Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Koningsdag staat voor de deur en HARDFEST heeft dit jaar voor een bijzonder afsluiting gekozen. Angerfist en Warface staan namelijk voor het eerst samen op het podium en sluiten de mainstage af met hun live-acts: “We weten gewoon dat de regio rondom Enschede deze combinatie heel interessant kan gaan vinden.”

De mannen van Warface en Angerfist doken in 2018 voor het eerst de studio in om samen een track te maken en dat beviel erg goed. “Naast het vele lachen en ouwehoeren, hebben we ook flink wat uurtjes gewerkt en een dikke track in elkaar gezet.” Toen de organisatie van HARDFEST met het verzoek voor Angerfist LIVE vs Warface ‘Heavy Artillery’ kwam, waren beide kanten direct enthousiast. “Het gaat vet worden, geen twijfel over mogelijk”, beginnen de artiesten enthousiast te vertellen.

“Een nieuwe uitdaging om in deze formatie op te treden”

Drie man sterk, bestaat de afsluitende act op de mainstage nu uit Angerfist, Warface en MC Prozac. Dit is de eerste keer dat de mannen (uiteraard alle drie met masker) in deze samenstelling gaan draaien. “Het wordt een nieuwe uitdaging om in deze formatie op te treden. Raw hardstyle en hardcore zijn de afgelopen jaren naar elkaar toegegroeid, daardoor gaan deze genres zo goed samen. We sluiten ons samen één dag op in de studio om heel de set voor te bereiden. Het wordt in Enschede dan ook zeker een combinatie van beide stijlen worden met een gestroomlijnde opbouw. Dit vergt wat creativiteit en daarom zijn we zelf ook erg benieuwd naar de reactie van het publiek zaterdag.”

“Toen Hardfest de aanvraag dropte, zeiden we gelijk ja!”

Angerfist draait dit jaar voor de derde keer op het Koningsdag-festival en Warface zelfs al voor de zesde keer. Ze zijn dus zeker geen onbekenden van het evenement en twijfelden daarom geen moment. “We denken dat zowel hardstyle als hardcore-publiek dit interessant gaan vinden. Zeker het publiek uit Enschede, zij vinden deze combinatie wel heel interessant, omdat Angerfist uit deze streek komt en Warface hier ook een graag geziene act is.”

Voor Warface was HARDFEST het eerste festival waar hij geboekt werd voor deze nationale feestdag. “Dit heeft mijn carrière in mijn beginjaren als Warface zeker een boost gegeven.” Voor Angerfist en MC Prozac is HARDFEST op een hele andere manier speciaal, want zij komen hier uit de buurt. “Het is een echte thuiswedstrijd voor ons; het publiek is top en de sfeer is goed. Tukkers weten hoe ze een feestje moeten bouwen.”

“Tukkers weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen”

Koningsdag betekent een drukke dag voor de artiesten, want er zijn veel verschillende festivals die op deze dag plaatsvinden. De drie hebben allemaal een heel ander tourschema en Warface spant de kroon als het om boekingen gaat. De vrijdag voor Koningsdag heeft hij nog de Franse editie van zijn Live For This-concept in Parijs, daardoor komt hij zaterdagochtend pas om negen uur s’ ochtends aan op Schiphol. “Ik heb daar een hotel geboekt tot twee uur in de middag aangezien ik
niet slaap in de nacht van vrijdag op zaterdag.” Vanuit zijn hotel gaat hij daarna op pad om op vier festivals te draaien. “Vermoeiend, maar ik vind dit persoonlijk wel één van de leukste dagen van het jaar.”

Angerfist zit ook aardig wat uurtjes in het vliegtuig en neemt dan ook vooral de tijd om zich goed voor te bereiden op Koningsdag. Zo draait hij naast de live-set op het hoofdpodium ook nog eens een DJ-set op de UNITY-stage. “Ik kom morgen (donderdag) terug van een boeking in Italië, maar heb vrijdag niks. Mijn vrijdagnacht bestaat uit het voorbereiden van wat tracks voor de festivals. Daarnaast misschien wat Netflixen en een frikandelletje bakken voor ik ga slapen.” 

MC Prozac, vast onderdeel van Angerfist LIVE, vindt de sfeer op deze feestdag ook altijd erg speciaal. “Nederlanders zijn op Koningsdag natuurlijk extra trots op hun land en dat mag gevierd worden. Daarbij is Nederland dé bakermat van de hard dance-scene en -cultuur, dus op deze dag is het dubbel feest – iedereen in oranje en slopen die handel.”

“Dit gaat een hele speciale worden dit jaar”

De samenwerking tussen deze artiesten leek al eerder een succes met de track ‘Number 1’ die op het album Vengeance van Warface verscheen. Voor hen is geen verrassing dat de combinatie zo goed werkt, geeft Warface aan. “Ik denk dat we qua interesses wel op één lijn zitten zowel op het gebied van muziek niveau als in persoonlijkheid.”

De mannen van Angerfist LIVE denken hier hetzelfde over: “Ondanks dat het andere genres zijn, liggen ze natuurlijk heel dicht bij elkaar. De ruwe sounds en vette kicks van Warface passen prima bij Angerfist. Een no-brainer dat we na de collab nu ook een keer samen het podium op gaan.” Ze hebben er veel zin in en raden dan ook iedereen aan om HARDFEST te bezoeken en daarbij natuurlijk Angerfist LIVE vs Warface ‘Heavy Artillery’. “Haal je kaarten, want dit gaat een hele speciale worden dit jaar.”

HARDFEST – Orange We Are 2019 vindt plaats op zaterdag 27 april in Enschede, met in totaal drie area’s met hardere stijlen. Ga voor meer informatie, tickets en de volledige line-up naar de officiële website van het event.

Omslagfoto via Facebook-pagina HARDFEST

Reageren