Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De carrière van A-RIZE gaat als een raket: nog vóór de release van ‘Faith Of The Saint’ vandaag, bestempelde onder andere Headhunterz zijn debuutplaat al als een hit binnen de hardstyle scene. Er zijn veel ogen op dit jonge talent gericht, dus spraken we met Carlos over zijn beginnende loopbaan als DJ en producer. “Ik hoef geen dure spullen of 1 miljoen volgers. Het gaat mij erom dat ik een positieve invloed kan hebben op het leven van andere mensen, terwijl ik mijn favoriete bezigheid kan uitoefenen.”

LEES OOK: Last of Us: “Dat Art of Creation zo groots zou uitpakken, hadden we niet verwacht”

Het verhaal van A-RIZE, één van de drie nieuwe aanwinsten van Art of Creation: Eternity, is er eentje waar veel beginnende artiesten van dromen. Het begon tijdens een Twitch-stream van Headhunterz, waarin hij verschillende demo’s aan het checken was. Vanaf het moment dat de track van A-RIZE voorbij kwam, leek het alsof de chat explodeerde – inclusief een enthousiaste Headhunterz.

A-RIZE: “Ik maak geen doorsnee hardstyle muziek, maar muziek met veel diepgang en verhaal en ik wist dat Headhunterz hier ook een voorstander was”

“Ik had twee demo’s opgestuurd, waarna ik spontaan volgespamd werd op Discord, toen Headhunterz in de Xense server een bericht had gestuurd over het luisteren van demo’s”, blikt A-RIZE terug. “Dit trok ook de aandacht van Willem en zette zijn verwachtingen ook meteen hoog. Ik had dus uiteindelijk twee platen gestuurd, maar met veel geluk werd ‘Faith Of The Saint’ (de beste van de twee) willekeurig uitgekozen om op de stream te komen. Willem luisterde de plaat en mijn hart ging ongelooflijk tekeer.”

Het is nu al een onvergetelijk moment uit de pas begonnen loopbaan van A-RIZE. Op dit moment wachtte ik al jaren: Headhunterz luistert eindelijk naar mijn muziek. Diep van binnen wist ik dat dit het was dat ik nodig had om door iemand begrepen te worden. Ik maak geen doorsnee hardstyle muziek, maar muziek met veel diepgang en verhaal en ik wist dat Headhunterz hier ook een voorstander was. Maar zijn reactie had ik niet verwacht. Hij was onder de indruk en zei zelfs: ‘Where can I sign?’. Toen ik dit allemaal meekreeg wist ik niet zo goed wat ik moest voelen. Het was heel veel in een keer.”

Van het luisteren van een demo, naar een premiere tijdens Defqon.1 at Home en een plaats op Art of Creation: Eternity

Vanaf dit moment ging het opeens heel hard voor de DJ uit Venray. “Nadat Willem vroeg of ik ergens getekend had en mijn antwoord nee was, ging de hele discord server van Headhunterz los. Iedereen stuurde op een gegeven moment ‘Sign Carlos!’ in het hoofdkanaal van de server en begon mij te taggen. Little did I know dat dit hét begin was van een hele mooie weg naar waar die ook zal leiden. Het voelt als een enorme eer”, haakt A-RIZE hier op in. “Om door Headhunterz uitgekozen te worden om onder de vleugel van het legandarische trio je carrière te starten, is natuurlijk iets wat geen enkel jonkie als ik daadwerkelijk verwacht.” Resultaat in slechts een paar maanden: een premiere voor duizenden kijkers tijdens Defqon.1 at Home en de allereerste release van A-RIZE op het nieuwe label.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ▫️A-RIZE▫️ (@arizenl)


Voor veel mensen was A-RIZE een onbekende naam, maar de kwaliteit van ‘Faith of the Saint’ is van de bovenste plank. “Ik ben door mijn broer in aanraking gekomen met hardstyle. Het was 2010/2011 volgens mij en hij zette het de hele dag op. Ik was zelf een jaar of negen en eerste paar keren dat ik het hoorde dacht ik: ’Wat is dit voor rare stuiterbal muziek?’ De kicks van toen vond ik in de eerste instantie heel gek. Maar net zoals men koffie moet leren drinken, heb ik dit uiteindelijk ook gedaan met hardstyle en begon ik zelf ook van het genre te houden.”

In de voetsporen van inspirator Headhunterz

De kwaliteit van ‘Faith Of The Saint’ ligt dus hoog: veel fans dachten zelfs dat dit een nieuwe track van Willem was. Ik ben een producer die door Willem geïnspireerd is met de naam A-RIZE. Het leek eerst een beetje te mooi om waar te zijn toen ik de tekst hoorde, maar juist omdat ik me er zo goed aan kon hechten, liep het productieproces alsof ik aan het wandelen was. Alles lukte en alles klopte. Elk idee sloot meteen aan.”

a-rize interview headhunterz art of creation wildstylez

We merken al gauw dat er een bepaalde visie achter de producties van de pas 20-jarige producer zit. Met deze plaat heb ik ook écht geprobeerd een speciaal moment neer te zetten waarbij we weer kunnen geniet van de sfeer van vroeger. Vandaar ook een arrangement wat niet echt het voor de hand liggende arrangement van een hedendaagse hardstyle plaat is. Door het arrangeren op deze manier is er naar mijn mening veel meer ondersteuning gemaakt voor het gevoel van de melodie en de donkere sfeer van de vocal.”

“Ik hoef geen dure spullen, 1 miljoen volgers etc. Het gaat mij erom dat ik een positieve invloed kan hebben op het leven van andere mensen terwijl ik mijn favoriete bezigheid kan uitoefenen. Gelukkiger kan ik dan niet zijn.”

Nu is Carlos’ eerste plaat op AOC Eternity een feit. Wat gaan we nog meer van deze jonge producer uit Venray horen? Mijn plan voor de komende jaren is uiteraard veel muziek uitbrengen, maar betekenisvolle muziek. Ik wil nooit een plaat uitbrengen die niks met mensen en mezelf doet. Ik wil altijd een boodschap overbrengen en een wereld in een wereld creëren. Verder wil ik voor de hardstyle familie een persoon worden waarvan zij kunnen zeggen: ‘Zijn muziek heeft mij echt geholpen en vreugde gegeven in mijn leven.’ Dat is voor mij het teken dat ik mijn grootste doel behaald is. Ik hoef geen dure spullen, 1 miljoen volgers etc. Het gaat mij erom dat ik een positieve invloed kan hebben op het leven van andere mensen terwijl ik mijn favoriete bezigheid kan uitoefenen. Gelukkiger kan ik dan niet zijn.”

‘Faith Of The Saint’ is vanaf vandaag te beluisteren via de bekende Art of Creation-kanalen. Volg A-RIZE op Instagram om zijn carrière op de voet te blijven volgen. “This is just the start. Together we will rise!”

Omslagfoto via Facebook-pagina A-RIZE

Reageren