Hard News
Door Hard News

Bezoekers, artiesten, en organisatie van het hardcore festival Dominator organiseren op woensdag 7 juni een mini-festival voor de bewoners van Lunet Zorg in Duizel. Naast het verzorgen van een top dag voor de bewoners, vinden de medewerkers van Dominator het vooral belangrijk hun doelgroep bewust te maken hoe ze een steentje bij kunnen dragen. Bij het organiseren van een festival komt enorm veel kijken, maar voor deze bewoners zetten zij graag een stap extra.

Draag je steentje bij!

Onze bezoekers hebben één gedeelde liefde: hardcore. Door deze liefde ontstaat op onze evenementen een eenheid. Het gevoel van deze eenheid, waar iedereen zichzelf kan zijn en compleet kan losgaan, willen wij delen met jongeren waarvoor dit gevoel helemaal niet zo vanzelfsprekend is, net als het bijwonen van onze evenementen. Daarom brengen wij, samen met de artiesten en bezoekers het ‘Dominator gevoel’ naar deze jongeren!” zegt Nikita van Seggelen, Marketing Manager van Art of Dance. “Maar wat wij vooral erg belangrijk vinden, is om het doen van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen bij onze doelgroep. Iedereen kan, in welke mate dan ook, z’n steentje bij dragen!”.

dominator vrijwilligers 10000 hours q-dance art of dance
De doelgroep wordt met het organiseren van deze dag bereikt via het netwerk van Dominator en natuurlijk de artiesten die aanwezig zijn. “Wat is er mooier dan iemand helpen en een glimlach krijgen?” zegt Charley Schrijn beter bekend als Furyan. “Vorig jaar kreeg ik de eer het anthem van Dominator te maken en de mainstage af te sluiten, dit was zo episch! Dit jaar treed ik zelfs twee keer op. Graag doe ik op deze manier iets terug, en hopelijk maak ik men bewust van het feit dat dit soort aandacht nodig is!” 

Feesten is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Naar een festival gaan is voor jongeren de gewoonste zaak van de wereld. Alleen is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking willen ook graag feesten, de verbondenheid voelen of even lekker losgaan. Door een beperking is het vaak niet mogelijk om een festival te bezoeken”, zegt Nienke Bassle, General Manager van 10,000 HOURS. “Met dit mini-festival halen we het Dominator gevoel naar de bewoners van Lunet Zorg. We vinden het geweldig dat zoveel grote hardcore dj’s en Dominator fans zich willen inzetten voor deze kwetsbare jongeren.’’

Dominator festival

Dominator is een jaarlijks hardcore festival georganiseerd door Art of Dance en Q-dance. Dominator is het grootste hardcore festival ter wereld, en wordt sinds 2005 georganiseerd. Meer dan 50.000 bezoekers uit verscheidene landen komen speciaal voor dit evenement naar Nederland. Dominator Festival 2017 vindt op 15 juli plaats op het E3-strand in Eersel. Voor meer informatie, zie http://www.dominatorfestival.nl/.

Over 10,000 HOURS

De missie van 10,000 HOURS is om vrijwilligerswerk vanzelfsprekend te maken binnen de dance community. Sinds 2010 is er al meer dan 40.000 uur vrijwilligerswerk gedoneerd en de meter loopt nog steeds. Samen met festivals, dj’s en bezoekers zet de organisatie zich in om tijd te doneren aan maatschappelijke projecten en de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Uur voor uur doneert 10,000 HOURS tijd aan natuur, kansarme kinderen, kinderen met een verstandelijke beperking, eenzame ouderen en daklozen. Voor meer informatie zie: www.10000HOURS.nl.

Foto’s: Art Of Dance

Reageren