Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Hij draait al jaren mee in de hardstyle scene, heeft talloze tracks gereleased én vandaag is zijn gloednieuwe album officieel uitgekomen. Wij praatten met Fabian, beter bekend als Brennan Heart, over het Show Your True Colors album en het organiseren van het grootse evenement I AM HARDSTYLE. 

Op 9 maart vond het evenement I AM HARDSTYLE plaats in Mannheim. Het is het grootste indoor hardere stijlen evenement in Duitsland, waarvoor Brennan Heart een grote rol speelt in het organiseren samen met Musical Madness. “Met meer dan 10.000 bezoekers hebben we een nieuw hoogtepunt bereikt en zitten we tegen de maximale capaciteit van de Maimarkthalle. Dit hadden we drie jaar geleden niet durven dromen! De manier waarop de Duitse fans zich betrokken voelden is ongekend, veel fans kwamen al uren voordat de deuren opengingen om niets te missen.”

“We geven ze iets wat ze niet krijgen tijdens andere hardstyle shows”

I AM HARDSTYLE is de place to be voor (Duitse) hardstyle-liefhebbers en groeit dan ook ontzettend hard. “We zijn de afgelopen drie jaar het snelst groeiende merk in de industrie. We startten het concept om iets nieuws en fris te presenteren. Er zat ook niet een groot ‘business doel’ achter, en daarom denk ik dat het ons lukt om de fans iets extra’s te geven. Iets wat ze niet krijgen tijdens andere hardstyle shows.” Ook dit jaar heeft het team er weer voor gezorgd dat de laatste editie een groots succes was. “Na al die maanden voorbereiding het mooi om te zien dat het hele idee achter Show Your True Colors tot z’n recht komt op de dansvloer. De show, de intro’s, de visuals: alles viel op z’n plek.”

I AM HARDSTYLE

Brennan Heart is een beste zakenman: naast het DJen, producen en het onderhouden van zijn eigen label, organiseert hij zelfs evenementen als I AM HARDSTYLE. Volgens Fabian is het onmogelijk om één van de bovenstaande activiteiten als favoriet te bestempelen. “Het is juist de combinatie die deze ‘achtbaan’ zo onvergetelijk maakt. Ik denk dat ik al gestopt zou zijn als ik maar één van deze dingen zou kunnen doen. Er is nooit een saai moment!” 

“Dit is precies waar ‘Show Your True Colors’ voor staat”

Veel tijd om na te genieten van het evenement heeft Brennan Heart niet: vandaag is namelijk zijn nieuwste album Show Your True Colors uitgekomen. Maar wat betekent deze interessante titel nu precies? “Tijdens mijn shows zie je allemaal verschillende soorten mensen op de dansvloer, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de liefde voor hardstyle! Ik denk dat dit zoiets sterks is waar je gewoon niet omheen kunt, en zo zie je dat de mensen ook echt hun ’true selves’ zijn op events en in clubs. Dus dat is precies wat ‘show your true colors’ betekent: wees niet bang om te laten zien wie je bent! Jij bent hardstyle, samen zijn we hardstyle.”

I AM HARDSTYLE

Het album Show Your True Colors is een combinatie van edits, remixes, collabs en solo-tracks. Van deze 19 tracks zijn er een paar die voor Fabian nét even iets specialer zijn. “Persoonlijk ben ik heel trots op ‘Need To Feel’, de sound van deze track laat echt een andere hoek van Hardstyle zien. Mattanja Joy Bradley was super om mee te werken, en de combinatie tussen countrymuziek met een hardstyle drop was wel een flinke uitdaging!” Ook het I AM HARDSTYLE anthem van 2019, ‘Show Your True Colors’, brengt volgens Fabian het oude Brennan Heart gevoel met zich mee. “Deze track representeert wie ik ben als artiest. De vocalen in de break van Marcela Bovio waar ik vaker mee heb gewerkt, de mid-intro met de oudere early Hardstyle sound: het gevoel klopt gewoon.” 

“Het is het meest persoonlijk album wat ik tot nu toe in mijn carrière heb gemaakt”

Brennan Heart heeft duidelijk de enige ervaring in het produceren, zo kwam hij eerder al uit met talloze albums als ON DEMAND en The Evolution of Style. Het nieuwe album Show Your Colors is volgens Fabian dan ook heel organisch ontstaan. “Ik kwam er achter dat ik in de afgelopen 2 jaar veel tracks heb geschreven en gemaakt. Bij het ontwikkelingsproces van de events van I AM HARDSTYLE en het Show Your True Colors thema van dit jaar kwam dit allemaal samen.” Dit resulteerde dan ook in een album met ontzettend veel variatie. “Hardstyle van 10 jaar geleden op een manier zoals het nu zou klinken, met pop- en countryelementen, maar toch ook zeker de hardere elementen. Het is ook het meest persoonlijk album wat ik tot nu toe in mijn carrière heb gemaakt.”

I AM HARDSTYLE

Met het succes van I AM HARDSTYLE en de komst van zijn nieuwste album, ziet de toekomst er voor Brennan Heart rooskleurig uit. “Hardstyle blijft maar groeien. Ik reis nog steeds naar plekken waar ik nog nooit ben geweest, en ik ben altijd verrast hoe ver de scene zich weet te verspreiden! Ook met het oog op de toekomst werken we nu aan een nieuw pand waar we met 12 man full-time aan de slag gaan om nog harder te kunnen groeien en onze evenementen te ontwikkelen. Mannheim was een grote stap, maar er komt nog véél meer aan de komende maanden…”

Het Brennan Heart album Show Your True Colors is vandaag officieel uitgekomen. Je kunt de 19 splinternieuwe tracks dan ook nu beluisteren op alle platformen via deze link. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je de socials in de gaten houden. 

Afbeeldingen via Facebook-pagina I AM HARDSTYLE

Reageren