Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

Op 11 augustus vindt de eerste editie van Mystic World Festival plaats in Merselo, naast Venray, Limburg. Voor het debuut van dit festival wordt er direct groot uitgepakt: twee area’s met hardstyle en urban, gevuld met artiesten zoals B-Front, Ran-D, Rooler en Adaro. Daarom hebben we 8 redenen voor jou op een rijtje gezet waarom je Mystic World niet mag missen.

1. Kaartjes zijn bijzonder goedkoop

Voor slechts iets meer dan twee tientjes kun jij je de hele dag vermaken op Mystic World. De early-birds waren zelfs nog goedkoper, maar deze zijn inmiddels al als warme broodjes over de digitale toonbank heen gegaan. Als jij het nou wat luxer wilt aanpakken, maar te maken hebt met een studentenbudget: geen zorgen! Zelfs de VIP tickets zijn haalbaar voor een klein portemonneetje, die zijn namelijk €40,-.

2. Het enige Nederlandse hardstyle feestje die dag

Sta je wel eens op met het gevoel dat je wil losgaan en er achter komt dat er niks te doen is? Gelukkig hoef je je daar 11 augustus geen zorgen om te maken. Het is namelijk het enige feestje waar hardstyle zo centraal staat op deze dag in Nederland volgens Partyflock. Heb jij dit weekend dus nog vrij en wil je er graag tussenuit, maar niet helemaal naar het buitenland of luisteren naar saaie langzame muziek? Dan is Mystic world jouw bestemming.

3. Rammen of lekker euphorisch genieten?

Mystic World Festival heeft niet alleen flink beuk materiaal in de vorm van o.a. Rooler, Neroz, Adaro en B-Front, maar ook een keurige selectie om lekker wat zomerse deuntjes mee te luisteren. O.a. Jay Reeve en Art Frequency zullen er voor zorgen dat het zomerse sfeertje maximaal door zal schemeren op het festival. Dit alles onder leiding van de stem van Gearbox: MC Focus.

4. Een dik anthem van Scabtik & Necroformers

Bij een festival van formaat hoort een anthem en dat is precies wat de heren van Scabtik & Necroformers hebben gemaakt. Het trio is samen de studio ingedoken en keihard gewerkt aan het anthem van Mystic World. De preview is hieronder al te beluisteren, zodat jij deze track op 11 augustus uit je hoofd kent.

5. Kom je uit de buurt en je bent het beu dat er niks te doen is?

Een vlugge blik naar evenementen in de buurt van Merselo leert men dat er in omgeving Merselo niet zo veel te doen is, zeker niet hardstyle-gerelateerd en buiten. Uiteraard kan men in Panningen het Internationaal Historisch Traktoren en Motoren Festival vinden en kun je je hart ophalen in Kasteel Arceren tijdens Elfia 2018. Een leuk alternatief, maar dat zijn natuurlijk geen festivals van hetzelfde kaliber als Mystic World Festival.

6. Voor mensen buiten Limburg: zó ver is het Limburg niet in

Mocht je nu al nachtmerries hebben dat je 6 dagen onderweg bent naar het zuidelijkste puntje van het land, wees dan niet bang. Merselo ligt gelukkig maar nét buiten Brabant, hetgeen zorgt voor een prima bereikbaarheid en korte reistijd. Bovendien verzorgt Party-vervoer.nl verschillende busreizen vanaf Eindhoven, Helmond en Mierlo.

7. Een goede mix tussen gevestigde namen en nieuw talent

Niet alleen de grote heren van Roughstate sieren de line-up, er is ook genoeg ruimte voor jong talent en nieuwe namen. Zo staat bijvoorbeeld Marc Nellen, a.k.a. Unrestrained op hetzelfde podium als mr. zombie, Ran-D. Niet alleen zorgt een gevarieerde line-up voor afwisselende setjes, maar ook leren de ouwe rotten en jongelingen van elkaar.

8. Je hoeft niet op zoek naar een goede activiteit tijdens de after

Met vele fantastische faciliteiten in het dorp ben je eigenlijk al helemaal voorzien voor de after. Hoe Hollands wil je het hebben? Breng eens een bezoekje aan Rijvereniging en Ponyclub St. Jan, ga langs Korfbalvereniging SV Merselo of loop een rondje met Wandelsportvereniging De Natuurvrienden. Is weer eens wat anders dan tot de vroege uurtjes bij iemand in de huiskamer hangen.

Concluderend is de allereerste editie van Mystic World Festival er één die het bezoeken waard is. Een goede line-up, keurige balans in euphoric en raw en, niet geheel onbelangrijk, een ontzettend zacht prijsje. Tickets zijn te bestellen via de website van Mystic World Festival.

Mystic World Festival 2018

Omslagfoto via Facebook-pagina Mystic World

Reacties

  • Bassie 26 juli 2018 - 07:09

    Sinds wanneer is Dance Valley in het buitenland? Staat keurig netjes in het lijstje als je op de partyflock link drukt.

    Quote
  • TimmieT 25 juli 2018 - 22:15

    Fantastisch, schrijf mij maar in!

    Quote

Reageren