Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

De afgelopen weken is de wereld compleet in de ban van het uitgebroken coronavirus. Vandaag maakten talloze artiesten en organisaties een gezamenlijk statement met betrekking tot het virus: #SavetheSummer.  

LEES OOK: Alle evenementen met 100+ mensen afgelast: “We moeten er bovenop zitten, om het gevecht met het coronavirus aan te gaan”

Inmiddels zijn er strenge maatregelen genomen met als doel de besmettingen met het coronavirus uit te spreiden over een langere tijd. Evenementen met 100+ personen zijn afgelast, de horeca is op slot gegaan en je wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven. Als we deze maatregelen volgen, is er volgens Mark Rutte een grotere kans dat het Nederlandse zorgsysteem niet overbelast raakt.

Vandaag delen artiesten en organisaties massaal de boodschap om goed voor elkaar te zorgen, om hiermee ook de zomer van 2020 proberen te redden. “Taking care of yourself and your loved ones is taking care of the future. Stay at home, wash your hands, keep your distance from one another and follow your local government’s instructions carefully. Act now! Only together we can ensure a summer full of music, entertainment, travel, sports and friendship.”

Hardere stijlen community zet zich in voor #SavetheSummer

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel volgens het RIVM. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Take care of yourself and your loved ones. Together we will #SaveTheSummer.

Een bericht gedeeld door Hard News (@hardnewsnl) op

Omslagfoto via Facebook-pagina Q-dance

Reageren