Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het label van Art of Creation: Eternity is nog geen jaar oud, maar inmiddels heeft het met Wiqtory alweer de 5e artiest aangetrokken. Toen Headhunterz een track van de jonge Zweedse producer hoorde, ging het balletje snel rollen. “Het is een droom die uitkomt.”

LEES OOK: Warface brengt prachtig eerbetoon aan overleden Delete

Wiqtory komt uit een klein stadje in het zuiden van Zweden en begon zo’n 5 jaar geleden met het produceren van Hardstyle. Al snel kwam hij erachter dat met meer was dan alleen een hobby en ging hij vol aan de bak met produceren.

“Muziek is mijn passie”, begint Wiktor Frisk (de man achter Wiqtory) te vertellen. “Ik ben erin geslaagd om deel uit te maken van een ongelooflijke hardstyle-community op Discord, waar ik veel mensen heb ontmoet die me enorm hebben geholpen met mijn muziek. Ik had heel hard gewerkt aan een nummer genaamd ‘Breathe’, deze vervolgens doorgestuurd naar Atmozfears, die ‘m live beoordeelde op zijn feedback stream.”

Net toen zijn nummer begon, kwam Willem (Headhunterz) in de chat en zo kreeg hij het de plaat waar hij zo lang aan had gewerkt te horen. “Hij was er ondersteboven van en nam onmiddellijk contact met mij op: hij wilde dat ik deel zou uitmaken van Art of Creation: Eternity. Als een opkomende DJ uit Zweden is dit een enorme kans.”

“Ik heb op dit moment gewacht”

Wat Wiqtory uniek maakt, is dat elk nummer een deel van een groter verhaal bevat. “Elk nummer dat ik maak, wordt onderdeel van een tijdlijn en elk element heeft een doel om het verhaal weer te geven. Het is een enorm project en dat onderscheidt mij van andere acts. Ik beschouw mezelf ook als een zeer veelzijdige artiest: het is niet alleen maar euforische melodieën of rauwe kicks. Ik wil je mee op reis nemen met het geluid van Hardstyle zoals ik het hoor.”

Dit is hét moment voor Wiqtory om het podium te betreden. “Ik wacht al jaren op het juiste moment om over te stappen van producer naar artiest. De COVID-19-pandemie is heel moeilijk geweest. Maar nu dat festivalseizoen terug is en alle feesten nu losbarsten, was dit het moment waarop ik heb gewacht – om mijn eigen carrière als Wiqtory met een knaller te beginnen.”

Volgens Wiqtory passen hij en het sublabel Art of Creation goed bij elkaar. Binnen 10 maanden sinds de oprichting zijn Break of Dawn, A-RIZE, JGSW en Final Day onderdeel geworden van de Art of Creation: Eternity-familie en Wiqtory heeft deze jongens al leren kennen. “Ik geloof echt dat AOC: Eternity het beste platform is voor nieuwe talenten om indruk te maken met hun naam. Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik bevriend ben met de andere artiesten op Eternity. Het is een droom die uitkomt voor mij, om in staat om naast mijn vrienden te zitten, elkaar te steunen en wetende dat we de volgende generatie van dit genre vertegenwoordigen.”

‘Tale of Tomorrow’ – Wiqtory’s debuut op Art of Creation: Eternity

Wat kunnen we dit jaar van Wiqtory verwachten? Nou, zijn allereerste release op Art of Creation: Eternity staat al gepland voor volgende week, wanneer ‘Tale of Tomorrow’ op 17 mei op alle platforms verschijnt. “Je kunt veel pakkende melodieën verwachten, gedreven door een verhaal dat niet in woorden wordt verteld, maar in muzikale harmonie.”

En natuurlijk duurt het niet lang voordat we het nieuwe AOC Eternity-lid op het podium zien. “Ik droom ervan om duizend stemmen mijn muziek te horen zingen, maar mijn belangrijkste doel is om mensen te kunnen raken met mijn muziek. Ik ben ervan overtuigd dat inspiratie de grootste waarde heeft. Als ik één persoon iets anders kan laten voelen terwijl ik naar mijn muziek luister, dan is dat mijn overwinning. En van de rest van mijn reis wil ik geen seconde missen. Ik hoop dat je me volgt.”

Wiqtory’s eerste track ‘Tale of Tomorrow’ komt op dinsdag 17 mei uit via de officiële kanalen van Art of Creation. Check zijn Instagram om de rest van zijn reis te volgen.

Wiqtory Art of Creation Eternity Wiktor Frisk hardstyle interview

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Art of Creation

Reageren