht GelreDome mag spelen, weten ze ook even niet zo goed wat ze moeten zeggen. Draaien voor 30.000 man en dan ook nog eens met de belangrijkste mensen om je heen. Werkelijk onvergetelijk!

Pawel: Bij mij waren ze ook heel blij voor me. Net als Boray nam ik wat familieleden mee naar het optreden. Zo hebben m’n oom en broer gekeken hoe we de GelreDome afbraken en ze hebben er erg van genoten, haha!

Sanjay: Iedereen was erbij en die vonden het geweldig! Het voelt ook heel fijn om te horen van de mensen die het dichtst bij je staan dat ze trots op je zijn.

3 the hard way 2
7. Wat was voor jullie het tofste moment on-stage tijdens Hard Bass?

Boray: Het tofste was toch wel toen een vol GelreDome de melodie van ‘Collateral Damage’ meeschreeuwde. Op dat moment giert de adrenaline nog een tandje harder door je lijf en het liefste had ik alles bij elkaar willen schreeuwen van plezier.

Pawel: Voor mij moet dat het moment zijn geweest dat we onze gezamenlijke track ‘Strength.Domination.Power’ voor het eerst draaiden. Voor het eerst in zo’n grote locatie met zo’n geluidssysteem. Vet!

Sanjay: Ik denk dat dat voor mij toch wel echt tijdens onze intro was, en tijdens mijn track ‘Venom’. Het is toch altijd extra spannend om een nieuwe track te draaien, laat staan op zo’n gigantisch feest. Als iedereen dan vervolgens helemaal losgaat is dat gewoon perfect!

8. ‘Strength.Domination.Power’ is jullie eerste track. Hoe was het om hier met z’n drieën aan te werken?
Pawel: Het was heel leuk. We hadden allemaal verschillende ideeën en kozen de onderdelen die we nodig hadden en het beste erbij pasten.

Sanjay: Ja, ik vond het ook heel vet! Iedereen heeft zo z’n eigen werkwijze en sound. Dus het is tof om daar een geheel van te maken. En eerlijk, het resultaat mag er zeker wezen!

Boray: Ik vond het niet altijd even gemakkelijk en het was even zoeken naar de juiste sounds voor de track. We hebben de track opgedeeld en iedereen mocht werken aan zijn stuk. We wonen niet echt dicht bij elkaar, dus moesten continu kleine stukjes naar elkaar opsturen.Het eindresultaat is inderdaad super vet geworden!

3 the hard way 4
9. Even over de track. Die stond in verschillende hitlijsten op nummer 1, zelfs de ‘Viral 50 NL van Spotify’! Het is dus een regelrechte hit, hadden jullie dat verwacht?

Boray: Haha, nee absoluut niet! Je verwacht niet dat zo’n ruige track daar gaat komen. Het was dus wel even schrikken en totaal onverwacht. Maar het is top dat de track zo goed wordt opgepakt en daarbij ook een bevestiging dat er een bepaalde chemie tussen ons is, waar je overigens nog vaker van kunt genieten!

Sanjay: Ik ben het helemaal eens met Boray. We moeten maar eens vaker iets gaan doen, haha.

Pawel: Ik had dit ook nooit verwacht. Maar de track kreeg ontzettend veel aandacht op Hard Bass, dus mensen zaten echt te springen om muziek van 3 The Hard Way. Het is dus fijn om op deze manier te worden beloond.

10. Hebben jullie al ideeën voor de volgende tracks?
Pawel: We hebben ook onze solo-carrières die erg veel tijd opnemen, maar we zijn inderdaad alweer bezig met nieuwe sounds voor 3 The Hard Way. Binnenkort gaan we weer samen zitten bij elkaar in de studio voor wat nieuwe ideeën.

Boray & Sanjay: We zullen nog niets verklappen, maar over de eerste ideeën wordt al druk gebrainstormd!

11. En nu, what’s next voor 3 The Hard Way? 
Boray, Sanjay & Pawel: Er staat een heel groot optreden gepland voor ons, maar daar kunnen we nog niets over zeggen. Nog heel even geduld!

Reageren