Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

Op zaterdag 10 maart is er in De Shop, Anwerpen maar 1 ding dat telt en dat is dansen tot diep in de ochtend. Dit is namelijk de datum dat de nacht in het teken zal staan van Hard Creation. Ben jij er klaar voor? Als dit niet het geval is, kijk dan hier onder verder waarom je zo snel mogelijk moet zorgen dat je er wel klaar voor bent.

1 “Na jarenlange ervaring en intensief party’en, is ook dit feest weer tot een goed einde gebracht.”

Organisatie Connekted Events heeft al vele events in zowel België als Nederland gehad en weten dus precies wat ze moeten doen voor een geslaagde avond. Vanaf 2013 timmeren ze bij Connekted Events al aan de weg om te zorgen voor de gekste avonden. Niet alleen hardstyle ligt in het straatje van Connekted, ook organiseren zij hardcore- en freestyle feestjes. In januari konden bezoekers van De Shop al genieten van een avondje Headhunterz, tijdens het evenement Headhunterz- Rise Of A Legend. Dit evenement was ook de verantwoordelijkheid van Connekted.

2 verandering van spijs doet eten

Laten we eerlijk zijn: Velen van ons zijn gewoontedieren. Daar is niks mee, maar wees wel gewaarschuwd: herhaling zorgt voor sleur. Sleur zorgt op zijn beurt weer voor een slecht humeur en voor je het weet ben je depressief. Het is dus heel belangrijk om voldoende afwisseling in je leven te hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor de feestjes die je bezoekt! Vergeet dus de Ziggodome, sla de Lotto Arena een keer over en loop eens binnen op een nieuwe locatie als De Shop.

3 Een perfecte locatie

Hard Creation vindt plaats in ‘De Shop’: deze locatie wordt vaak gebruikt voor verschillende evenementen en je kan er dan ook voor elke gelegenheid heen. Wil jij tijdens Hard Creation lekker dansen, een meeting in theateropstelling houden, een zittend diner met speech hebben, een brainstorm met plenaire sessie houden of gewoon een knallende avond uit hebben? Volgens De Shop is het allemaal mogelijk in hun hal. Tel daarbij een goede bereikbaarheid op en je snapt waarom deze avond een must-visit is in je partyagenda. Hou er wel rekening mee dat er in de omgeving van De Shop gebouwd wordt, en dat dit de bereikbaarheid met de auto kan beïnvloeden. Gelukkig is er voldoende parkeerruimte, maar anders is De Shop ook goed te bereiken met het openbaar vervoer (Bus 17: Wilrijk via Centraal Station naar Rijnkaai, na het eindpunt slechts 400m lopen­)

4 Maak er een cultureel dagje van!

Als je vanuit Nederland komt, maar ook zeker als je vanuit België komt, dan is het leuk om een volledig cultureel dagje te houden. Het gebeurt namelijk niet elke dag dat je in de twee na grootste gemeente van België met ca. 500.000 inwoners bent. Het gebeurt nog minder dat je in een stad bent waar zich de oudste dierentuin van België bevindt. Reden te meer om eens een dagje cultuur te gaan snuiven in Antwerpen. Ga naar de Zoo, eet wat chocola of drink een lekker Belgisch speciaal biertje op het terras, er is genoeg te doen.

5 Een line-up die er niet om liegt

Ben jij op zoek naar een rauwe avond? Een avond met namen van formaat? Dan is Hard Creation zeker een optie om te overwegen. Gunz For Hire was kortgeleden nog te vinden in Taiwan, Mexico, Los Angeles en New York. Zaterdag 10 maart zullen ze echter de grondvesten van De Shop laten schudden. Dit doen zij niet alleen, want hierbij krijgen ze hulp van onder andere Phuture Noize en Belgisch talent Revalue. Phuture Noize is uiteraard bezig met zijn nieuwe album, en je mag dan naar alle waarschijnlijkheid ook wel hopen op wat nieuwe tracks.

6 Bass Chaserz hebben ons een belofte gedaan…

Soms maakt belofte schuld. Soms pakt het echter fantastisch uit. Na de belofte van Bass Chaserz aan het publiek van Hard Creation, kunnen we ervan uitgaan dat deze fantastisch gaat uitpakken. Niet alleen wordt het “Één groot gekkenhuis”, maar ze gaan ook “knallen, zuipen en de hele tent gaat naar de tering”. Als dat niet iets is om naar uit te kijken, dan weten wij het ook niet meer.

7 The Voice Of Reason

Zoals iedereen weet kan een MC een feest maken óf breken. Gelukkig hoef je voor het laatste niet bang te zijn zaterdag 10 maart. De avond is namelijk is de veilige handen van MC Livid. Deze master of ceremony heeft zijn sporen dubbel en dwars verdiend. Niet alleen heeft hij vrijwel alle grote festivals en stages gesierd, hij heeft ook vaak zat de vocals van tracks verzorgd. Ook is hij naast hardstyle thuis in de hardcore, en is dus ongeacht de situatie verantwoordelijk voor een goede sneeuw.

8 Hard, harder, hardst

Het is lastig om iedereen het naar de zin te maken als organisatie zijnde. Gelukkig maakt het bij Hard Creation niet uit of je het hard, harder of het hardst wilt. Alpha2, Revalue, Bass Chaserz, Phuture Noize en Gunz For Hire zullen uiteindelijk het hardstylestokje doorgeven om af te sluiten met een goede dosis hardcore. Dit zal verzorgd worden door Evil Activities. Deze veteraan heeft meer dan 900x opgetreden in 18 verschillende landen. Als iemand weet hoe hij zijn publiek moet trakteren op een portie rammen, dan is het Evil Activities.

Hard Creation vindt plaats op zaterdag 10 maart. Bestel hier je tickets.

Reageren