Leonie Schott
Door Leonie Schott

Activator is een van de pioniers binnen de hardstyle en is al meer dan vijftien jaar actief in de scene. Manuel staat bekend onder meerdere aliassen, zoals ACTI en Megaphone. Maar inmiddels heeft de DJ via zijn socials bekendgemaakt dat hij stopt met het optreden als hardstyle artiest.

LEES OOK: Q-dance onthult complete line-up voor De Samenzwering: “Geen onzin, gewoon raven”

Activator stond op Defqon.1’s MAGENTA stage afgelopen jaar, maar verder is het behoorlijk stil geweest rondom de Italiaanse producer. Zo heeft hij de afgelopen twee jaar geen nieuwe muziek uitgebracht en heeft hij weinig opgetreden. Zojuist plaatste Activator op Facebook dat zijn laatste evenement als hardstyle artiest nu dan ook voor de deur staat: “09/11/2019. Your last chance to see the A, the C and the motherfucking T. #goodbyehardstyle.”

Tijdens De Samenzwering op 9 november, sluit hij zijn hardstyle carrière af met een dubbel optreden. Zowel Activator en zijn alias ACTI staan op de line-up van de eerste editie van dit nieuwe concept.

Manuel begon zijn carrière in 1995 en sindsdien bracht hij muziek uit onder verschillende artiestennamen. Nadat hij in 2002 bij het label Activa Records kwam, ontstond de naam Activator. In 2009 kwam hij met zijn eerste, en enige officiële album genaamd Authentic Style. Zes jaar na dato kwam hij met nog een grote productie aan tracks, genaamd Veteran of Style.

Hij heeft gedurende zijn lange carrière flink wat tracks uitgebracht, waaronder een aantal collabs met namen als Zatox (‘Oxygen’ in 2009) en Unresolved (‘Dancefloor Of Death’ in 2016). Ook heeft hij op flink wat grote feesten gestaan als Defqon.1, Decibel outdoor, Q-BASE, Hard Bass en Ground Zero.

Activator is altijd geïnteresseerd geweest in veel verschillende stijlen, daarom bedacht hij zijn eigen genre, genaamd Subground. Momenteel ligt zijn passie bij de techno scene en treedt hij veel op onder de naam T78.

“Your last chance to see the A, the C and the motherfucking T.”

Op 9 november zal Manuel voor de laatste keer optreden als Activator en ACTI. Wil jij zijn laatste twee sets tijdens De Samenzwering in Warehouse Elementenstraat niet missen, ga dan naar de officiële website voor tickets.

Omslagfoto van Facebook-pagina Origins of Raw
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reacties

 • Speurlok 18 maart 2020 - 13:53

  Weet iemand toevallig uit welk jaar dat nr van eerste filmpje komt?
  DJ Activator – Activator

  Quote
 • Speurlok 18 maart 2020 - 14:36

  Nader inzien denk ik toch wel uit 2009, dacht eerst dat die ouder zou zijn. maar hoor samples/geluidjes die ik ook uit ”back in the days” ken. zou wa zelfde periode ween en climax klinkt ook te nieuw :P

  Quote

Reageren