Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Vorige week werd bekendgemaakt dat het label Spirit of Hardstyle zou fuseren met het Art of Creation label. Voor Audiotricz is dit niet het enige grootse nieuws, want de eerste release van de mannen zal namelijk óók nog eens een album zijn! Wij spraken Léon en Kenneth over deze nieuwe samenwerking, én natuurlijk over hun splinternieuwe album.

LEES OOK: Audiotricz over ‘The Next Chapter’ op Defqon.1 én groot nieuws: “We komen met een album!”

Na enkele dagen speculeren tot den top werd vorige week het verlossende woord gegeven: Spirit of Hardstyle zou fuseren met het Art of Creation label. Hiermee ontstaat er dus een groots hardstyle collectief van welgeteld 7 acts: Headhunterz, Wildstylez, Project One, Sound Rush, Noisecontrollers, Bass Modulators én Audiotricz. “Het is eigenlijk héél onschuldig begonnen, toen Joram (Wildstylez) bij Bas thuis was (Noisecontrollers). Toen kwam het ter sprake hoe het zou zijn om krachten te bundelen en van twee platformen één te maken.” 

“In deze formatie hebben we veel meer firepower in de scene”

De bovengenoemde acts supporten elkaar al vanaf het begin. “We hebben altijd goed contact gehad en daarom was het eigenlijk best wel gek dat we twee aparte plaformen hadden”, leggen de mannen van Audiotricz uit. “Het mooie is dat we nu onze krachten gebundeld hebben, en dat we naast dat we vrienden zijn nu ook weer de magische drie-eenheid bij elkaar hebben. De helden waar we vroeger en stiekem nu nog steeds tegen op kijken!”

Audiotricz interview

Dankzij de nieuwe fusie zullen er dan ook veel meer deuren open gaan volgens Léon en Kenneth. “In deze formatie hebben we veel meer firepower in de scene. Verder hebben we nu naast Bas ook Willem en Joram waaraan we ons kunnen optrekken. We zitten nu in een fase van onze carrière waarin dat super fijn is, en het zeker ten goede komt van onze muzikale groei.” Ook denken de heren dat het voor de fans veel beter is als er consistent op 1 platform gereleased zal worden, “want op een gegeven moment weet je gewoon wanneer er weer een nieuwe Art of Creation plaat uitkomt!”

“Dit geeft enorm veel motivatie om onze nieuwe show verder door te ontwikkelen!”

Als Audiotricz hebben de mannen natuurlijk een groots jaar gehad, met onder andere de introductie van The Next Chapter: het muzikale project waarmee ze op de RED van Defqon.1 belandden. Hier kijken Léon en Kenneth dan ook erg positief op terug. “Alles viel die dag op z’n plek en we zijn erg trots op wat we hebben neergezet. Een jaar geleden hadden we dit ongeveer voor ogen, maar het leek toen nog zo ver weg en niet haalbaar. Dat het dan precies zo ging als voorgesteld geeft ons enorm veel motivatie om deze nieuwe show verder door te ontwikkelen!”

LEES OOK: Audiotricz komt met gloednieuw muzikaal project: “Dit geeft ons een hele nieuwe identiteit”

In ons eerdere interview gaven de mannen aan middels The Next Chapter verfrissing te willen brengen in de scene, door gitaar te combineren met elektronische muziek. Iets dat voor Audiotricz absoluut geslaagd is: “We denken dat de gitaar een enorme versterking is binnen onze muziek en het is ook nog eens heel divers. Zo kunnen we best wel hevige ‘rock’ stukken spelen, maar kan het ook heel klein en clean klinken!”

“We vonden het een gemiste kans om een album te droppen wetende dat we een maand later zouden gaan fuseren”

In hetzelfde interview kondigden de heren aan met een gloednieuw album uit te komen, waarvan de release nog even op zich liet wachten. “We vonden het een gemiste kans om een album te droppen wetende dat we een maand later zouden gaan fuseren. We hebben dan ook besloten om te wachten, zodat we meteen goed zouden binnenkomen bij het label. En hoe kun je dit het beste doen? Met een album natuurlijk, BAM haha!” Van dit splinternieuwe album mogen we dan ook meer dan genoeg verwachten…

Audiotricz interview

“Toen we voor onszelf duidelijk hadden hoe we met Audiotricz verder moesten gaan gaf dat zoveel inspiratie dat het muziek maken weer vanzelf ging. Door de gitaar toe te voegen als element in de studio kwamen we weer in een soort van flow, en dat is zo lekker! Het resulteerde meteen in een paar dikke platen waar niet per definitie veel gitaar in zit, maar het was vooral het verschil in aanpak. Voorheen begonnen we gewoon te pielen in de pianoroll van Logic Pro het programma waarmee we produceren, maar nu beginnen we standaard op de gitaar. Lekker jammen totdat het goed voelt en pas dan gaan we verder op de computer.”

“Iedere artiest heeft wel een mindere fase in zijn of haar carrière”

Daarnaast willen de mannen hun fans trakteren op veel nieuwe muziek, want Léon en Kenneth zijn zich er heel erg van bewust dat ze een periode weinig van zich hebben laten horen. “We denken dat iedere artiest wel een mindere fase heeft in zijn of haar carrière, maar we zijn ontzettend blij dat ons vlammetje weer volop is gaan branden en dit ga je ook zeker terughoren op het album! We maken weer ouderwets lange dagen in de studio om onze sound te ontwikkelen.” 

Audiotricz interview

The Next Chapter sound zullen we hier nog niet gaan horen, omdat Audiotricz daar rustig de tijd voor wil nemen. “Uiteraard flirten we wel met de gitaar en hebben we bijna in alle tracks wel een riffje, lick of arpeggio zitten, maar dan moet je wel goed luisteren haha!” De bedoeling is dan ook dat het duo in 2020 steeds meer gitaar terug zal laten komen, en daar een goede balans in weten te vinden “met de sound die jullie van ons gewenst zijn, wat zich dan zal kenmerken als de Next Chapter sound.”

“Ons album is een must-have als je van muzikale tracks houdt”

Hoewel Audiotricz nu natuurlijk collabs in gang zal zetten met Headhunterz, Wildstylez & Sound Rush, zal je deze nog niet op het album terugvinden. “Het album was namelijk al zo goed als af toen het fusie traject werd gestart, maar we hebben wel een paar samenwerkingen met andere artiesten op het album staan waar we heel blij mee zijn!” Hardstyle liefhebbers zouden dan ook zeker dit album willen aanschaffen volgens het duo: “Het is ontzettend muzikaal geworden, en als je daarvan houdt is het zeker een must-have.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AUDIOTRICZ (@audiotricz) op

Ook voor de toekomst mogen we nog meer dan genoeg verwachten van de mannen, en ligt er ontzettend veel muziek op de planken, “waarmee we verder borduren op de Next Chapter sound – waardoor onze live-act nóg vetter gaat worden! Daarnaast moeten we natuurlijk met iedereen op het label gaan collaben, dat gaat nog een leuke uitdaging worden. Kortom genoeg in het verschiet, maar voor nu alle focus op het album welke we in januari gaan releasen op Art Of Creation!” 

Om op de hoogte te blijven van het laatste Audiotricz nieuws, kun je zowel de socials van het duo als die van Art of Creation in de gaten houden. Wanneer het nieuwe album in januari gereleased zal gaan worden, moeten we nog even afwachten. 

Omslagfoto van Facebook-pagina Audiotricz

Reageren