Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Het komt wel eens voor dat tracks vlak na hun release ineens van Spotify worden gehaald. Hetzelfde gebeurde met de ‘Skywards’ track van het nieuwe Audiotricz album, die vanwege copyright claims al vrij snel weer offline ging. Vandaag vertelde het duo in een video het volledige verhaal achter deze claims, én hoe ze dit hebben opgelost.  

LEES OOK: Album Review: Audiotricz – A New Dawn

De track ‘Skywards’ maakte deel uit van het nieuwe Audiotricz album A New Dawn, dat 31 januari gereleased werd op het Art of Creation label. Vandaag legden de mannen uit dat door het wisselen van vocalisten er enige copyright problemen waren ontstaan, waardoor ‘Skywards’ offline moest worden gehaald en de heren een nieuwe melodie onder de track moesten zetten.

“Uiteindelijk kwamen we op een hele toffe nieuwe melodie. Deze geeft ons echt kippenvel en om eerlijk te zijn vinden we deze zelfs beter. We weten dat het een andere vibe heeft, maar de boodschap is duidelijk en de muziek ondersteunt dit. We hopen dat jullie ernaar willen luisteren, en dat jullie deze versie net zo waarderen als de eerste.”

“We hebben goed nieuws: ‘Skywards’ komt terug!”

De nieuwe versie van ‘Skywards’ wordt deze donderdag 19 maart officieel gereleased. Je kunt de track nu al pre-saven via deze link. Bekijk óók al de allereerste sneak peek van de nieuwe versie in de officiële statement video hieronder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Finally we can tell you everything about what happened.. 💫

Een bericht gedeeld door AUDIOTRICZ (@audiotricz) op

Omslagfoto via Facebook-pagina Audiotricz

Reageren