Hard News
Door Hard News

Dinsdag 26 en woensdag 27 april is het weer tijd voor Beat the Bridge Kingsnight & Kingsday. Doordat er dit jaar een hardcore stage is toegevoegd is het bigger, bolder én better dan ooit tevoren! Met vijf area’s en vijf verschillende muzieksoorten is er een enorm divers aanbod.

Geen brug te ver

Al sinds het begin in 2011 is de John Frostbrug het prachtige decor van Beat the Bridge. Deze unieke, historische locatie heeft zijn naam te danken aan de Britse Luitenant-kolonel John Dutton Frost, die tijdens de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog met zijn manschappen moedig stand hield tegen een Duitse overmacht.

Als je aan Dj’s in de scene vraagt welke locatie het meest is bijgebleven en welke een speciaal plekje in hun hart heeft, is dat ongetwijfeld de John Frostbrug. Draaien onder een brug die een grote geschiedenis heeft, dat kan niet iedere artiest zeggen.

Ook voor de bezoekers is het een locatie die in het geheugen gegrift staat. Je komt over de brug gereden en dan zie je al van ver dat het feest staat te gebeuren. Je proeft de sfeer al in de auto en de gezonde spanningen dat je er zin in hebt, komen dan al op. De oranje geklede menigte die compleet los gaat onder de brug, geeft het perfecte beeld weer van eensgezindheid en saamhorigheid. Het zuivere geluid wordt keihard onder de brug doorgepompt, wat ervoor zorgt dat je de bass niet alleen hoort, maar ook voelt. Doordat Beat the Bridge zowel night & day is, komen de locatie en de verscheidene stages nog beter tot hun recht.

Hard, harder, hardst

Voor degene die wel houden van een tikkeltje harder is er dus een hardcore stage toegevoegd. Deze stage is gelegen aan de waterkant, vandaar de naam Waterfront. De grootste artiesten en toptalenten binnen de hardcore, frenchcore en terror scene zijn hier flink vertegenwoordigd.

‘Het Nieuwe Tijdperk’

Niemand minder dan Dj Thera is verantwoordelijk voor het anthem van dit jaar. Op Kingsnight zal de officiële release van zijn nieuwe album ‘The New Era’ en een signeersessie plaatsvinden. Dit album zal beide dagen te koop zijn bij de merchandise stands. De oprichter van Theracords zal zijn krachten bundelen met Caine op de Factory stage en ook een Classic set draaien op de Forest stage. Bovendien zullen ook B-FrontAdaroCrypsisWarface, Code Black, Audiofreq, Partyraiser, en Destructive Tendencies naast hun battles ook een individuele set draaien.

De specials

Dinsdagnacht zullen Partyraiser en Destructive Tendencies op de nieuwe Waterfront stage in een ultieme hardcore battle zich van hun hardste kant laten zien, Mashup Jack zal op beide dagen een speciale BtB Kingsday mash up ten gehore brengen en Ran-D zal het publiek in vuur en vlam zetten met zijn ‘Firestarter’ live special. Daarnaast neemt D-Fence de enige echte Mr. Krakaka mee als host van zijn live act!

Durf jij samen met deze artiesten de strijd aan te gaan voor volk en vaderland in de nieuwe ‘Slag om Arnhem’? Tickets zijn verkrijgbaar op beatthebridge.nl.

beat the bridge 2016

Reageren