Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Morgen vindt de allerlaatste editie van b2s evenement Hard Bass plaats. Met ‘The Last Formation’ komen geen 4, maar 5 teams samen om nog één avond een ode te brengen aan dit unieke concept. De Metro sprak met Elizabeth van b2s over het besluit om een einde te maken aan Hard Bass. 

Met een “rauw, technisch design en veel industriële elementen” is het evenement uitgegroeid tot een waar begrip onder zowel artiesten als bezoekers. Hoewel Hard Bass nog steeds uitverkoopt, legt Elizabeth in het Metro interview uit waarom het volgens b2s juist verstandig is om op dit hoogtepunt te stoppen.

“Nu is het nog alive and kicking, en toch willen we voorkomen dat het zou kunnen doodbloeden. Het is een sterk en ontwikkeld concept, maar we willen altijd op zoek naar die vernieuwing en dat kan niet meer bij Hard Bass. Dus dan moet je er op een gegeven moment voor durven te kiezen om te stoppen, juist om dat concept in ere te houden. We stoppen op het hoogtepunt.”

“Het hele spectrum van mijn muzikale carrière heb ik op Hard Bass beleefd”

Ook anthem-maker Noisecontrollers heeft de Metro een kijkje gegeven in zijn geschiedenis met Hard Bass. Als aardrijkskundeleraar besloot hij jaren geleden ‘de landklimaten en lössgronden te verruilen voor baslijnen en vocals’, en inmiddels heeft hij dan ook vele hoogtepunten van zijn carrière op Hard Bass mogen vieren.

“Ik word soms wel overvallen door emoties, hoor, zeker in Gelredome. We gaan het met z’n allen goed afsluiten en we zullen iedereen een onvergetelijke laatste keer laten beleven. We go out with a bang!”

Hard Bass 2019 – The Last Formation vindt morgen 9 februari plaats in het Gelredome. Tickets zijn niet meer verkrijgbaar, het evenement is compleet uitverkocht. Voor iedereen die buiten het net heeft gevist, wordt Hard Bass via de website van b2s gelivestreamed. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Hard Bass

Reageren