Rik Houwers
Door Rik Houwers

Dimitri van Bronswijk, ofwel Denza, is aan het opkomen en is verantwoordelijk voor de helft van The Future Of Hardstyle. Voorheen stond hij onder contract bij het label Dutch Master Works. Om zich te ontwikkelen, heeft hij ervoor gekozen om dit jaar te tekenen bij het label van Coone genaamd Dirty Workz. Inmiddels heeft hij een aantal noemenswaardige optredens achter zijn naam zoals Defqon.1 Festival, Sunset & 10 Years Dirty Workz. Tijd om Dimitri wat vragen te stellen.

Hoe en wanneer ben je in aanraking gekomen met hardstyle?
”Het is begonnen toen ik mijn iPod ging vullen voor een vakantie in 2009. Ik was wat verschillende genre’s aan het beluisteren en kwam toen ‘The Sacrifice’ van Headhunterz tegen. Dit vond ik zo vet dat ik direct ben gaan doorzoeken en dus al snel bij artiesten als Noisecontrollers & Wildstylez uit kwam. Mijn iPod heeft toen ook geen ander genre meer gezien die vakantie!”

Wie is jouw inspiratiebron geweest om hardstyle te gaan produceren?
”Stiekem staat het al deels in mijn antwoord hierboven. Dit zijn duidelijk: Headhunterz, Noisecontrollers, The Prophet en Wildstylez. Daarvoor was Hardstyle uiteraard ook al hot, maar in die periode was ik dus nog niet bekend met deze stijl.”

Hoe ben je bij de naam Denza gekomen?
”Dat was een lastige! Ik wilde een naam die kort en krachtig was, maar toch een inhoud heeft. Ik ben toen muziek termen gaan vertalen in diverse talen. Frequentie in het italiaans maakte: “Frequenza”, als je daar het laatste stuk van pakt en de “D” van Dimitri ervoor zet wordt het: Denza! Deze naam sluit dus aan bij mijn voornaam, heeft inhoud van een muzikale term én is kort en krachtig!”

Je begon in 2013 bij het label Dutch Master Works en bent dit jaar overgestapt naar Dirty Workz. Is zo’n overstap een groot verschil en waarom?
”In 2013 ben ik inderdaad via Dancefair bij Dutch Master Workshop terecht gekomen waar ik vervolgens een aantal releases gedaan heb. Ik wilde toen een stap verder en mijn droom was altijd al Dirty Workz. Ik heb toen ook besloten om mijn producties naar een next level te tillen en hiervoor te gaan. Vlakbij huis heb ik toen een bedrijvenpand gevonden waar ik mijn nieuwe studio kon bouwen.

denza-fotoVervolgens is mijn droom uitgekomen en heb ik in maart dit jaar getekend bij Dirty Workz. Ik zit hier dan ook volledig op mijn plek en heb vrijheid in mijn producties. Het grootste verschil is dat je als artiest opeens een groter publiek bereikt met je tracks en dus ook snel een fanbase opbouwt. De positieve reacties online zijn dan ook een grote motivatie boost om volop door te gaan en te doen wat ik altijd al wilde!”

Hoe is het om met mannen als Hard Driver, Coone en Da Tweekaz samen te werken?
”Het is geweldig om deel uit te maken van de “Dirty Workz Family”. In 2011 kwam Coone met The Challenge. Dit album bevatte geen enkele track die mij niet aansprak, en ik was direct een fan van zijn muziek. Hard Driver weet mij ook altijd te raken met zijn tracks en dat geldt ook voor Da Tweekaz en alle andere grote namen/talenten.

Hetgeen wat ik ook echt waardeer is dat de grote namen op Dirty Workz je ook direct supporten en niet alleen op zichzelf focussen. Zij zijn ooit ook vanaf de basis gestart en snappen dat talenten ook een boost nodig hebben om onder aandacht van het publiek te kunnen komen.”

Je zegt zelf op je Facebookpagina ‘The best is yet to come!’. Staat er binnenkort nog iets groots op de planning?
”Zolang er een wilskracht is denk ik dat er nooit een einde komt aan mooie en grote dingen! Deze zin staat niet direct voor een specifiek groot iets wat er aan zit te komen, maar ik heb wel een aantal nieuwe tracks af in verschillende stijlen en hoop in 2017 op events mijn nieuwe werk te laten horen.”

Wat betekent hardstyle voor jou?
”Enorm veel. Mijn dagelijks leven zit er eigenlijk vol mee. Altijd ben ik online aan het luisteren naar nieuwe releases en check ik social media van andere artiesten om te kijken waar zij mee bezig zijn.”

Als je een herinnering in de hardstyle zou willen delen, welke herinnering is dit?
”Lastig om er 1 te kiezen! Dirty Workz is zo recent dat het niet echt een herinnering is, dus ik ga voor mijn boeking op Defqon.1 in 2014. Nadat de mainstage sloot, draaide ik in de Orange Stage en deze stond bomvol. De reacties van het publiek en de sfeer was echt iets wat mij altijd bij zou blijven.”

Wat vind jij van The Future of Hardstyle?
”Ik vind dit een goed concept, omdat talenten hier goed onder de aandacht gebracht worden. Uiteindelijk zijn het de talenten van nu die de toekomst moeten vormen voor de nieuwe jeugd welke in aanraking moet komen met Hardstyle. Keep it coming zou ik zeggen!”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
”Focussen op mijn tracks en deze draaien op events is de bedoeling! Mijn collab met MANDY & Unsenses is bijna af en ik werk momenteel nog aan 2 nieuwe solo tracks. Ook komt ‘Broken Light’ welke in mijn set te horen is aan het begin van 2017 online en er zit vast meer aan te komen!”

Reageren