Hard News
Door Hard News

In minder dan 50 dagen is het alweer tijd voor één van de meest geliefde festivals van Nederland. Intents Festival opent dit jaar haar deuren met als thema ‘Circus of Insanity’ en het belooft één groot gekkenhuis te worden. De makers van het anthem voor de 14de editie zijn niemand minder dan ‘The Haunter Of The Dark’ en ‘Mr. Unleashed’, beter bekend als Adaro en Digital Punk. Wij spraken met beide heren over het door hun gemaakte anthem en over wat Intents Festival voor hun als artiesten betekent.

Intents behoort tot de grootste festivals van Nederland en het maken van het anthem is dus een grote eer. Wat was jullie eerste reactie toen Intents jullie benaderde?
“Helemaal te gek, inderdaad een enorme eer!”

Sprongen jullie direct in de studio? Of liet je het nieuws eerst zakken om tot inspiratie te komen?
“We hebben overlegd wat voor een type track we wilden maken en een stappenplan gemaakt. Al vrij snel zijn we samen in de studio aan de track begonnen.”

Jullie hebben beiden nog nooit een anthem voor een outdoor evenement/festival gemaakt. Waar denken jullie nu rekening mee te moeten houden?
“We vonden het belangrijkste dat het gevoel van Intents in de track zat, een zomers gevoel. Maar dan in een jasje wat ook bij Digital Punk en Adaro past. We hebben met Everyday een aantal jaar terug een zomerse plaat samen gemaakt en dit gevoel wilden we wederom in deze track hebben.”

“Het moest ook een echte anthem-feel hebben. In samenwerking met tekstschrijver Harald Bruijstens is ook het thema van het feest ‘Circus of Insanity’ op een hele dikke manier in de track verwerkt. We zijn super blij met het eindresultaat!”

En wat kan men verwachten van het anthem qua stijl, sound en geheel?
“Een zomerse plaat, met een stoere midintro die lekker doorbeukt en een uplifting melodie. We hebben veel tijd en aandacht aan de sound gegeven tot het voor ons perfect klonk. Voor ons gevoel hebben we het Intents gevoel muzikaal weten weer te geven, maar dan op onze manier.”

adaro-intentsIntents staat natuurlijk bekend om het thema wat overal wordt doorgevoerd. Hoe hebben jullie het thema ‘Circus of Insanity’ terug laten keren in het anthem?
“Het was een uitdaging, omdat je met het woord ‘Circus’ ook een hele cheesy foute kant op kunt gaan. De tekstschrijver heeft dit perfect gedaan door het vanuit een andere hoek te benaderen en de juiste woorden te kiezen.”

Houden jullie rekening met elementen in de eindshow tijdens het maken van een track?
“Jazeker, hier hebben we vooral in de breaks en opbouwstukken rekening mee gehouden door bepaalde geluiden op bepaalde stukken in de track te gebruiken. Na de eerste luistersessie met de organisatie van Intents waren ze hier meteen enthousiast over, de show is voor hen natuurlijk een belangrijk onderdeel van het feest.”

Er worden veel anthems gemaakt en sommige raken al snel ondergesneeuwd en worden vergeten. Hoe zorgen jullie dat dit met dit anthem niet gebeurt?
“Dat weet je nooit vantevoren, je hoopt dat de reacties positief zullen zijn en dat hij opvalt tussen de vele andere anthems. Maar het belangrijkste is dat je zelf als producers en festivalorganisatie erachterstaat en dat staan we 100%. De rest kun je niet afdwingen, dat zal de tijd uitwijzen, maar we hebben het gevoel dat dit er 1 is die niet snel vergeten gaat worden!”

