Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Met al verschillende succesvolle edities in onder andere Australië, Polen en Oostenrijk te hebben georganiseerd, is het aankomend weekend tijd voor alweer de vierde I AM HARDSTYLE in Duitsland. Nadat labeleigenaar Brennan Heart eerder al een sneak peek van het anthem cadeau gaf via zijn socials, zijn fans benieuwd naar hoe ‘Born and Raised’ tot stand is gekomen, wat zij kunnen verwachten van het aankomende evenement én zijn kijk op de line-up, waar flink wat speciale acts op staan.

LEES OOK: TAC Team over hun allereerste optreden: “It’s going to blow people’s socks off”

Het thema voor de aankomende editie van I AM HARDSTYLE is ‘Born and Raised’, waarvoor Brennan Heart zelf ook het anthem heeft gemaakt: “Met I AM HARDSTYLE gaat het altijd heel erg om de ‘I’ en vanuit die gedachte proberen we een beleving en wereld te creëren. We vertellen geen ‘verhaaltjes’ of ‘live action role playing’ maar het gaat altijd over echte thema’s die betrekking hebben op jou als bezoeker en hardstyle liefhebber. ‘Define Yourself’, ‘Show Your True Colors’ en dit jaar ‘Born & Raised’. Geboren en getogen, de omgeving waarin je bent opgegroeid en die als thuis voelt, die is hardstyle, je thuis en je basis waarin je jezelf mag zijn.”

Eerder gaf Brennan Heart zijn fans al een klein voorproefje van het anthem voor de aankomende editie van I AM HARDSTYLE. Zijn inspiratie hiervoor ontstond na zijn tour in China: “Het is een track met een oudere sound waar ik eigenlijk al een langere tijd aan gewerkt had. Na mijn tour in China zat ik vol met ideeën in de studio en ontstond de melodie opeens, we zaten midden in de ontwikkeling van het thema dit jaar waar ik mij realiseerde dat deze track perfect aansloot op het thema.”

“De locatie voldoet aan alle eisen om er een groots evenement te organiseren”

Voor de aankomende editie staat Brennan Heart alweer voor de vierde keer op rij in Mannheim (Duitsland) met I AM HARDSTYLE. Hij omschrijft deze locatie dan ook als uniek en zeer geschikt: “Allereerst staan de Maimarkthalle in Mannheim al 20 jaar bekend als de locatie voor het iconische techno-evenement ‘Time Warp’. Er hadden dus al vele grote harde feesten plaatsgevonden, maar de voornaamste reden dat wij voor deze locatie gekozen hebben is de capaciteit, het infrastructuur en de locatie in Duitsland. Het voldoet aan alle eisen om er een groots evenement te organiseren en is makkelijk te bereiken vanuit vele delen van Duitsland.”

Met al drie eerdere edities in Duitsland, vertelt Brennan Heart te merken dat het concept steeds succesvoller wordt bij onze oosterburen: “We merkten in Duitsland vooral dat de mensen daar eigenlijk nog een groot indoor Hardstyle misten en hiervoor dus vaak naar Nederland kwamen. Het voelde dan ook goed om in Mannheim in 2017 voor het eerst een I AM HARDSTYLE editie te organiseren samen met Musical Madness. Ook hoorden we meer en meer dat er een gevoel van erkenning en trots ontstond bij de Duitse fan. Zo’n enorme productie, beleving, en uniek familie gevoel een thuisbasis voor de hardstyle fan, iets wat tot 2017 nog ongekend was. Ondertussen is het alweer de vierde editie en word het elk jaar weer grootser dan ooit.”

“Ik verwacht dat dit de meest legendarische editie van I AM HARDSTYLE tot nu toe wordt”

Op de line-up van I AM HARDSTYLE zijn flink wat verrassende acts te zien: zo zal de première van TAC Team plaatsvinden, zal Ran-D zijn ‘We Rule The Night’ presenteren en verzorgt Warface zijn allerlaatste ‘Heavy Artillery’ LIVE. Fabian geeft dan ook aan naar één specifieke act enorm uit te kijken: “TAC Team! De klik tussen Toneshifterz, Atmozfears en Code Black was al goed te zien tijdens hun B2B2B set op I AM HARDSTYLE in Polen vorig jaar. Wat ze precies samen gaan brengen als TAC Team is nog even een geheim, maar het zal een half uur vol energie zijn.” Met al deze exclusieve acts op de line-up, geeft hij dan ook dat hij verwacht dat dit de meest legendarische editie van I AM HARDSTYLE ooit zal worden.

Ook geeft hij aan dan fans veel nieuwe Brennan Heart muziek kunnen verwachten tijdens zijn set: “De afgelopen maanden zie ik reacties en vragen voorbij komen waar mensen denken dat ik me ga richten op EDM, om eerlijk te zijn focus ik mij meer dan ooit op het ontwikkelen van hardstyle dan voorheen. ik zie mezelf altijd meer als een pioneer en heb die uitdagingen nodig als artiest. Bedenk dat meer dan 95% van de shows die ik doe buiten Nederland zijn tegenwoordig. Iedere week bereiken we een nieuw publiek en ontstaan nieuwe hardstyle fans. ‘The world is in your hands’, zoals het anthem vertelt.”

Last but not least heeft Brennan Heart ook nog een boodschap voor alle hardstyle-liefhebbers die nog geen ticket hebben bemachtigt voor het evenement: “Vrij simpel, kijk naar de line-up!”

I AM HARDSTYLE in Duitsland vindt aankomende zaterdag plaats in de Maimarkthalle in Mannheim. De laatste tickets zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement.

Omslagfoto van Facebook-pagina I AM Hardstyle

Reageren