Rik Houwers
Door Rik Houwers

Aankomende zaterdag vindt de vierde editie van Shockerz plaats. Met een hele dikke line-up belooft dit een knaller van een avond te worden! Ook Hard News doet een duit in het zakje met de The Reckless Stage en wij geven jullie vast een kleine warm-up van de artiesten die op deze stage staan.

Artifact
Op jonge leeftijd begon Koen Reijneveld met gitaarspelen en hier legde hij zijn fundament voor het schrijven, begrijpen en componeren van muziek. In 2010 begon Koen met het maken van hardstyle en na enkele jaren veel geleerd te hebben, begonnen de puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. Hij versterkte Gearbox Digital in 2013 en had al snel succes met de release van Sanctum. In 2015 besloot Koen over te stappen naar End of Line Recordings, het label van Warface. Hier heeft hij zich zeer goed ontwikkeld en met de release track ‘I See Lights’ is hij goed binnengekomen bij End of Line.

Artifact never fails to deliver an energetic show full of raw beats… So be prepared!

Kronos
De Italiaanse Jacopo Mariotti is een hele grote liefhebber van hardstyle. De muziek beheerst het grootste deel van zijn leven en na jaren van hard werken vond hij eindelijk de sound die hij wilde. In 2012 besloot b2s hem te benaderen om op Loudness te staan en voor hem als upcoming artiest was dit een droom die uitkwam. Hij tekende in 2013 bij het label Unite Records en bracht daar zijn debuut release uit genaamd ‘Warrior’ en deze track werd zeer goed ontvangen door de community en collega’s uit de scene.

With unbridled dedication to his work, nothing can get in the way of this youg artists’ rise to the top!

Riiho & Digital Mindz
Twee jonge talenten en goede vrienden uit Helsinki, die beide ook nog eens onder contract staan bij Dirty Workz Anarchy, zullen de degens gaan kruisen op de Reckless Stage tijdens Shockerz.

Atte Riihonen (Riiho) rolde via de house en trance naar hardstyle. In 2009 bedacht hij dat het een leuke uitdaging zou zijn om zijn eigen tracks te gaan maken en zo geschiedde. Hij liet zich inspireren door Sasha F, Frontliner en Pavo en dat is goed terug te merken in zijn tracks.

Ook Oskar Hänninen (Digital Mindz) begon met trance en house en produceerde dit zelfs. Toch besloot hij om over te stappen naar de hardstyle en dat is geen slechte keuze geweest voor hem. Oskar weet hoe hij rauwe en diverse hardstyle moet maken. De intro’s en outro’s kenmerken zich door hard en rauw te zijn, terwijl de melodie euforisch is en zijn breakdowns veel sfeer kennen.

Straight from Helsinki, these two will bring you the Finnish power in the harder styles!

Bass Chaserz
Marco en Jos vormen samen het duo Bass Chaserz. Deze twee gasten uit Wateringen kunnen beschreven worden als aardig gek. Kijk maar bijvoorbeeld naar hun nummer ‘Big Dick’, daar spat de gekheid van af! Het duo stond al op meerdere grote festivals als Decibel outdoor, Defqon.1 Festival en QAPITAL en ontwikkelen zich gestaag bij Nightbreed Records.

Let’s blast this shit to another dimension!

Prefix & Density
Al jaren wordt dit duo onderschat in de hardstyle, maar het lijkt erop dat ze eindelijk de waardering krijgen die ze verdienen. Voordat Wouter en Bas het duo Prefix & Density vormde, hadden ze al ervaring met de hardstyle uit de oude dagen. Ze begonnen beide al in 2007 met het produceren van hardstyle en ontmoette elkaar via forums over producen. Vanaf daar begon het verhaal Prefix & Density en werden ze al snel opgepikt door Theracords. Na 5 jaar bij Theracords was het tijd voor een nieuwe stap en besloten ze Theracords te verlaten. Waar het duo heengaat blijft nog een geheim.

It’s time to take it to the next level, Prefix & Density are the names to look out for!