Jullie hebben beiden al vele jaren een geschiedenis met Intents. Wat maakt Intents zo speciaal ten opzichte van andere festivals?
“Het relaxte gevoel, een brabants gezellig gevoel, maar toch alles tot in de puntjes op en top geregeld. Intents is niet voor niks verkozen tot het beste feest van Nederland. We moeten als hardstyle scene trots zijn op dit evenement!”

intentsssRené, jij bent al sinds de start van IntentsCity een vast onderdeel van de camping party en dit jaar host je de mainstage van de preparty. Wat kunnen de mensen verwachten?
“Mensen die vaker naar een Unleashed hosting of evenement zijn geweest weten dat het iets speciaals gaat worden en in combinatie met Intents zal dit echt next level gaan. Ik heb in samenspraak met Intents de beste namen geselecteerd om mij bij te staan op deze dag. Vanaf de aftrap gaat het echt gekkenhuis worden zoals je gewend bent van Unleashed en Intents!”

Thijs, welke releases kunnen we van jou in de komende tijd verwachten?
“Onlangs zijn tracks met Hard Driver, Outbreak en Digital Punk gereleased op Roughstate. Op de Qapital 2017 EP staat ‘Sucka Beatz’ met The Machine. Klaar om te releasen staan ‘Disruption’ met Jack of Sound, ‘Fuck Outta Here’ met MYST en ‘Show of Madness’ met Endymion. Dus volop nieuwe tracks!”

“Erg enthousiast ben ik over mijn officiele remix voor de klassieker ‘Godd’ van dancelegende Marco V. Daarnaast hebben we volop aan nieuwe Gunz For Hire tracks gewerkt voor de nieuwe tour die vanaf Intents van start gaat, zoals ‘Sicknezz’ en ‘Welcome to Death Row’. Meer tracks zijn in de maak en we kunnen niet wachten om weer te knallen!”

René, je lijkt het drukker dan ooit te hebben met Digital Punk, Public Enemies en de Unleashed podcast. Hoe zorg je er voor dat je vernieuwend blijft?
“Dat klopt. Ik zit in een heerlijke fase van mijn carrière. Digital Punk loopt als een trein en de producties gaan top. Met Public Enemies hebben Hard Driver en ik echt een droomstart. Het Qapital Anthem is een dikke hit en de andere tracks worden super ontvangen. De live act gaat als een trein en het jaar zit al aardig vol voor PE. In september staat er nog iets moois op het programma met Public Enemies waar ik nog niet veel over kwijt kan, maar dat word snel duidelijk.”

“Met de Unleashed podcast gaat het beter dan ooit. 200.000+ luisteraars en downloads per maand. Overal waar ik kom in Nederland en vooral buitenland is het vaak het eerste onderwerp waar mensen over beginnen. Ik probeer vernieuwend te blijven in samenspraak met de artiesten die bijvoorbeeld een album uit brengen, zonder de muziek van de artiesten is er natuurlijk geen podcast.”

digitaal-punk-mainstage-intentsJullie hebben samen al een aardig aantal tracks samen gemaakt. Hoe verloopt de samenwerking tussen jullie in studio?
“Die verloopt heel natuurlijk. We wisselen elkaar ongeveer elk uurtje af met wie de muis bedient en communiceren over elke stap tijdens de productie van de track. We hebben al een heel aantal tracks samen gemaakt en werken heel fijn in de studio en zijn door de jaren heen echte vrienden geworden.”

Kunnen we naast het anthem nog meer tracks van jullie samen verwachten?
“Van ons twee kun je ieder jaar een aantal collabs verwachten!”

De zaterdag van Intents Festival was wederom in record tijd uitverkocht. Binnen 20 minuten waren alle kaarten voor dit knots gekke circus over de toonbank gevlogen. Als echte feestganger begrijp je natuurlijk wel dat één dag circus gelijk staat aan geen dag. Om de volledige gekte van het grootste circus ter wereld tot je te nemen zul je toch echt het volledige weekend aanwezig moeten zijn. Zondag tickets zijn nog verkrijgbaar dus ben er snel bij, want dit spectakel wil je niet missen: intentsfestival.nl/tickets-info

Reageren