Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Ga je dit weekend lekker feesten op Intents Festival of Emporium? Dan kun je jezelf maar beter goed voorbereiden op de gruwelijke hitte! Volgens het KNMI gaat dit weekend de temperatuur namelijk boven de 30 graden uitkomen. Met een koud drankje losgaan op dikke beats is natuurlijk erg lekker, maar met die hitte kan het ook gevaarlijk zijn.

De organisatie van Intents Festival heeft daarom maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat je tussen al het feesten door lekker kunt afkoelen. Bekijk hieronder 11 verschillende manieren die we hebben gevonden.

1. Het uitdelen van gratis water
gratis kraan water
Met die extreme hitte is water van levensbelang. Daarom is er op Intents Festival en Emporium gratis water te krijgen bij zogeheten Tappunten. Maak daar dan ook zeker gebruik van!

2. Shelters
airco festivals
Op de chill area’s en eet area’s hebben Intents Festival en Emporium genoeg overkappingen geplaatst waar je kunt schuilen voor de zon. Maak hier dan ook gebruik van als je even een pauze gaat houden.

3. Grote ventilatoren in verschillende tenten13416876_1004399906295793_5016153422272719907_o
Naast de standaard blazers die in veel tenten staan, heeft Intents Festival extra grote ventilatoren geplaatst in de tenten om de temperatuur aangenaam te houden. Beter, want zo hoef je niets van het feest te missen!

4. Laat je lekker insmeren met zonnebrandcrème
insmeerbar festival
De zon is je vriend en je vijand, zorg dus dat je goed bent ingesmeerd om ernstige verbrandingen tegen te gaan! Naast het feit dat je gewoon je eigen zonnebrandcrème mag meenemen, kun je je ook lekker laten insmeren bij de zogenoemde ‘Insmeerbar’ op Intents Festival of je laten insmeren door de ‘Tan boys & girls’ op Emporium.

5. Verspil je ijsklontjes niet!
ijsklontjes festival
Maak goed gebruik van de ijsklontjes die je in je drankjes krijgt aan de bar. Deze zijn uiteraard handig voor wat extra verkoeling in de brandende zon. Every drop counts!

6. Zet een petje op
13403357_1004398346295949_1271150567375875879_o
Petjes zijn natuurlijk altijd goed om op te doen tijdens de hitte. Zo bescherm je je hoofd tegen de extreme hitte en verbrand je minder snel. Als je geen zin hebt om er eentje mee te nemen kun je hem natuurlijk ook gewoon op het festival kopen.

7. Zonnebril opzetten
zonnebril festival
Zet lekker een zonnebril op om geen last te krijgen van die felle zon. Daarnaast hoef je ook bang te zijn dat iemand je raar aankijkt, mocht je daar bang voor zijn.. Deze zijn overigens ook verkrijgbaar bij de merchandise stands op Intents Festival en Emporium.

8. Lekker wapperen met je waaier
waaier festival
Waaiers zijn al jaar en dag een ideaal middel om jezelf lekker af te koelen na een flinke stampsessie. Ook deze zijn gewoon te koop op beide festivals.

Ps, sommige foto’s zijn fictief en komen wellicht niet overeen met de werkelijkheid. Ze zijn bedoeld om een indruk te geven.

Reacties

 • Th 02 juli 2015 - 17:18

  Petje opzetten? Nee anders kan je hoofd niet verluchten dus op tijd afdoen!

  Anders petje natmaken en dan op je hoofd zetten ;)

  Quote
 • Carlos 03 juli 2015 - 13:54

  Oh echt.. Ik dacht dat je op Summerfestival echt een gletsjer had om ijsblokjes vanaf te schrapen. Balen!

  Quote
 • Freya 29 mei 2017 - 12:25

  Wat mij op intents veel geholpen heeft is een nat shirt op mn schouders. Geeft heel lang verkoeling en je verbrandt ook niet zo snel op je schouders.

  Quote
 • Jimmy 04 juli 2015 - 03:40

  Wish heeft ook zwembaden. Plus daar word de prijs voor water gehalveerd. Dus neem aan niet gratis.

  Quote

Reageren