Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Fairytale festival beleeft dit jaar haar 5e editie en daar hoort natuurlijk ook een anthem bij. Na lang wikken en wegen kwam de organisatie uit bij Bass Chaserz, die nu na 3 maanden knallen het resultaat heeft afgeleverd: ‘Hero’s Journey’. Reden om hem te bezoeken voor een exclusief interview en een kijkje achter de schermen. Want hoe gaat zoiets nu in zijn werk?

Marco is verantwoordelijk voor het anthem van de 5e editie van Fairytale Festival. “Ik voelde mij toch best wel heel vereerd”, begint Bass Chaserz in de studio te vertellen. “Het is altijd leuk als je voor zoiets gevraagd wordt: dat geeft je als artiest toch ook wel een bevestiging dat het lekker gaat. En daarbij betreft het hier ook nog eens een lustrum en dat is dus toch ook wel iets specialer. Kortom, een mooie uitdaging!”

“150 versies nodig gehad voor het Fairytale Festival anthem”

Volgens Bass Chaserz begin je bij iedere track wel aan iets anders. “Maar in dit geval ben ik eerst gaan bedenken wat voor vocaal ik wilde gebruiken. Ik kwam uit bij Last World (the voice behind ‘Renegades’), en samen zijn we gaan kijken naar een passende tekst voor het anthem. Voor mij werkt het altijd het lekkerst als ik een vocaal heb om mee te beginnen, maar dat is voor iedere artiest uiteraard anders. Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in het thema “The Crown Orchestra” van dit jaar en kwam daar de eerste opzet uit.”

Bass Chaserz - Hero's Journey (Official Fairytale Festival 2019 anthem)

Er heeft inmiddels behoorlijk wat werk gezeten in het maken van het anthem, vertelt Marco. “Hier ben ik zeker zo alles bij elkaar een maand of 3 mee bezig geweest. Ik zit inmiddels op versie 150, haha! Je probeert zoveel melodieën, net zolang totdat je voor jou gevoel de juiste te pakken hebt. Het anthem moest het gevoel van de hardstyle mainstage hebben in de vorm van ‘The Gatekeeper’: dit is altijd de beschermer van het sprookje en deze moest dan ook zeker worden meegenomen. Uiteindelijk heb ik geprobeerd een soort heldenrol te creëren in de track, met een 100% Bass Chaserz-sound.”

“Ik probeer mij altijd te verplaatsen in het publiek, omdat ik daar zelf ook altijd heb gestaan”

Met het vertrek van Jos afgelopen zomer, trekt Marco nu in zijn eentje de Bass Chaserz-kar voort. “Het is vooral anders op het gebied van produceren”, legt hij uit. “Er waren altijd twee meningen, maar nu kan ik zelf volledig bepalen hoe de track er uit komt te zien en ik kan zeggen dat het erg lekker gaat. Zoals ik eerder al vermeldde sta ik voor de Bass Chaserz sound: energiek, veel drive, melodie en gevoel met toch een rauw randje. Het komt bij mij van binnen: als ik hem voel, ben ik tevreden. Ik probeer mij altijd te verplaatsen in het publiek, omdat ik daar zelf ook altijd heb gestaan. Als je dan op de dansvloer de melodie hoorde en kippenvel kreeg, dan wist je: dit is hem! En dat is wat ik ook probeer te bereiken met mijn muziek.”

Fairytale Festival 2019 anthem interview Bass Chaserz

Bass Chaserz heeft inmiddels de smaak te pakken en hoopt nog vele anthems te maken. “De anthems van de allergrootste festivals, daar droomt denk ik elke artiest wel van en ik ben daar geen uitzondering op. De toekomst zal uitwijzen of dat me ooit gaat lukken.” Ook voor dit festivalseizoen heeft Marco bepaalde verwachtingen. “Ik kijk erg uit naar mijn set op Fairytale: van mij kunnen jullie zoals altijd heel veel energie verwachten”, blikt hij vooruit. “Ik zal uiteraard zorgen voor wat speciale mashups en edits, zodat mijn eerste Fairytale niet snel vergeten zal worden.”

Het Fairytale Festival-anthem ‘Hero’s Journey’ zal binnenkort uitkomen op Nightbreed Records. Het tweedaagse festival vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2019 in Kaatsheuvel, met o.a. Ran-D, Mental Theo, Tony Junior, E-Force, La Fuente, Delete en nog vele anderen. Ga voor tickets en meer informatie naar de officiële website van het event.

Omslagfoto via Instagram-pagina Bass Chaserz

Reageren