D-Sturb
Jorrit Popkema is op dit moment één van de grootste talenten op het gebied van hardstyle. Toch begon hij zijn muzikale carrière op de viool, gevolgd door de elektrische gitaar en komt op zijn zestiende uit bij produceersoftware. Het zorgde ervoor dat hij zich ging verdiepen in hardstyle en nu bestormt hij top van de raw hardstyle. Zijn samenwerkingen met Radical Redemption en Warface laten zien dat de grote namen hem graag ondersteunen en met de remix van Warface’s ‘Menace’ heeft hij laten zien waar hij toe in staat is. Ook de overstap dit jaar naar End of Line Recordings zorgt ervoor dat hij zich kan ontwikkelen als artiest!

Kickrolls that can’t be counted and screeches that will wrinkle your face; D-Sturb will deliver!

Rebelion
Raymond Baird en Gary Odea groeide beide op in Falkirk, Schotland. Ze zorgde eigenhandig voor de groei van de hardstyle community in Falkirk, maar ze waren op zoek naar meer. Na een demo te hebben gestuurd naar Gearbox Digital, begon het te lopen. Ze werden gecontracteerd door het label en ze mochten meteen aan de bak. Het duo kreeg de kans om een track te maken voor Gearbox Digital presents Mechanical Warfare album. Hier slaagde de heren in en sindsdien hebben de heren een unieke sound en een woeste kick ontwikkeld. De naam Rebelion was gevestigd.

Take a deep breath, because these two won’t gIve you time to breathe!

Unresolved
Igor Fedoteck (Unresolved) werd geboren in Oekraïne, maar verhuisde met zijn familie naar Italië. Zijn eerste hardstyle track die hij hoorde was ‘Unite’ van Noisecontrollers en Igor was meteen verslaafd aan de sound. Deze talentvolle dj/producer is bezig met een stormachtige ontwikkeling sinds hij in 2014 de hardstyle scene binnenstormde. Met duistere snaarinstrumenten, formidabele screeches en vasthoudende kicks is Igor een fantastische toevoeging aan de raw hardstyle scene!

Hardstyle isn’t something you can choose. It’s something that you will discover yourself!

Jason Payne
Sanjay Mahabir groeide op met hardcore en kwam in 2002 in aanraking met hardstyle toen hij de videoclip van het anthem van Sensation Black zag, gemaakt door DJ Dana. Zijn mixing skills staan buiten kijf en zijn sets zijn ontzettend divers. De combinatie van hardstyle en hardcore in zijn sets zorgt ervoor dat niemand stil kan blijven staan. Sta niet raar op te kijken als hij als een gek achter de booth staat, dat is zijn handelsmerk. Vol overgave en energie zal hij zijn tracks ten gehore brengen!

I’ll smash the sound around your brain so hard you can’t remember a f*cking thing!

Caine
De Hardstyle Viking, zo luidt de bijnaam van Greig Bowles. Niet zo gek als je kijkt naar zijn voorkomen. Een flinke baard, niet op zijn mond gevallen en bereidt om met zijn muziek alles te slopen wat maar overeind staat, dat is Greig in een notendop. Hij kwam de hardstyle scene binnen met een knal en hij is zeker niet van plan om deze weer snel te verlaten.

Prepare for Caine, prepare for glory! AWHOOO!

Malice & Rooler
De Italianen Aleandro Malice en Davide Guernieri (Malice) zijn bezig aan een ongekend snelle opmars binnen de raw hardstyle scene. Alleen dit jaar hadden ze al 19 optredens en stonden ze onder meer op Loudness en Decibel outdoor. Ook maken ze deel uit van het label Gearbox Digital en zou je ze kunnen kennen van de track ‘Agressive Acts’, die ze samen maakte met Rooler.

Christopher Rossi is ook afkomstig uit Italië en begon zijn muziekcarrière in 2009 samen met Aleandro Malice. Inderdaad, Rooler begon zijn carrière samen met Malice onder de naam Doubleconnection. Helaas was het voor Rooler en Malice niet mogelijk om de samenwerking door te zetten en Christopher besloot om solo door te gaan onder naam Rooler.

Be prepared for this Agressive Act and don’t hold back!

Main Concern
Nick Selman en John Söderström zijn beide afkomstig uit Zweden. Het experimentele duo van Spoontech besloot aan het begin van dit jaar te gaan stoppen met het maken van hardstyle. Shockerz is voor de heren hun één na laatste feest en het belooft spektakel te worden op de Reckless Stage als dit duo de avond gaat afsluiten! Verwacht verschillende stijlen met elkaar gemixt, innovatieve sounds, dikke beats en knallende basslines in hun set.

We will be rembered till the end of days!

Reageren