Hard News
Door Hard News

Ook dit jaar keert Heaven Outdoor terug naar de Surfplas in Vlaardingen. Op zaterdag 22 juli wordt het recreatiegebied omgetoverd tot een waar stukje hemel op aarde. Vier stages met een gevarieerd aanbod qua muziek zorgen ervoor dat er voor ieder wat wils is. We spraken met Bass Chaserz en de organisatie over het festival wat dit jaar zijn derde editie beleeft.

Heaven Outdoor en Bass Chaserz lijkt een absolute match, jullie staan er al voor de derde keer op rij! Wat maakt het festival zo bijzonder voor jullie?

Bass Chaserz: Het voelt voor ons als een echte thuiswedstrijd. In 2015 vond de eerste editie plaats, waar we een superfijne draaitijd hadden gekregen. De bedrevenheid van de organisatie vanaf het eerste idee om Heaven Outdoor te organiseren heeft ze gebracht tot waar ze nu staan. Die passie om vooruit te komen, die delen wij 100%! We vertellen hierover in onze aankomende release, genaamd “The Only Way Is Up!”.

Het 1ste jaar stonden jullie tussen artiesten als Ruthless & LNY TNZ. Hoe is dat bevallen?

De hardere stage van Heaven Outdoor (deze editie de “Immortal” stage) past perfect binnen onze visie van (raw) Hardstyle. Wij maken er samen, waar we ook staan, een feestje van. Het publiek van Heaven Outdoor is heerlijk open-minded. Dit jaar delen we het podium met o.a. Wildstylez, D-Block & S-te-Fan, Darkraver en Ruthless. We gaan lekker een tandje harder en lekker verrassen.

Wat zijn de ingredienten van een geslaagde Bass Chaserz optreden?

Hardstyle, Feest, Vrienden, Bier = 180!

Hoe zien jullie de toekomst van Heaven Outdoor?

Met deze passie & gedrevenheid verwachten we een hoop in de komende jaren – natuurlijk hopen we daar deel van uit te maken!

heaven outdoor bass chaserz

Dat de Bass Chaserz er klaar voor zijn is duidelijk. De drijvende krachten achter het festival zijn dat ook zeker, en daarom maken we kennis met deze gemotiveerde organisatie.

Laten we beginnen bij het begin, de organisatie van Heaven Outdoor heet heel toepasselijk Heavents, wie zijn jullie?

Heavents: Heavents is een relatief jonge organisatie van evenementen in de regio tussen Westland en Rotterdam. 3 jaar geleden zijn we gestart onder deze naam met zijn vieren; Lars, Mike , Jeffrey en ik, Niek. Bewust zeg ik onder deze naam, want feestjes geven doen we al langer. Nu zo’n jaar of 6 geleden organiseerde we onze eerste feest in een grote schuur hier in de regio. Vanaf toen hebben we vele locaties aangedaan, van strandtenten tot grote bedrijfshallen, van een gezellige kroeg tot aan een beachclub, maar toch kriebelde het als echte festivalliefhebbers al langer om naar ‘buiten’ te gaan. In 2015 kregen we van de Gemeente Vlaardingen eindelijk de kans om te laten zien wat we van plan waren. Na veel overleggen, tekenen, plannen, aanpassingen en eindeloos budgetteren was het op 8 augustus 2015 tijd voor ons eerste festival.

In 2015 was de eerste editie van Heaven Outdoor. Hoe zijn jullie destijds op het idee gekomen voor dit concept?

Wat wij het liefste willen is onze bezoekers de hele dag zien lachen. Een glimlach, een schaterlach of een subtiele grijns op de gezichten is waar we het voor doen. Uit die visie zijn we ooit gestart. We wilde de bezoekers een hemelse dag bezorgen, in de buitenlucht… Toen was de naam Heaven Outdoor snel geboren.

Jullie zijn in 3 jaar uitgegroeid tot een festival met maar liefst 4 grote stages. Wat is volgens jullie de kracht van het evenement?

