Rik Houwers
Door Rik Houwers

Een lang gekoesterde droom ging voor Crypsis in vervulling, toen Brennan Heart besloot om dan eindelijk een nummer voor voor hem te gaan remixen. Crypsis en Brennan Heart kennen elkaar al een lange tijd. Twee jaar geleden was Brennan Heart al bezig met ‘Break Down Low’. Helaas door tijdgebrek bij beide dj’s kwam het er steeds niet van. Toen Crypsis met zijn nieuwe album Program Hostile kwam, is er eindelijk tijd gevonden om samen te werken.

.

Geen verrassing
‘Break Down Low’ is de track die Brennan Heart heeft gekozen. Dat hij voor deze track koos, is niet zo gek. In veel sets en podcasts van Brennan Heart komt ‘Break Down Low’ vaak terug. In deze tijd is het vrij uniek dat een dj zoals Brennan Heart een track remixed van een raw hardstyle artiest. In de meeste gevallen is dit andersom. Daarom is het verrassend dat Brennan Heart, één van de grootste hardstyle dj’s ter wereld, heeft besloten om een track van Crypsis op de schop te nemen voor het album Program Hostile. Hij heeft een compleet andere stijl en spreekt ontzettend veel buitenlandse fans aan. Zo kan de fanbase van Crypsis ook in het buitenland verder groeien.

Lang gewacht
Crypsis zegt het volgende over de remix van Brennan Heart: “Ik ken Fabian (Brennan Heart) al best wel een tijdje en hij had al een hele tijd geleden beloofd een remix te maken. Tot dit album kwam dit er niet van, want hij is druk en ik ben druk, maar toen kwam Program Hostile en heb ik weer contact met hem gezocht, hem gezegd dat ik met een nieuw album kom en dat ik graag een remix van hem wil. Dat heeft hij dus gedaan en dat is gewoon super vet! Ik vind het ook gewoon tof dat hij voor een raw hardstyle dj een remix doet. De remix is ook helemaal in de stijl van Brennan Heart en dat past ook helemaal in het verhaal dat het album wil vertellen, dus daar ben ik super blij mee!”.

De remix van ‘Break Down Low’ zal verschijnen op het album Program Hostile, die op 24 september gereleased zal gaan worden op Supremacy.

Reageren