Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Tijdens de allerlaatste Hard Bass-editie afgelopen zaterdag, stond daar opeens een compleet nieuwe act in een afgeladen GelreDome. Op het moment dat I AM Hardstyle geheel onverwacht iets eerder stopten net hun liveset, maakte Aftershock zijn debuut voor bijna 30.000 man. Wij spraken met deze mysterieuze DJ over zijn eerste optreden. “Ik denk dat ik iets te bieden heb waar veel mensen op zitten te wachten.”

Niemand had nog iets in de gaten toen Villain afgelopen zaterdag de microfoon pakte en aankondigde: “This man has been working in the shadows for a very long time. But tonight, he’s stepping into the light.” Achter de draaitafels verscheen op dat moment een onbekende DJ, geheel in het zwart gekleed, met een masker en zwarte hoodie waar een pet onder schuilt. Waar staat de naam van deze kersverse DJ voor? “A sudden movement of the earth’s surface that often follows an earthquake and is less violent than the first main movement”, antwoordt Aftershock. Geheel in het geheim heeft de hardstyle DJ zich voorbereid op zijn bekendmaking, en dat moment was dus op Hard Bass.

Het allereerste optreden voor een uitverkocht GelreDome

Aftershock bekent dat er ontzettend veel energie door zijn lichaam ging toen hij eindelijk op die gigantische stage stond. “Het voelde goed”, zegt Aftershock. “Ik kan niet ontkennen dat er zenuwen waren voor de show. En om eerlijk te zijn was ik überhaupt nog nooit in het GelreDome geweest. Het was een persoonlijk doel om daar ooit eens als artiest te staan. Niet als fan, als artiest. En niet eerder zou ik naar het GelreDome gaan. Wetende dat dit erg moeilijk zou zijn, wist ik ook dat de kans om überhaupt ooit één voet in dat stadion te zetten daarmee nihil was. Uiteindelijk is het dan toch gelukt. Het heeft een diepe indruk achtergelaten, en smaakt naar meer.”

Via internet gaan er verschillende geruchten rond wie er achter het masker schuilt. Fans gokken op namen zoals Devin Wild, Zatox, Shockerz, Outbreak en zelfs Hardwell. Maar Aftershock kiest ervoor om zijn identiteit geheim te houden. “Voor nu wil ik de muziek laten spreken”, legt de nieuwste aanwinst van het I AM Hardstyle-team uit.

De lange weg in het geheim naar Hard Bass

Er gaat ontzettend veel werk aan vooraf bij zo’n eerste optreden en Aftershock neemt ons mee in zijn voorbereidingen op afgelopen zaterdag. “De basis is en blijft natuurlijk de muziek”, begint de gemaskerde artiest te vertellen. “Toen ik het gevoel had dat het goed zat qua sound en dit met de wereld moest gaan delen, ben ik gaan praten. Praten met de juiste mensen, kijken wat zij vinden en maar hopen dat zij ook in jouw muziek gaan geloven. Na veel gesprekken met Brennan Heart zijn we tot de conclusie gekomen dat we hier echt iets tofs van konden én moesten gaan maken. De kans om een eerste show op Hard Bass te kunnen doen – en daarmee het geloof in mij – ben ik hem dan ook enorm dankbaar.” 

Zijn gevoel dat het goed zat met zijn muziek werd hiermee bevestigd en vanaf toen is Aftershock gaan kijken naar de toekomst. “Wat wil ik en wat kan ik? Je gaat een team vormen met mensen die in je geloven. Samenwerken naar dat ene doel. Die eerste boeking.” Dit eerste optreden is voor vele DJ’s een ultieme jongensdroom, maar dit werd voor Aftershock realiteit. “Uiteindelijk, na maanden voorbereiding om überhaupt de act van de grond te krijgen, krijg je ineens een belletje. Of ik een mini-showcase wil geven op Hard Bass…”

