Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Het nieuwe festivalseizoen belooft voor Cryex, Scarra en Vasto een periode vol nieuwe live-acts te worden. Hard News sprak uitgebreid met de drie APEX-artiesten over hun aanstaande plannen.

LEES OOK: Cryex gaat kleurrijk festivalseizoen tegemoet met spectaculaire live-act Band of Color

Vasto creëert shock-effect met ElektraWave

Op TRINITY Festival staat Vasto voor het eerst met zijn live-act ElektraWave op het podium. Elektriciteit speelt hier een grote rol. “Dit thema is ontstaan vanuit een dubbel perspectief,” legt hij uit. “De zwart-gele kleurencombinatie gebruik ik al langer, dus dit wilde ik graag opfrissen. Daarnaast wordt mijn muziek als energiek en shockerend ervaren, wat goed bij het thema elektriciteit past.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARVIN DE GROOT | VASTO (@vastodj)


ElektraWave is uniek vanwege de vernieuwde Vasto sound, die enorm gebaseerd is op het gebruik van diepe gated kicks en hoge energie. Dit wordt gecombineerd met een visueel aspect, waarbij er een shock-effect gecreeerd wordt door het gebruik van bliksem-elementen in de visuals. Ook trekt Vasto voor de live-act een speciale outfit aan: een zwart-geel masker met robotische uitstraling, combat-gloves en lompe boots.

Bij Vasto blijft het overigens niet alleen bij een live-act. Eind volgende maand mogen we ook een ElektraWave album verwachten. “Het album bestaat uit 18 tracks die de signature Vasto sound hebben. Ook bevat dit album samenwerkingen met onder andere artiesten als Element, Scarra en MC Livid.” Vanavond, om 00:00, komt de title track van het album uit. Pre-save de track hier. Het volledige album volgt een paar weken later op 29 maart.

Scarra brengt oneindige energie met Face of Violence

Met de start van het festivalseizoen, op de zaterdag van REBiRTH Festival, staat Scarra voor het eerst op het podium met zijn gloednieuwe live-act Face of Violence. “Deze live-act wordt een unieke mix van muziekstijlen, face-melting drops, intense visuals, toegankelijke en soms minder toegankelijke arrangementen maar bovenal: oneindige energie! No holds barred, volledig gas erop!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scarra (@scarra_dj)


“Face of Violence is een project waarin ik zonder zelfopgelegde grenzen mijn creativiteit laat gaan in de studio. Waarin er voorgaande jaren een soort “mal” was voor mijn sound, is dat bij Face Of Violence niet het geval.” Als resultaat daarvan zal het publiek tijdens de nieuwe live-act invloeden van metal terug horen. “Als groot metal fan ben ik altijd op zoek naar constante drive en energie in mijn tracks. In die zin daag ik mijzelf maar ook de luisteraar en bezoeker uit om buiten de lijntjes te denken.”

Scarra zelf ziet Face of Violence als een soort overgang van puber naar volwassen worden. “Waar ik voorheen de studio in dook en wel keek waar het schip zou stranden, heb ik nog nooit zo’n sterke visie gehad voor mijn act. Als je mij vorig jaar had gevraagd of ik een live act wilde doen, had ik gezegd: ik kan dat niet. Nu ben ik er meer dan klaar voor om de wereld mijn échte gezicht te laten zien: Face of Violence.”

Cryex trapt kleurrijke live-act Band of Color af op Reverze

“Band of Color is een hele persoonlijke live-act geworden,” vertelt Cryex. “Ik ben mijn roeping steeds meer aan het vinden in het maken van muziek en vind het steeds belangrijker om de band tussen mijzelf, mijn muziek en de fans te vergroten.” Het is geen verrassing dat kleur een grote rol speelt tijdens Band of Color. “Iedere show krijgt bizarre, unieke visuals die bij een bepaalde kleur horen. Ook ga je de kleuren terug horen in de muziek, want bij sommige sets hoort een specifieke track.”

Naast gloednieuwe Cryex muziek, staan er dus ook veel nieuwe collabs met artiesten uit de scene centraal. Zoals we van Cryex gewend zijn, gaan zijn haar en nagels ook bij de kleur passen. Meer over Band of Color lees je in dit artikel.

Reageren