Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Van megahits van ‘Mysterias’ tot ‘Elektronic Symphony’ en van zijn eigen X-Qlusive én Thrillogy tot het Qlimax-anthem – in de ruim 19 jaar dat B-Front produceert, heeft hij al behoorlijk wat mooie dingen op zijn naam staan. In een gloednieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast, waar we uitgebreid vooruitblikken op Qlimax, geeft B-Front een voorproefje van wat je kunt verwachten van The Enlightenment op Qlimax.

LEES OOK: Alle Qlimax hints ontrafeld: “Seek the truth”

Bob van der Palen, in de hardstyle scene welbekend als B-Front en in zijn beginjaren als niemand minder dan DJ Bobx, vertelt in PLAFONDDIENST over de verschillende acts die hij door de jaren heen heeft opgebouwd. “Volgens mij ben ik de artiest met de meeste acts,” lacht hij. We noemen een B-Freqz, B-Frontliner, 2-Sidez, ZazaFront… en daar komt komend weekend op Qlimax de live-act The Enlightenment met Phuture Noize ook nog eens bij.

B-Front en Phuture Noize presents: The Enlightenment

The Enlightenment is een samenwerking met Marco Spronk, die we allemaal kennen als Phuture Noize. Het is zeker niet de eerste keer dat Bob en Marco de handen ineen slaan – hun collab ‘My Beautiful Fantasy’ is de 30 miljoen streams op Spotify inmiddels al voorbij. “Voor een hardstyle track zijn dat echt serieuze getallen.”

Flash forward naar Qlimax 2023 – komende zaterdag is de primeur waarbij de twee DJ’s samen The Enlightenment laten horen. Wat kunnen we precies van deze gloednieuwe live-act verwachten? “Nieuwe muziek,” verklapt B-Front subtiel. “Meer ga ik er nog niet over zeggen. Ik hoop dat de mensen het vet gaan vinden.” De eerste track van The Enlightenment, ‘Destination Unknown’, is afgelopen donderdag uitgekomen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by B-Front (@djbfront)

Met The Enlightenment willen B-Front en Phuture Noize hun visie op hardstyle naar voren laten komen. Als je de muziek van de DJ’s naast elkaar legt, dan zijn er veel raakvlakken. “We weten natuurlijk allemaal hoe de scene nu een beetje in elkaar zit, de hardere sound is iets populairder. We dachten, laten we onze krachten weer eens bundelen. Het klikt altijd zo goed tussen Marco en mij in de studio, laten we eens kijken wat we samen kunnen doen.” Het resultaat is een dikke show die je op Qlimax absoluut niet mag missen.

B-Front in een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

In de nieuwste aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast praat B-Front over hoe zijn voorliefde voor koffie ontstaan is, wordt er gepraat over de grandioze edities van B-Front’s Coffee Club en de langverwachte release van het B-Frontliner album. Check de aflevering nu op YouTube of jouw favoriete podcast-app.

Headerafbeelding via Facebook-pagina Vroeger Was Alles Beter

Reageren