Vanaf dat telefoontje gaat alles ineens in een stroomversnelling. “Dit ging allemaal gepaard met veel stress en emotie”, zegt Aftershock. “In 8 minuten jezelf proberen te presenteren als artiest is enorm moeilijk. De keuze maken voor 4 tracks om ten gehore te brengen voor bijna 30.000 man is nóg moeilijker. De tracklist heb ik denk ik wel een twintigtal keer aangepast voordat ik tevreden was met de set, tot en met de donderdag voor het evenement zelf.” En zo gaat het eerste optreden in de boeken van de allerlaatste Hard Bass-editie.

aftershock interview hard bass 2019 i am hardstyle

“This is a revolution. We are rising up”

Aftershock gaat er goed voor zitten en legt ons uit wat zijn visie achter de act is. “Ik denk namelijk dat ik iets te bieden heb waar veel mensen op zitten te wachten: een toffe sound met een hoog party gehalte. Opzwepend en melodieus, maar wel knallen. Hardstyle zoals ik vind hoe Hardstyle hoort te zijn. Dat gevoel wil ik uitdragen en delen met de wereld.” Zijn muziek moet aan een aantal dingen voldoen. “Veel drive, lekkere melodieën en dikke kicks. Opzwepend en stoer, muziek waarin je jezelf kunt verliezen. Party hard noem ik het zelf wel eens.” Zo galmden onder andere zijn tracks ‘Party Like A Rockstar’ en de ‘Revolution’-remix door de grootste indoor-locatie uit onze scene.

Hier maakten de bezoekers van Hard Bass – en mensen van over de hele wereld via de livestream – voor het eerst kennis met de muziek van de hardstyle DJ. “Alle reacties zijn tot dusver alleen maar lovend geweest”, zegt Aftershock na zijn debuut. “Stiekem hoop je hierop, maar het is enorm spannend hoe de Hardstyle-community dit oppakt. Zeker om als nieuwe act voor zo’n groot publiek te mogen staan legt aardig wat druk op je schouders.” De nieuwe hardstyle act zegt gelijk dat hij nog heeft veel meer in huis heeft. “Zoals ik al eerder aangaf was het erg lastig om een selectie van vier platen te maken om te presenteren. Mede omdat er inderdaad nog veel meer muziek in aantocht is. Ik kan niet wachten om jullie meer te laten horen!”

#BRINGTHEAFTERSHOCK

Het jaar is pas net begonnen en het festivalseizoen begint al aardig vorm te krijgen. Is dit ook het geval voor Aftershock? Nou staat het concept I AM Hardstyle, met Brennan Heart, Code Black en de andere collega’s, ook binnenkort gepland voor 10.000 man in Duitsland, in Oostenrijk en ook op festivals als Parookaville en Kingsland. Betekent dit dat we Aftershock weer snel zullen zien? “Hard Bass was het eerste wapenfeit en ik heb angstvallig geprobeerd dit stil te houden. Alleen enkele vrienden en mijn familie waren hiervan op de hoogte, dit met de hoop zoveel mogelijk mensen te kunnen verassen. Er staan zeker dingen gepland, hier kan ik helaas nog niks over zeggen.”

Aftershock is erg dankbaar nu hij zijn eerste indruk op de scene heeft achtergelaten. “Thanks voor alle berichtjes en support die ik inmiddels al heb mogen ontvangen van jullie! Echt geweldig! Verder ben ik druk bezig alle muziek klaar te krijgen voor release. Dit hoop ik snel met jullie te kunnen delen, maar tot dan…. keep an eye out on my socials.”

▼ Follow Aftershock on:
www.instagram.com/aftershockdj
www.facebook.com/aftershockdj
youtube.aftershock.nl/

aftershock interview hard bass 2019 i am hardstyle

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Aftershock & Hard Bass

Reacties

  • Susanne Vw 15 februari 2019 - 22:24

    Wat een gave showcase is dit. Vooral dat tweede nummer 👌🏻👌🏻👌🏻

    Quote

Reageren