Hard News
Door Hard News

Het festival seizoen is nog niet eens begonnen, maar zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, kijk je alweer uit naar Decibel outdoor, één van de hoogtepunten in de festivalzomer.

Van 19 tot en met 22 augustus is het weer tijd voor het paradepaardje van b2s. De Friday kick-off-, Saturday night- & Sunday closing party zorgen samen met het festival op zaterdag, waar het natuurlijk allemaal om draait, voor de ultieme Decibel ervaring. Net zoals voorgaande jaren krijgen alle concepten uit de b2s portfolio een plekje op het uitgestrekte Beekse bergen terrein.

Twijfel je nog of je moet gaan? Laat ons je dan even overtuigen waarom je dit niet mag missen!

1. De locatie
Het unieke natuurgebied De Beekse Bergen is al sinds 2006 het prachtige podium van Decibel outdoor festival. Het strand, de bomen, de bossen met hun bospaadjes, de area’s op het water en het water zelf zorgen er allemaal voor dat je van hot naar her kan rondstruinen over het festivalterrein. Met een biertje en een lekker weertje erbij is het optimaal genieten.

decibel redenen 12. Niet één, maar twee eindshows
Na een hele dag volle bak uit je dak te zijn gegaan en alles gegeven te hebben, moet je natuurlijk rijkelijk worden beloond. Daarom zijn er op Decibel outdoor niet één, maar twee eindshows! Op de Decibel mainstage komen in een compilatie verscheidene tracks van alle stages voorbij en met als klap op de vuurpijl is er ook een aparte eindshow bij de Pussy lounge. Door de enorme omvang en populariteit van de Pussy lounge wordt dit ook wel de tweede mainstage genoemd. De residents maken er op hun beurt samen met de gast DJ’s en danseressen altijd een compleet gekkenhuis van.

Je gaat dus sowieso het festival knallend afsluiten én nog even doorknallen als een echte die hard bij de nightparty. Zie hieronder de officiële video van de eindshow op de mainstage vorig jaar.

3. Beleef ‘the weekend experience’ op de Camping
De Decibel camping is eigenlijk net een mini-vakantie met vrienden in eigen land. Vorig jaar zijn de faciliteiten behoorlijk uitgebreid om de Decibel weekend beleving nog vetter te maken en ook dit jaar kun je een hoop extra’s verwachten. Er zijn allerlei faciliteiten en activiteiten te vinden, waarvan veel ook 24 uur per dag open is, zoals het 24-uurs café, de bioscoop en de gamehal. Maar je kunt jezelf ook vermaken in de Karaoke bar en je vrienden uitdagen in de speciale Decibel Escape room! Daarnaast vind je op het Central Plaza een uitgebreide foodcourt, campingwinkel, merchandise stand, lockers, infobalie en een stand waar je terecht kunt om je mobiele telefoon op te laden.

decibel redenen 2De WKND Party Ground vind je net als vorig jaar aangrenzend aan Camp West. Hier komt een grootse festivaltent en mini-kermis, met onder andere een spookhuis en fun house! Op Park East zijn ook nog diverse faciliteiten, zoals een restaurant, snackbar, supermarkt en zwembad.

Als je niet van kamperen houdt, maar toch naar het Decibel weekend wil dan heeft Vakantiepark Beekse Bergen een hoop verschillende type vaste accommodaties die meer luxe en comfort bieden. Ze zijn vaak compleet ingericht met keuken en badkamer en voorzien van vaste bedden.

4. Je voelt je verbonden
Je hebt er al weken, misschien maanden, naartoe geleefd en dan komen vrijdag op de pre party alle gezonde spanningen die je hebt opgebouwd eindelijk los. Als één grote familie trap jij met je vrienden en mede campinggasten Decibel 2016 af. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje en je hebt allemaal hetzelfde doel voor ogen: Decibel outdoor wederom tot een daverend succes brengen.

decibel redenen 35. Decibel = diversiteit
Decibel draait om alle hardere dancestijlen; of je nu van hardstyle, hardtechno, freestyle, hardcore, classics of frenchcore houdt. Er is geen enkel festival dat zoveel area’s met eigen concepten kan hosten. De Pussy lounge, Loudness, Hardcore4life, Euphoria, Darkness4life, back2school, remember, UP!, refuse, 1992 is 4 you!, Extreme Loudness, Drop the Bass en natuurlijk de Decibel mainstage.

Houd je ervan om je Nikes te verslijten, dan zit je goed bij de hardcore van Hardcore4life en de terror van Darkness4life. Stilstaan is hier absoluut geen optie. Er zijn zelfs twee varianten, bij de ene wordt industrial gedraaid en bij de andere darkcore en zelfs nog harder! Ben je nog steeds verliefd op die oude sounds die zo belangrijk zijn geweest voor de hardstyle scene, dan is de remember area de place to be. Droom je graag weg bij de mooiste euforische melodieën, dan ben je niet weg te slaan uit de Euphoria.

decibel redenen 4Wil je knallen tot je erbij neervalt, dan is Loudness jouw territorium. De populariteit van deze area is gestegen tot ongekende hoogte. Daarnaast is er ook nog de Extreme Loudness stage, voor wie het allemaal niet hard genoeg kan gaan. Ben je het stuiteren op de meest bouncy beats nog niet verleerd, dan kom je volledig tot je recht bij de jump/tek area UP!. Draai jij al decennia lang mee en kan je genieten van de echte house classics, oldskool en retro, dan zijn 1992 is 4 you! en back2school voor jou het walhalla. Ga je helemaal uit je plaat als je techno in haar hardste vorm en schranz hoort, dan is refuse de ideale locatie.

Voor Pussy lounge is eigenlijk geen introductie meer nodig. Eén van de langstlopende concepten van b2s heeft al jaren de grootste hosting stage op Decibel outdoor en groeit nog steeds enorm aan populariteit. Het staat garant voor freestyle, gekkigheid en sexy entertainment van de bovenste plank. Komt dat zien!

6. Activiteiten op het festival
Alles is extreem, ook de activiteiten die je kan doen buiten de danstenten; zoals bungeejumpen, ronddraaien in het reuzenrad en zweven in de zweefmolen.

decibel rednene 67. Hardcore afsluiting
Laten we afsluiten met een flinke knaller. Met trotst presenteert Hard News de primeur dat de enige echte Partyraiser dit jaar de Decibel mainstage afsluit! Hij zal er persoonlijk voor zorgen dat de laatste restjes energie uit je lichaam worden gepompt. “Time to raise the party!”

decibel redenen 7

Reageren