We hebben een klein beetje geluk dat er zo veel fanatieke muziekliefhebbers in de regio wonen. Daarbij komt dat we door de jaren met onze vorige feestjes al een leuke achterban hebben opgebouwd. Met mysterieuze aankondigingen voor het eerste jaar werd het best wel een dingetje het eerste jaar. We trokken toen gelijk meer dan 4700 bezoekers aan. Die bezoekers blijven verbazen en verwennen, dat is voor ons belangrijk.

Terugkomend op de verschillende stages proberen we er steeds meer te zijn voor iedereen. Zo weten we dat de hardere stijlen het goed doen in de regio, daar spelen we met een gevarieerde, maar kwalitatief goede programmering op de Immortal stage op in. Lekkere techhouse probeerde we het eerste jaar uit in de vorm van een klein Volkswagenbusje met twee speakers, inmiddels is dat uitgegroeid tot de Touched area in het bos. Na de goede reacties van de vorige editie hebben we deze stage een stuk serieuzer genomen en ook hier geïnvesteerd in de line-up. Nieuwtje dit jaar is de Confess x Rewind stage, gehost door Rewind Amsterdam. Hitjes van toen, wie houdt er niet van?

Voor de derde keer strijkt Heaven Outdoor neer op de Surfplas in Vlaardingen. Waarom hebben jullie gekozen voor deze locatie en wat is er zo speciaal aan?

Iedereen die er wel eens is geweest weet waar we over spreken als we zeggen dat het een magisch terrein is. De grote groene grasvelden, afgewisseld met hier een daar een bosje bomen of struiken, met verschillende ingangen naar in de schaduwgelegen bossen en met zowel een hoge waterkant als een strandje aan het water.. Inclusief complete zonsondergang. Deze uitzichten in combinatie met goede muziek, een lekker koud drankje en een lekker, maar gezonde snack. Hoe noemen we dat? Een stukje hemel op aarde? ;)

Is er een bepaalde boodschap die jullie over willen brengen met dit concept?

De boodschap moet zijn om onze bezoekers een hemelse dag te bezorgen. Nu kan dat natuurlijk op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, maar wij doelen op een kwalitatief goed feest met voor ieder wat wils. That’s all:)

team heaven outdoor

Als jullie terug kijken naar de voorgaande edities van Heaven Outdoor, welk moment(en) blijft jullie dan het meest bij?

Dat is een lastige vraag.. Als organisatie is de dag van het evenement de dag waarop alles samenkomt. Het hele jaar werk je hier met het hele team naar toe. Het is lastig te beschrijven, maar iets magisch heeft het wel. Puntjes die wel echt bijblijven zijn die duizenden genietende koppies voor een stage. Ander kippenvelmoment was de closing set van Endymion vorig jaar op de Immortal stage, zelden een publiek zo los zien gaan.. En de zonsondergang natuurlijk, onbetaalbaar.

En waar kijken jullie het meest naar uit denkende aan de aankomende editie op 22 juli?

Qua artiesten kijken we erg uit naar de heren D-Block & S-Te-fan en Wildstylez. Dit zijn voor ons wel echte legendes. D-Block & S-Te-Fan staan ook onder hun alias DBSTF op de Blessed. Hoe vet? Onze trouwe helden van Bass Chaserz en Ruthless draaien beide voor de derde keer op Heaven Outdoor, wordt vast ook een speciaal momentje. En sowieso gaan Darkraver en Outsiders er weer een feestje van maken!

Wat zijn de toekomstplannen voor Heaven Outdoor. Zit er misschien nog een uitbreiding in voor de volgende editie?

We zijn nog lang niet klaar daar aan de Surfplas. We blijven in gesprek met de bezoekers en de ambassadeurs, we zijn benieuwd waar ze volgend jaar mee komen;). Onder de naam Heavents komen er ook andere evenementen aan in de regio en heel misschien zit er een kleine knipoog naar het buitenland aan te komen. To be continued!

Heaven Outdoor

Heaven outdoor vindt op 22 juli 2017 plaats bij de Surfplas in Vlaardingen. De volledige line-up en overige informatie check je hier.

Reageren