Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Loudness is het langstlopende raw concept binnen de hardere stijlen: de eerste editie werd al in 2003 gehouden, en ook toen liep het concept zijn tijd al ver vooruit. Met Loudness brengt B2S al jaren “The Intensity of Sound”, waar ook vele carrières van grote artiesten hun oorsprong hebben gevonden. Het is duidelijk, raw hardstyle zou vandaag de dag niet zo groot zijn zonder dit harde concept.

Op zaterdag 16 november zal het evenement alweer voor de tiende keer plaatsvinden in de Maassilo in Rotterdam, en hierom hebben wij uit alle jaren de 10 mooiste momenten op een rijtje gezet.

1. De raw helden van nu stonden hier óóit als talent

Het raw hardstyle concept Loudness richt zich ontzettend veel op de talentvolle DJ’s in opkomst. Veel grote artiesten, die nu de ene na de andere mainstage op de kop zetten, kregen ooit de kans om zich te bewijzen op Loudness. Namen als Radical Redemption, Warface, E-Force en Phuture Noize hebben stuk voor stuk in de tweede of derde area van Loudness gedraaid. De kans is groot dat al je helden van nu, dus al ver voor hun bekendheid op Loudness te vinden waren!

2. Allereerste keer Radical Redemption LIVE

Loudness is in vele gevallen ooit een springplank geweest voor de raw helden van nu, waaronder voor de grote Radical Redemption. Inmiddels heeft hij met zijn live-act op wereldwijde mainstages gestaan, maar ook The Radical presenteerde de primeur van zijn gemaskerde live-act op Loudness 2012. Tijdens deze allereerste keer Radical Redemption Live opende hij zijn set met spectaculaire lichtgevende trommels!

3. Adaro keert terug in de afgeladen Loudness stage op Decibel

Het gemis van The Haunter Of The Dark in 2014 was ontzettend groot, nadat bekend werd dat hij een half jaar niet meer te bewonderen zou zijn achter de draaitafels. Op de Loudness stage tijdens Decibel outdoor maakte Adaro onder luid applaus zijn langverwachte comeback. Er waren destijds zóveel mensen aanwezig die de hem wilde verwelkomen, dat de area tijdelijk werd afgezet! De set die volgde, inclusief speech, ging dan ook de boeken in als legendarisch en kan je hieronder nog even herbeleven…

4. Chris One & Clockartz hun exclusieve verrassings-act

Nadat Chris One & Clockartz het 2018 OST ‘The Inner Circle‘ gecreëerd hadden, kwamen ze vervolgens met een exclusieve verrasings-act op Loudness. Tijdens deze live-set kreeg het publiek maar liefst 8 nieuwe en nog niet gereleasde tracks te horen. In ons eerdere interview gaven de DJ’s aan dat ze voor het anthem “ruim 4 maanden, elke dag vanaf het moment dat de zon opkwam” eraan gewerkt hadden!

5. “Straight in your face like a motherf*cking psycho”

Deze had je vast al verwacht, maar ook B-Freqz hadden één van hun eerste draaivertoningen tijdens Loudness 2014. Nadat de live-act voor het eerst geïntroduceerd werd tijdens Hard Bass en dit eigenlijk een eenmalige gebeurtenis zou zijn, kwam er alsnog een episch vervolg van de B-Front & Frequencerz samenwerking in het Klokgebouw. Uiteindelijk hebben B-Freqz het niet bij deze twee feesten kunnen houden en hebben ze nog op talloze grote events gedraaid!

6. Rebelion releast debuutalbum tijdens Loudness

Het Schotse duo Rebelion is inmiddels in 2019 niet meer weg te denken uit de raw hardstyle scene. De mannen hebben al verschillende keren op Loudness gestaan, maar in 2016 presenteerden ze hier ook een speciale showcase van hun debuutalbum Uprising. Dankzij deze set werd Rebelion een meer dan gevestigde naam in de raw scene en heeft het duo een serieuze carrière gemaakt op diverse grote podia.

7. Deetox maakt haar comeback op Extreme Loudness stage

Net als Adaro heeft ook Deetox een tijdje uit de running gelegen, nadat ze in 2017 was getroffen door de bliksem. Na maandenlange revalidatie en het gemis van haar harde muziek, besloot The Queen Of Raw terug te keren op de Extreme Loudness stage op Decibel outdoor. Degenen die hierbij weten dan ook nog wel hoe speciaal deze sfeer was! Naast deze mijlpaal was Loudness ook het eindstation van haar ‘Bring The Riot’-tour.

8. Nederland verwelkomt Delete

Delete en Loudness zijn als twee handen op één buik. Het allereerste optreden in Nederland van de Australische DJ was op Loudness en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Ook heeft hij zijn geliefde live-act Delete VIP al een aantal keer naar door de Loudness speakers laten klinken, waarmee hij zeker een plek in de 10 mooiste Loudness momenten heeft bemachtigd!

9. B-Front’s epische Inner Choice set

Tijdens de 2018 editie van Loudness in de Maassilo presenteerde de enige echte Loudness resident B-Front een speciale Inner Choice set. Met zijn ontelbare tracks en herkenbare sound, was het lastig om te bepalen welke tracks nou écht zijn beste zijn. Via de B2S-website hadden fans dan ook de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete tracks. De nummers met de meeste stemmen werden uiteindelijk tijdens deze editie gedraaid, en zorgde voor een meer dan epische set.

10. Regain presenteert ‘Point of No Return’ voor de allereerste keer

Regain introduceerde zijn live-act ‘Point of No Return’ voor de allereerste keer tijdens de Loudness 2016 editie. In ons eerdere interview liet de Poolse raw hardstyle DJ weten waarom hij Loudness als toneel koos voor deze primeur: “In 2015 kwam ik voor het eerst met mijn track ‘Broken’ die ik op de Loudness mainstage draaide. De dedication van het publiek was onwerkelijk voor mij. Dit jaar wil ik dus iets speciaals teruggeven aan het Loudness-publiek!”

Wanneer we terugkijken naar de vele Loudness edities uit het verleden, kunnen we dus wel stellen dat het evenement flink wat mooie en onvergetelijke momenten met zich mee heeft gebracht. Tijdens de tiende editie van Loudness – The Intensity of Sound op 16 november in de Maassilo, is het tijd om zelf je dikste Loudness moment te ervaren. Ga voor voor tickets naar de officiële  website van B2S.

Omslagfoto via officiële website B2S

Reageren