Hard News
Door Hard News

In 2009 steeg het Australische duo Bioweapon vanuit het niets naar grote hoogte. Twee jongens uit Sydney, Corey en Sam, tekenden bij Scantraxx en na een jaartje durfden ze de sprong aan om te emigreren naar het thuisland van de hardere stijlen: Nederland. Daar stapelden ze succes op succes, met boekingen op grote evenementen als Bassleader, Defqon.1, Reverze, Hard Bass, The Qontinent, Tomorrowland en Decibel outdoor.

bioweapon

Er werd zelfs gestart met het maken van hun eerste album, alleen kwamen de karakters van het duo toen flink in botsing. Het gevolg: het duo ging uit elkaar en ze vervolgden onder de namen Audiofreq en Code Black hun solo-carrieres. Einde Bioweapon, toch?

Tijdmachine

Eind 2011, tijdens Bass Events NYE was het laatste optreden van Bioweapon. Na dit optreden focusten Corey en Sam zich op hun solo-carrieres. Sam ging als Audiofreq naar Scantraxx, Corey tekende bij Fusion en werd Code Black. De solo-acts hadden succes en zo ging het 2,5 jaar door tot eind 2014. Toen maakte Lose Your Mind bekend dat er een Tijdmachine weekender kwam waar Audiofreq en Code Black 2 nachten zouden terugkeren met de act die ze samen hadden.

Emporium

Dat smaakte naar meer, zo leek het. Na 4 jaar radiostilte op het officiële Bioweapon Facebook-account verscheen in juni 2015 een cryptische aankondiging. In een interview met Hard News vertelden Corey en Sam in december 2015 over hun breuk en waarom ze nu weer samen muziek gingen maken. Niet veel later verschenen er enkele nieuwe Bioweapon platen online: ‘Reload The Weapon‘  en ‘Make A Move’. Er volgde een optreden op Knockout Circuz in Sydney, Wasteland in de Verenigde Staten en niet snel daarna werd bekend dat Bioweapon ook in Nederland zou terugkeren en wel op Emporium. Niet alleen met de act, maar ze maakten dat jaar zelfs het anthem voor het bekende festival wat jaarlijks plaatsvindt op Berendonck in Wijchen.

Bioweapon Album

Er volgde nog een optreden op Daydream in april 2017, er verschenen nieuwe persfoto’s voor Bioweapon, maar verder bleef het eigenlijk nog een beetje stil. De laatste post op de Bioweapon socials dateert alweer van april dit jaar. Toch verscheen er op de Snapchat en Instagram story van Audiofreq gisteren een foto die veel fans van Bioweapon enthousiast kreeg: een notitieblok waar enkel de titel ‘Bioweapon Album 2017/2018‘ op stond geschreven luidt het nieuwe Bioweapon-hoofdstuk in. We kunnen in de komende tijd dus weer nieuwe Bioweapon tracks gaan verwachten met uiteindelijk een album wat naar alle waarschijnlijkheid binnen nu en een jaar zal verschijnen.

bioweapon album

Reageren