Maartje Hagenbeek
Door Maartje Hagenbeek

Officieel gezien is de lente al begonnen, maar het goede weer heeft even op zich laten wachten. Hoewel de vooruitzichten voor de komende tijd goed zijn, weet je het natuurlijk nooit in Nederland. Over iets meer dan een maand, wanneer de natuur al volledig in bloei zal zijn, vindt er een nieuw festival plaats in Oss. Phoenix Festival, zoals het evenement heet, is een outdoor festival met 4 area’s, waaronder raw hardstyle, hardcore en uptempo. We vonden 8 redenen voor je waarom je deze eerste editie absoluut niet mag missen.

1. De grootste namen uit de scene
Bedenk een artiest uit de scene, raw hardstyle, hardcore of uptempo, maakt niet uit. Neem hem of haar in je hoofd. Pak nu de line-up van Phoenix erbij. Wedden dat de artiest die je in je hoofd hebt draait op het festival? De grootste namen uit verschillende hardere stijlen staan namelijk op “the hardest outdoor festival”. Radical Redemption, Partyraiser, DRS, Malice en nog zo’n 70 andere artiesten zullen stralen op een van de vier stages.

2. Hard, harder, hardst!
Wat je favoriete stijl ook is, Phoenix Festival heeft het voor je klaarstaan. Met 4 verschillende area’s is er voor ieder wat wils. Of je nou houdt van Digital Punk met 150/155 beats per minuut of je leeft voor het tempo van Noisekick, alles is er te vinden. Iedereen uit je vriendengroep heeft dus een stage waar hij zich de hele dag lang kan vermaken.

3. 13 uur lang helemaal uit je plaat gaan
12 uur lang knallen, dat bieden de meeste festivals. Phoenix pakt het net even iets anders aan. Zij gunnen iedereen gewoon nog een extra uurtje om het laatste beetje energie dat je nog in je lichaam hebt zitten, eruit te hakken en stampen. Gegarandeerd dat je de dag erna niet meer kunt lopen. Een middagje sportschool kan daar echt niet tegenop. “Never skip legday!”

4. Een nieuwe, goed bereikbare locatie
Een gloedje nieuwe locatie die voorzien is van alles wat een ravershartje begeert. Dat is wat het terrein van Phoenix biedt. Eettentjes, gratis wc’s, genoeg barretjes en plek om even tot rust te komen. Het industrieterrein Vorstengrafdonk in Oss heeft het allemaal. En nog een gunstige bijkomstigheid is dat het direct langs de snelweg ligt. Je kunt van de snelweg gelijk het festivalterrein op racen, ideaal! Daarnaast zal er ook een nieuwe merchandise stand aanwezig zijn met een nieuwe collectie met waaiers, caps en shirts van Phoenix Festival, Fatality en Unicorn.

5. Verdiep je in nieuwe culturen en stijlen
Altijd al een keer een setje willen bijwonen van een andere stijl dan dat waar je altijd naar luistert, kan ook allemaal op Phoenix. Met 4 verschillende podia die allemaal een net andere stijl verzorgen, kun je makkelijk even een kijkje nemen. Heb je het graag hard, snel, vaag, lomp en/of energiek? In iedere area kun je je ei kwijt en bezoekers van iedere area staan open voor nieuwe fans. Dat is het mooie aan deze scene, de onderlinge verbroedering.

6. Lekker veel live-acts
De organisatie van Phoenix Festival heeft met iedereen rekening gehouden, dus ook de mensen die hun favoriete artiesten liever op een net wat andere manier zien. Zo komt Aggressive Act met een live-act naar de Newborn area. Malice en Rooler blazen met hun lompe kicks iedereen omver. Ook N-Vitral presents BOMBSQUAD brengt deze live-act naar het Immortal podium. Met explosieve kicks zal hij niks heel laten van het publiek. En daar blijft het niet bij. Ook jonkie DJ Sefa zal een live-act brengen waarin de frenchcore tracks van zijn album ‘Leven=lijden’ niks over zullen laten van de Immolation stage. Maar ook Brutale, GPF en €LIT€ zullen met hun optreden alles omver blazen.

7. Outdoor festival met tenten
Confusion Events heeft rekening gehouden met negatieve invloeden van buitenaf op een outdoor festival: regen. Het regent nogal vaak in ons kikkerlandje. Mocht het zo zijn dat het regent op 5 mei, dan zijn er genoeg tenten om te schuilen voor een bui. Maak je daar dus geen zorgen over. Maar laten we met zijn allen vooral hopen dat het gewoon heerlijk festivalweer is op Bevrijdingsdag!

8. Waar voor je geld
Dat geld geen rol speelt is natuurlijk onzin. Je wilt natuurlijk wel graag waar voor je geld. Bij Phoenix Festival kost een ticket slechts € 34,95 (ex fee), waarbij je 4 area’s krijgt, meer dan 70 van de grootste artiesten en een knallend geluidssysteem. Dat zorgt ervoor dat deze eerste editie de boeken in zal gaan.

Tickets voor the hardest outdoor festival zijn al voor meer dan 70% uitverkocht. Wacht dus niet te lang en kijk voor tickets en meer informatie op phoenix-festival.nl.

Reageren