Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Al twee jaar is de identiteit van Aftershock een geheim, maar nu hij is getekend bij het label van Art of Creation, is hier een einde aan gekomen. De gemaskerde DJ laat bij zijn nieuwe label dan eindelijk zijn ware gezicht zien: “Bij Art of Creation lijkt alles op zijn plek te vallen.”

LEES OOK: Sephyx vastgelegd door Art of Creation: “Wij passen goed bij elkaar”

Een bomvol GelreDome maakte tijdens de laatste Hard Bass-editie kennis met een gemaskerde Aftershock, als verrassing van het I AM HARDSTYLE-team. En na twee jaar is nu de overstap naar Art of Creation beklonken. “Om hier een deel van uit te mogen maken is enorm tof natuurlijk”, vertelt Aftershock voor het eerst zonder masker. “Het zijn allemaal gasten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de hardstyle en producers waar ik persoonlijk tegenop kijk.”

“Het belletje van Wildstylez kwam exact op het juiste moment”

Aftershock laat eindelijk zijn ware identiteit zien. Vanaf nu is het geen publiekelijk geheim meer dat Wesley Fanger achter deze act schuilt: iemand die al jarenlang meedraait de hardstyle-scene en ooit begon onder andere naam. “Toen Aftershock nog een kleine Shockerz was, kwam ik al bij Joram (Wildstylez) in de studio”, legt Wesley uit. “Hier heeft hij me het een ander geleerd over het maken van kicks. Fast-forward +/- 10 jaar: tijdens een gemeenschappelijke boeking in Kroatië liepen we elkaar weer tegen het lijf. De klik was er nog steeds en vervolgens besloten we om samen de studio in te duiken. Daaruit is de samenwerking ‘Never Bring Us Down’ ontstaan, samen met LXCPR. Begin dit jaar kreeg ik een telefoontje van Joram en hij vroeg me of ik wilde aansluiten bij Art of Creation. Ik voelde me vereerd, die kans greep ik!”

Hiermee komt er een einde aan de samenwerking met I AM HARDSTYLE. “Ze zijn echt de kick-start geweest van Aftershock en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu was. Na ruim 2 jaar was het voor mijn gevoel tijd voor de volgende stap. Toen kwam het belletje van Joram, eigenlijk exact op het juiste moment, en nu zijn we hier.” De klik met zijn nieuwe label was al langer duidelijk: zo draaien zijn nieuwe collega’s regelmatig de tracks van Aftershock en heeft hij met de collab met Wildstylez zijn eerste plaat al op Art of Creation al gereleased.

aftershock interview hard bass 2019 i am hardstyle

“Met de aankondiging bij Art of Creation lijkt alles op zijn plek te vallen”

Fans gokten de afgelopen jaren naar de persoon achter Aftershock: velen dachten zelfs dat Hardwell hier achter zat. Hoe voelt het nu dat het masker eindelijk af is? “Goed! We hebben ongelofelijk veel meetings gehad met het team om te zien of we konden inschatten wanneer de tijd rijp zou zijn om het masker af te doen. Het moest goed voelen. Nu met de aankondiging bij Art of Creation lijkt alles op zijn plek te vallen. Ik zie het letterlijk als een nieuw hoofdstuk. Tot dusver zijn de reacties op mijn onthulling en de aankondiging bij Art of Creation enorm positief.”

Het begin was in ieder geval indrukwekkend: niet alleen het debuut voor 27.000 man (een van de grootste binnen de hardere stijlen van de afgelopen jaren), maar ook de ‘Survivor’ bootleg van Aftershock zat in de eindshow van Intents. “Qua start had ik het niet beter kunnen wensen”, blikt hij terug. “Het is zo enorm snel gegaan allemaal! Op dit moment ben ik bezig met een aantal samenwerkingen waarvan ik niet had verwacht dat ik deze nu al (laat staan ooit) zou mogen doen. Helaas kan ik uiteraard nog niet verklappen welke namen dit zijn. Door corona kon ik ervoor kiezen om te relaxen en meer te ontspannen, maar zo ben ik niet.” In deze rustige tijden kiest hij ervoor om te gewoon door te knallen in de studio en muziek te releasen bij Art of Creation.

Aftershock’s tweede release op Art of Creation: ‘Inner Universe’

De eerste release van Aftershock (als Art of Creation-artiest) staat al in de steigers: ‘Inner Universe’ zal op 29 april uit worden gebracht. “De eerste lyric in de track kan niet passender denk ik: ‘We embark on a new journey!’ De tekst in deze plaat heb ik samen met mijn manager geschreven. Over het algemeen bouw ik altijd eerst mijn tracks en daarna volgt het thema (inclusief lyrics) vaak vanzelf wel. Ik zat op dat moment een beetje vast, dus toen hebben we besloten om het creatieve proces eens om te draaien. In dit geval hebben we dus eerst samen de lyrics geschreven en vervolgens heb ik de track daar omheen gebouwd. Dus een tip voor alle producers in spe: zit je een keer vast met een plaat of kom je er voor je gevoel niet uit? Probeer je manier van werken dan eens helemaal om te gooien!”

Muzikaal gezien heeft Aftershock grote plannen. “Alhoewel het afgelopen jaar natuurlijk een stuk rustiger is geweest qua events heb ik toch voor mijn gevoel een vrij druk jaar gehad met de geboorte van mijn zoon, en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben nagenoeg elke dag in de studio te vinden: van vroeg tot laat. Het klinkt cliché, maar produceren is echt mijn passie. Verder zijn we met het team momenteel de plannen voor de rest van het jaar aan het maken. Vooralsnog ligt de focus op de muziek en ik probeer dan ook het maximale uit mijn studio-tijd te halen. Met een beetje goede hoop kunnen we dan over enkele maanden ook weer van wat evenementen gaan genieten en meer concrete plannen gaan maken.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aftershock (@aftershockdj)

“Mooi om te zien hoe actief de hardstyle-scene is ondanks de lange stilte”

Ter afsluiting kijkt Aftershock terug op een mooie overstap. “Nogmaals bedankt voor alle positieve reacties. Het is erg tof om te zien hoe actief de hardstyle-scene is ondanks dat er al erg lang geen echte evenementen meer zijn geweest. Helaas denk ik dat we nog even geduld moeten hebben, maar ik kan niet wachten op het moment waarop we allemaal weer samen naar buiten kunnen en elkaar weer mogen zien.”

‘Aftershock – Inner Universe’ zal op donderdag 29 april verschijnen op de kanalen van Art of Creation. Pre-save de track hier alvast om hem als allereerste te kunnen beluisteren.

Omslagfoto via Facebook-pagina Aftershock / Musical Madness

Reageren