Juno Coolen
Door Juno Coolen

Diverse bekende Brabantse festivalorganisaties gaan samenwerken in een nieuw collectief genaamd Front of House(FOH). De desbetreffende organisaties zijn: Eye4Dance, First Vision, Par-T, Stichting De Kloontjes en WiSH Events. Deze organisaties willen hiermee samenwerken aan de veiligheid en de regelgeving en zo de Brabantse festivalcultuur naar een hoger niveau tillen.

De organisaties die deelnemen zijn al jaren actief in de huidige scene. Met festivals als WiSH Outdoor, Intents Festival, Lakedance & 7th Sunday ontvangen de organisaties gezamenlijk ruim 400.000 bezoekers uit alle windstreken.

FOH-voorzitter Klomp Bueters vertelt over de plannen van het nieuwe collectief: “Vanaf het nieuwe jaar gaat FOH ook projecten initiëren die ten goede komen aan de Brabantse Dance cultuur met tot doel om zo een substantiële bijdrage te kunnen blijven leveren aan de toekomst.”

Daarnaast kom dit initiatief volgens Klomp Bueters niet uit de lucht vallen aangezien er zoveel organisaties zijn die betrokken zijn bij de events. “In Noord-Brabant zijn veel partijen actief rondom Dance events. Niet alleen festivalorganisaties en bekende artiesten als Tiësto en Hardwell hebben zich het afgelopen decennia positief op de kaart gezet, maar ook tal van leveranciers op het gebied van licht, geluid, special effects, facilitaire voorzieningen en food & beverage.”

Bron: ed.nl

Reageren